Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Szczerze, to ten system wydaje mi się zadziwiająco prosty i co najlepsze - dla mnie zrozumiały, a to już duży sukces :lol:
Na pewno nie ma jakiegoś kruczka?

Nie siedziałem cały dzień przed wykresem, ale o 16:05 postawiłem shorta na Edku wg. sygnału z 4h i zgarnąłem 40pipsów monitorując sytuację na m15. O 18:30 wyszedłem z pozycji bo pojawił się na tym TF sygnał na longa i nie bardzo miałem koncepcję co począć. 4H jakby nie patrzeć sell, a M15 buy. Zrezygnowałem z następnych zleceń i zająłem się dokładniejszą analizą ostatnich dni pod kątem ZL.

A co z sytuacjami kiedy nie ma retestu po momo? Nie grasz?
Trochę wejść przez to ucieka, a ja miewam problemy z cierpliwością. Na szczęście znalazłem na to radę. Oczekujące o 1 pips niżej/wyżej po high/low świecy poprzedzającej momentum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2012, 22:44 przez Freddie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Freddie pisze:o 16:05 postawiłem shorta na Edku wg. sygnału z 4h i zgarnąłem 40pipsów monitorując sytuację na m15.
Wrzuc jakies screeny
Freddie pisze:A co z sytuacjami kiedy nie ma retestu po momo? Nie grasz?
Teraz nie. Potrzebuje troche ogrania - moze jak juz bede sie pewniej czul to bede czesciej gral. Dlatego narazie robie screeny z zagran jakie powinnybyc/jakie chcialbym widziec.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Dołączyłem screeny ;)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

No i ladnie - ja sie balem grac w tym miejscu bo wszyscy czekali na Bernanke o 16 i nie wiadomo bylo co zrobia.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Spróbuję pograć ZL dłużej i będę tutaj wrzucał wejścia jeśli Bartku nie masz nic przeciwko ;)

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Bartek, czy mógłbyś wyjaśnić w jaki sposób wyznaczasz bazę S/D? Przy odbiciach np od ZL z H4 bierzesz pod uwagę S/D lokalne czy też z większych TF?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Krotkie S z rana. Na E/U nie zdazylem

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Freddie pisze:będę tutaj wrzucał wejścia
Nie mam nic przeciwko
DonForex:-) pisze:w jaki sposób wyznaczasz bazę S/D? Przy odbiciach np od ZL z H4 bierzesz pod uwagę S/D lokalne czy też z większych TF?
Narazie ucze sie ich wyznaczac i obserwuje jak sie zachowuja moje poziomy. Dla kazdej pary (obecnie 3) mam po 2 wykresy - H1 na ktorej mam zaznaczone wazne miejsca na wyzszych TF D1, H4, H1 czyli wszelkie S/R, S/D i ZL.

Na M15 staram sie zaznaczyc lokalne miejsce ewentualnych zwrotow, czyli S/R i S/D jako miejsca gdzie sa kupujacy i sprzedajacy intraday. W mojej filozofii ma to sens.

Sa rozne szkoly wyznaczania S/D. Ja w tej chwili stosuje zasade, ze cena musi sie oddalic conajmniej 3x szerokosc poziomu. Dzis ladnie to zadzialalo na porannych ruchach E/U i A/U. Dla wzrostowych S/D wyznaczam szerokosc od low swiec strefy oraz najwyzsze close swiec. Analogicznie dla spadkowych.

Sprawdzam to od 2 miesiecy na demo bawiac sie tylko w oparciu o H1 i H4. Czesto sie sprawdza - wejscie przy pierwszej bandzie S/D a SL powyzej gornej. Musze tylko dopracowac MM i bedzie dobrze.

EUR/USD M15
Obrazek

AUD/USD M15

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Mam mala przerwe w transakcjach bo UPC w ciagu dnia robi jakies naprawy techniczne i mam przerwy z internetem. Do konca tygodnai tak ma byc wiec staram sie nie grac zeby pozycja zostala sama sobie.

Obecnie mam mala L juz przesuniete na BE - otworzylem po poludniu jak internet wrocil do lask;)

Czy ktos moze mi powiedziec czy zlecenia skladane przez LVOE (SL i TP) rowniez jest skladane w platformie i po jej wylaczeniu beda aktywne czy tylko w strategii ?

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Tak. Po wyłączeniu platformy TP i SL ustawione przez LVOE działają. Tylko TS nie działa.
Bartku, czy nie uważasz, że poziomy S/D i ZL (Breakout) to jest to samo? Przynajmniej ja nie widzę wielkich różnic.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

ODPOWIEDZ