Na Twoich screenach widac sporo ZL na M1, tylko ze to juz typowy skalp. Chyba, ze jedna pozycja wyjscie po okreslonym ruchu, a druga zostawic wolno - przy takim SL RR moze byc naprawde wysokie.
Za mało zwracasz uwagi na wyższe interwały. Na H1 i na H4 (GMT+2) masz ZL spadkowe. a ty grasz Lkę. Ponadto mamy trend spadkowy a szukasz odwrócenia trendu. Jak będziesz patrzył na M5, M15 to na pewno znajdziesz krótkoterminowe odwrócenie. Dopóki nie masz ZL na Lkę na wyższych interwałach to nie kupujesz.bartek1916 pisze:
bartek1916 pisze:No i zaliczylem SL. Na M15 i M5 pojawily sie ZLki - jedna w gore druga spadkowa. Jednak wieksza uwage zwrocilem na ponowny, nieudany test zaznaczonego S/R. Powstal pinbar na ZL wzrostowej. Troche mnie wystarszyl opor zaznaczony czarna linia i to powinien byc sygnal ostrzegwaczy.
To ile Ci wyszlo RR? Jakies 1:8? Dla mnie przy takim RR to juz jest ogromny sukces. Jestem spokojniejszy, jezeli wiem, ze przy pojedynczym zysku moge odrobic kilka SL.guccon pisze:Szału nie ma ale przy SL=4p nie ma co narzekać.
na tym pierwszym teraz sie skupiam, na tym drugim musze popracowac nad MM. Dzis znow wrocilem do zera majac 1 strate i 1 zysk.guccon pisze:ucinaj straty jak szybko się da jeśli nie idzie zgodnie z planem i pozwól rosnąć zyskom jeśli idzie zgodnie z planem
Jak masz tak "zasmiecac" to prosze o wiecejguccon pisze:Już nie zaśmiecam