Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Na E/U liczylem na dojscie do ZL H4, ale tam nie dotarli. Zrobili FBO przy lokalnym oporze, ale zgodnei z zalozeniem staram sie juz nie grac na samo FBO. Po za tym sygnal z pinbarem byl na M5.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Druga polowka wycieta o 1 pips. Troche szkoda bo jeszcze kawalek poszli w dol. Wynik +10 pips

Strach mnie oblecial bo UPC wylaczyli mi internet na ponad godzinie i nie bylem pewny czy zlecenie SL z LVOE ustawiane jest automatycznie w platformie czy tylko w automacie. Wyszlo jak wyszlo.

Sygnal dobry - odbicie od S/R + ZL na H4. Sytuacja byla pozniej ciekawsza na E/U, ale te pojawily sie kiedy bylem bez netu.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Dzis rano sytuacja dosyc klarowna. Sygnaly na UP, odbicie od ZL H4. Szkoda ze druga polowka wybita na BE, nie zdazylem przesunac SL pod low ostatniej swiecy

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Obecnie jestesmy w ciekawym miejscu. Testujemy dosyc mocny S/D. Rynek caly czas odbija sie wzrostowych ZL, ale troche malo miejsca na wzrosty.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Podobna sytuacja na G/U

Obrazek

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Witam wszystkich w tym wątku, od razu proszę o nie bicie za zbyt lamerskie pytania ;)

Od jakiegoś czasu czytam o ZL i nie jestem pewien czy coś z nich zrozumiałem, więc najlepiej chciałbym zacząć od początku..
Jak rozpoznać sygnał wejścia? Potrzebne jest momo (świeca dwa razy większa od poprzedniej) i to wystarczy?
Na jakich TF najlepiej grać?
Sugerujecie się wydarzeniami ekonomicznymi itp, czy gracie opierając się tylko na wykresie?

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Witaj :)

Tak, wg teorii Momo to swieca dwa razy wieksza od poprzedniej. Spotkalem sie rowniez z takim opisem: "Świeca Momo to taka, która zamyka się powyżej/poniżej close i open ostatniej świecy. W rezultacie mamy Break Out (BO)".

Ale wejsc szukaj na ruchu powrotnym. Ponizej przyklad z wczoraj:
1. Utworzylo sie ZL na H1 - czekasz
2. Wyznaczasz linie od Minimum swiecy przed Momo - czekasz wiec na ruch powrotny
3. Mamy test tworzac ladny pinbar z dlugim knotem (cien w kierunku strat) - i to jest sygnal do wejscia.

Obrazek

Freddie pisze:Na jakich TF najlepiej grać?
Wszystko zalezy na ile Ci czas pozwala. Jesli w ciagu dnia mozesz sobie pozwolic na gre to sygnalow mozesz szukac na M15, ale ZL szukaj na wyzszych TF zaczynajac od D1 i nastepnie H4, H1. Sygnal z wyzszego TF jest wazniejszy i z jego kierunkiem nalezy grac.
Freddie pisze:Sugerujecie się wydarzeniami ekonomicznymi
Ja osobiscie nie gram w oparciu o fundamenty. Staram sie tylko nie grac 15-30 min przed/po danymi.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Bartek1916, dzięki wielkie za odpowiedź, Twój post bardzo mi pomógł ;)
A jak wygląda sprawa z SL i TP Gdzie je najlepiej umieszczać?

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Ja stawiam conajmniej powyzej pina przy retescie ZL (czyli na screenie powyzej swiecy oznaczonej nr 3), a jezeli nie jest wysoko to wogole powyzej calego ukladu ZL (nr 1 na screenie).

P.S. Miej na uwadze to, ze jeszcze na tym nie zarabiam wiec pisze o tym co do tej pory zauwazylem i wynotowalem. Glownie teoria niz z praktycznego doswiadczenia :)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowalem dzisiejszy dzien i rzeczywiscie bylo kilka ladnych sygnalow.

Obrazek

Sytuacja ze strony S/D

H1
Obrazek

M15
Obrazek

ODPOWIEDZ