Nie umiem grac na fx...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Obrazek

Ale tak to było już 4 odbicie a przy takim prawdopodobieństwo spada, z tego co pamiętam jeszcze LT :) no i właśnie zagrania pod prąd powinno się zabezpieczać szybciej na to BE przestawić i zawsze to lepiej bo minusa nie ma :) Do tego PA z której strony są większe cienie ? gdzie jest więcej frustratów, jak to mi ktoś mądry napisał :)

edit: Dopiero zczaiłem że już ludzie odpisali :) to się powtórzyłem, ale racja też zauważyłem że zagrania pod prąd są trudniejsze bo nigdy tak naprawdę nie wiadomo kiedy strona mająca przewagę uderzy. Jak się zachowywał RSI ?
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, 21:41 przez Darkey, łącznie zmieniany 2 razy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

djdampca pisze:TeXs ...ze moim problemem jest wlasnie dopasowanie strategi a jeszcze wiekszym wyznaczenie trendu dla jednych to pewnie banal ale ja nie potrafie ogarnac niby tak prostej rzeczy ....

kiedys tez zostane traderem
Jeżeli tylko będziesz chciał to na pewno nim zostaniesz, trzymam kciuki.

Zerknij na to co napisałem kilka dni temu (prześpij się z tym i jeszcze raz wróć do tego)
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 099#488099
:)

I zadaj sobie znowu to samo pytanie co się do cholery dzieje na rynku, w jakim on jest stanie (trend, konsola, czy może jeszcze inny diabeł)
Odpal sobie czysty wykres, nawet liniowy jeśli nie widzisz tego na barach, czy świecach. Uruchom to na dużym TF (np. na H4) i narysuj dwa SR (ja to nazywam bandami, pomiędzy którymi porusza się rynek)
I jeszcze raz zadaj sobie pytanie, gdzie jesteśmy (te dwa SR napewno Ci pomogą)

Zerknij na załącznik i powiedź mi gdzie jesteśmy na kablu ?

Po jakimś czasie możesz schodzić, niżej i niżej ;)
powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, 21:43 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Jeśli tylko naprawdę chcesz być traderem to będziesz (ja osobiście niczego obecnie bardziej nie chcę:D), tylko sporo pracy trzeba w to włożyć :) Jak mi ktoś 9 miechów temu (jak zaczynałem) pisał o sygnale do zajęcia pozycji to się zastanawiałem "co on do mnie gada" a później zaczyna się zabawa na początku zielony ale z każdym dniem więcej zaczynałem widzieć i wiedzieć :D Chyba przewaliłem wszystko co się dało kreski wskaźniki i okazało się że dla mnie wskaźniki to lipa i tak naprawdę to częściej one robią w ciula niż wykres :) Teraz dopiero zaczynam łączyć to czego się tak pilnie uczyłem bo samo z siebie jakaś konkretna metoda jest bezużyteczna, wszyscy mówią skup się na jednej metodzie mi lepiej zrobiło przewalenie wszystkiego :) bo teraz mam ogólny pogląd na to wszystko TeXs gra chyba na S/R / LT ale w swojej historii na FX przewalił kawał materiału czytam teraz sporo to, to widzę :) I nawet sobie sprawy nie musi zdawać z jak wielu technik korzysta, tak mi się wydaje że fakt trzeba się skupić na jednej metodzie ale przed tą jedną metodą trzeba poznać wszystkie inne :D Myślę że niektórzy się ze mną zgodzą :)
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, 21:47 przez Darkey, łącznie zmieniany 2 razy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

TeXs dzieki za zainteresowanie
na pytanie gdzie jestesmy na kablu to odpowiem ze jestesmy w konsoli dokladniej jak to napisales " w srodku kanalu"

czy warto grac Ski? teoretycznie powinnismy poczekac az cena dojdzie do gornej lini wyznaczonego kanalu

djdampca
Gaduła
Gaduła

Darkey mam podobnie do ciebie tylko ze z gorszym skutkiem tez wszystko przegladam ale nie za duzo mi zostaje w glowie

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

djdampca pisze:TeXs czy warto grac Ski? teoretycznie powinnismy poczekac az cena dojdzie do gornej lini wyznaczonego kanalu
Dobra odpowiedź,
na samym początku postaraj się nie kombinować i wybierać te łatwiesze setupy, czyli z głównym ruchem i stopniowo podnoś sobie poprzeczkę.

A teraz zerknij na załącznik i zobacz, że można też pięknie zagrać S na kablu (odbicie od LT i SR) ale tak jak napisałem na początku postaraj się nie komplikować.

Darkey respect :)

djdampca
Gaduła
Gaduła

to teraz zostaje mi sie przespac z nowymi informacjami i jutro poszukac jakiegos wejscia

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Witam wszystkich a w szczególności djdampca i starego Przyjaciela TeXa :)

pozwolę sobie wrzucić coś i dodać swoje trzy grosze,
powiem tak, jak gram na dupo ścisku to zawsze mam w plecy ale jak trzeźwo spojrzę na rynek i gram na luzie to coś tam wpadnie na plus :)
chociaż moja gra ma jeszcze wiele wad...

p.s przed napisaniem tego posta wszedłem w L na edku jak narazie 25p do przodu :)
Ostatnio zmieniony 17 lip 2012, 17:13 przez mandrejk, łącznie zmieniany 2 razy.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

djdampca
Gaduła
Gaduła

witaj mandrejk kazdy screan kazda uwaga krytyka mile widziana wrzucaj ile tylko mozesz:)

to zaczynam analize na poczatek wrzuce screan z audusd bo nie daje mi spokoju wczorajszy sl na h4 mamy konsolidacje przynajmniej ja to tak widze

i teraz pytanie jak cena dochodzi mi do gornej mojej S/R to przechodze na nizszy interwal i tam szukam wejscia na odbicie ?

zaraz wrzuce screana z m 15

djdampca
Gaduła
Gaduła

wiec tak na m15 nie widac mojej S/R brakuje do niej jakies 15 pipsow i pisze juz po fakcie to wiem ze cena poszla w dol ale nie wiem jak bym sie zachowal siedzac przed monitorem i teraz tak cena idzie w strone oporu to szukam wejscia na S i co widze uksztaltowal sie mlotek po niej spadkowa momo i zaraz cena doszla do MZ czyli retest momo ,

tylko gdzie tu wejsc w pozycje i jak ustawic sl wasko wrazie jak pojdzie jednak wyzej do S/R i wtedy szukac kolejnego wejscia czy moze odrazu po takich sygnalach zastosowac szerszy sl?

ODPOWIEDZ