Systemy 3000%miesięcznie ?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Musisz mieć silną psychike. Zajebiście silną.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Kasia86 pisze:Musisz mieć silną psychike. Zajebiście silną.
dzięki za odpowiedź z klucza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

profession pisze:p.s. Jeśli chodzi o odpowiedzi w konwencji:
1. Szukasz grala,
2. twoja psychika zawodzi,
3. system jest nieważny itp
to widzę, że stają się to odpowiedzi klucze na każdy rozpoczęty temat. Nie ma miejsca gdzie by to nie padało. Może więc nie dyskutujmy o niczym tylko każdy dopasuje sobie odpowiedź z tych trzech? przepraszam za to lol ale nie mogłem się powstrzymać ....
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

To jak nie chcesz odpowiedzi z klucza to napisz mi PW to pogadamy na temat naszych przemyśleń nt skutecznych systemów, ja co napisze co ja myśle a ty mi napiszesz co ty myślisz. Aha uprzedzam że ja na forexie i nie zarabiam i nigdy nie zarabiałam.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Wydaje mi się, ze próba skanalizowania tego,o co pytasz profession, jest bezcelowa.
Co zawodnik, to inne motywy. Cześć będzie twierdzić, ze bezpiecznie, pomału i z małym DD, część zagrywa "va banque" i SL==MC. Reszta będzie się miotać pomiędzy pierwszym modelem, a drugim. Część ma więcej czasu i cierpliwości, część jest niecierpliwa i nie interesuje ich ciułanie po dolarze.
Każdy odpowie pod swoją ideologię.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

strategia: scalp z max 8 pip sl
MM 1 pips = 1% i można robić dziennie 100%
rr minimum 2
silna psycha i wypłacanie części zysków bo pewnie i tak dostaniemy kiedyś MC

Właśnie cos takiego wdrażam teraz u siebie:)
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
mortino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mortino »

3000%miesięcznie to duzo..gosci co wygrał konkurs go4challange mial stope zwrotu ponad 1000% przez miesieczny czas trwania..ale mi sie wydaje że to nie jest jakies super trudne....wiekszosć użytkowników zaczyna z małymi sumami i zrobienie z 2000 drugie 2 w miesiąc to już cos..ale jak ktoś przykładowo wchodzi z 50000 to przy dobrym lewarze wystarczy mu pare dobrych skalpów z dobrym lotem i robi 100% w jeden dzien 8) jest tak?
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

100% chyba kapitału początkowego dziennie... Robiąc 100% dziennie przez miesiąc byłbyś najbogatszy w historii. Przy dużych kwotach jest mały lewar i ciężko osiągać duże stopy zwrotu miesięcznie. Mając dźwignię 1:1 trzeba 1000 pips, aby uzyskać +10% dochodu. Zdobądź 10 000 pips w dzień lub w miesiąc. Słyszałem o skalperach, którzy na futures skalpują, zawierając nawet do 500 transakcji dziennie.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Zgadzam się z waszymi pomysłami Panowie, ale niestety muszę przyznać, że cały czas poruszamy się w obszarach teoretycznych rozważań. Można zakładać ilość pipsów czy rr ale to wszystko teoria którą każdy z nas może sobie samemu obliczyć.

Mnie bardziej interesuje jedna i podstawowa kwestia a zarazem warunek konieczny do tego typu wyników. Jest nim system\strategia która generuje bardzo wiele zyskownych sygnałów pod rząd.

Osoby osiągające takie wyniki bardzo często cały czas zwiększają pozycję [wraz z rosnącym kapitałem] i dzięki temu zyskują coraz więcej zarazem coraz więcej ryzykując. Jeśli miałbym sygnały które sprawdzają się w 80%-90% z łatwością można by wpaść w ciąg 5-8 zyskownych sygnałów. Każdy z nich mógłby podnosić saldo o 100%- 75%. Oczywiście można stracić wszystko ale szansa na wygraną 1000-2000% jest ogromna.

Sedno to sygnały o wysokiej skuteczności. Gdyby ich nie mieli mogli by wszystko stracić w 2 lub 3 pozycji.

To nie ma nic wspólnego z rozsądnym i długotrwałym inwestowaniem. To taki po prostu złoty strzał. Można zrobić z 100zł nawet 2000zł ryzykując tylko 100.

Wciąż poszukuje idei i pomysłów na tego typu sygnały.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

To demo konkurs.
Taktyka gry jest nieco inna. Albo zysk, albo w pysk. Stad ryzyko i wielkości granych stawek. Nie dopatrywał bym się tu idealnych systemów.
W tym ostatnim konkursie akurat idealne zagrania wynikają chyba z analizy fundamentalnej. Grecki wpływ na zachowanie euro były tu chyba decydujące. Zagrania krótkie na europarach i nie szukanie momentu odbicia, bo w zasadzie w trakcie konkursu to jego nie było (jeszcze). Kilku zawodników obserwowałem, i ci próbujący odwracać polegli. Właczajac tu swoją osobę :cry:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dymski »

Tak, element fuksa ma tutaj duże znaczenie, im krótsze zawody tym większe. Mozna to zauważyć testując własne strategie. Zawsze trafisz na lepszy okres i od razu nastrój się człowiekowi poprawia, ale tylko do momentu kiedy zauważysz, że strategia zaczyna działać na Twoją niekorzyść. Ja przez przypadek testowalem system oparty tylko na wskaźniku MA, bo wydawało mi się, że mam podpięty inny. Efekty były dobre jeśli chodzi o skuteczność, co ponownie skłania mnie do używania metod prostych. Po urlopie zabieram się ponownie do testów. Ten system na MA dawał 80% właściwych sygnałów, sygnały stratne nie tworzyły serii dłuższych niż 1, ale za to pochłaniały cały zysk :) co wcale nie znaczy, że nie warto się temu przyjżeć.

ODPOWIEDZ