Dziennik S/D, ZL, S/R
- bartek1916
- Pasjonat
Druga polowka wycieta o 1 pips. Troche szkoda bo jeszcze kawalek poszli w dol. Wynik +10 pips
Strach mnie oblecial bo UPC wylaczyli mi internet na ponad godzinie i nie bylem pewny czy zlecenie SL z LVOE ustawiane jest automatycznie w platformie czy tylko w automacie. Wyszlo jak wyszlo.
Sygnal dobry - odbicie od S/R + ZL na H4. Sytuacja byla pozniej ciekawsza na E/U, ale te pojawily sie kiedy bylem bez netu.

Strach mnie oblecial bo UPC wylaczyli mi internet na ponad godzinie i nie bylem pewny czy zlecenie SL z LVOE ustawiane jest automatycznie w platformie czy tylko w automacie. Wyszlo jak wyszlo.
Sygnal dobry - odbicie od S/R + ZL na H4. Sytuacja byla pozniej ciekawsza na E/U, ale te pojawily sie kiedy bylem bez netu.

- bartek1916
- Pasjonat
- bartek1916
- Pasjonat
Witam wszystkich w tym wątku, od razu proszę o nie bicie za zbyt lamerskie pytania 
Od jakiegoś czasu czytam o ZL i nie jestem pewien czy coś z nich zrozumiałem, więc najlepiej chciałbym zacząć od początku..
Jak rozpoznać sygnał wejścia? Potrzebne jest momo (świeca dwa razy większa od poprzedniej) i to wystarczy?
Na jakich TF najlepiej grać?
Sugerujecie się wydarzeniami ekonomicznymi itp, czy gracie opierając się tylko na wykresie?

Od jakiegoś czasu czytam o ZL i nie jestem pewien czy coś z nich zrozumiałem, więc najlepiej chciałbym zacząć od początku..
Jak rozpoznać sygnał wejścia? Potrzebne jest momo (świeca dwa razy większa od poprzedniej) i to wystarczy?
Na jakich TF najlepiej grać?
Sugerujecie się wydarzeniami ekonomicznymi itp, czy gracie opierając się tylko na wykresie?
- bartek1916
- Pasjonat
Witaj 
Tak, wg teorii Momo to swieca dwa razy wieksza od poprzedniej. Spotkalem sie rowniez z takim opisem: "Świeca Momo to taka, która zamyka się powyżej/poniżej close i open ostatniej świecy. W rezultacie mamy Break Out (BO)".
Ale wejsc szukaj na ruchu powrotnym. Ponizej przyklad z wczoraj:
1. Utworzylo sie ZL na H1 - czekasz
2. Wyznaczasz linie od Minimum swiecy przed Momo - czekasz wiec na ruch powrotny
3. Mamy test tworzac ladny pinbar z dlugim knotem (cien w kierunku strat) - i to jest sygnal do wejscia.

Tak, wg teorii Momo to swieca dwa razy wieksza od poprzedniej. Spotkalem sie rowniez z takim opisem: "Świeca Momo to taka, która zamyka się powyżej/poniżej close i open ostatniej świecy. W rezultacie mamy Break Out (BO)".
Ale wejsc szukaj na ruchu powrotnym. Ponizej przyklad z wczoraj:
1. Utworzylo sie ZL na H1 - czekasz
2. Wyznaczasz linie od Minimum swiecy przed Momo - czekasz wiec na ruch powrotny
3. Mamy test tworzac ladny pinbar z dlugim knotem (cien w kierunku strat) - i to jest sygnal do wejscia.

Wszystko zalezy na ile Ci czas pozwala. Jesli w ciagu dnia mozesz sobie pozwolic na gre to sygnalow mozesz szukac na M15, ale ZL szukaj na wyzszych TF zaczynajac od D1 i nastepnie H4, H1. Sygnal z wyzszego TF jest wazniejszy i z jego kierunkiem nalezy grac.Freddie pisze:Na jakich TF najlepiej grać?
Ja osobiscie nie gram w oparciu o fundamenty. Staram sie tylko nie grac 15-30 min przed/po danymi.Freddie pisze:Sugerujecie się wydarzeniami ekonomicznymi
- bartek1916
- Pasjonat
Ja stawiam conajmniej powyzej pina przy retescie ZL (czyli na screenie powyzej swiecy oznaczonej nr 3), a jezeli nie jest wysoko to wogole powyzej calego ukladu ZL (nr 1 na screenie).
P.S. Miej na uwadze to, ze jeszcze na tym nie zarabiam wiec pisze o tym co do tej pory zauwazylem i wynotowalem. Glownie teoria niz z praktycznego doswiadczenia
P.S. Miej na uwadze to, ze jeszcze na tym nie zarabiam wiec pisze o tym co do tej pory zauwazylem i wynotowalem. Glownie teoria niz z praktycznego doswiadczenia

- bartek1916
- Pasjonat