Legenda MC

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Esco pisze:Trzeba grać, trzeba tracić, trzeba dopłacać, trzeba być optymistą.
a nawet gdyby to taki jest koszt nauki jesli tylko nie ponosi cie fantazja i wpłacasz tylko tyle ile mozesz stracic to jesli umiesz wyciagac wnioski z bledów to tak najłatwiej sie nauczysz ja np: nigdy nie uzywałem stop lossów bo wydawało mi sie że to zło ktore zabiera mi tylko kase ale po iluś bankrutach nauczyłem sie ze nie tędy droga i teraz testuje gre ze sztywnym sl i tp i sądze że to będzie duzy krok do przodu oczywiscie dla mnie, a jak ktoś ma problem z traceniem to niech lepiej zrezygnuje bo to nie dla niego biznes to nie jest praca na etacie gdzie sie tylko zarabia tu sie zarabia i traci ;)

ps. najpierw trzeba sie nauczyc nie tracić wszystkiego(bankrut) a nastepnie zarabiać wiecej niz sie traci :p
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

No to może lepiej konto demo a nie kilka razy robić wpłaty tylko po to, aby znowu stracić? chyba po to jest konto demo: traktować na powaznie i nie płakać tak bardzo, bo znowu wszystko przepadło...

tak się uczyć, żeby nie tracić...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

konto demo jest na poczatku, pozniej musi byc real kasa bo demo nie to samo choćby małe pieniadze ale realne poza tym nie można grać za wszystko i nie nauczysz sie grać jesli nie zbankrutujesz choć raz to jest czesc nauki a lepiej zbankrutować na poczatku malutką kasą niż pozniej jak sie wejdzie wiekszymi srodkami demo 1 krok pozniej mała kasa to 2 krok i dopiero wejscie wiekszym kapitałem
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

1 krok demo, oczywiście :)
2 krok strategia która zarabia na tym demo.
3 krok mała wpłata (możliwość przejścia do kroku 2 gdy zdecydowanie coś idzie nie tak jak na demo)
4 krok jedziemy z koksem :D
lukpiasek pisze:nie nauczysz sie grać jesli nie zbankrutujesz choć
ale bzdura o taka o: <-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------> nie dajcie sobie tego wmówić :) chyba że MC na demo to wtedy się zgodzę sam miałem pierwszego dnia :)
jak człowiek potrafi to i demo dobrze wykorzysta, to demo im mniejsze tym lepsze ma być wysokość realnej gotówka a nawet mniejsze im trudniej tym lepiej.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Darkey pisze:1 krok demo, oczywiście :)
2 krok strategia która zarabia na tym demo.
3 krok mała wpłata (możliwość przejścia do kroku 2 gdy zdecydowanie coś idzie nie tak jak na demo)
4 krok jedziemy z koksem :D
lukpiasek pisze:nie nauczysz sie grać jesli nie zbankrutujesz choć
ale bzdura o taka o: <-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------> nie dajcie sobie tego wmówić :) chyba że MC na demo to wtedy się zgodzę sam miałem pierwszego dnia :)
jak człowiek potrafi to i demo dobrze wykorzysta, to demo im mniejsze tym lepsze ma być wysokość realnej gotówka a nawet mniejsze im trudniej tym lepiej.
skoro piszesz że bzdura domyślam się że nigdy naprawde nie zaliczyłeś bankruta więc skąd możesz wiedzieć że to bzdura ? przeczucie ci mówi ? skąd wiesz jaki to ma wpływ na psychike nie powinieneś czegoś negować tylko dlatego że ci się tak wydaje ( to prawie jak trading życzeniowy) jeśli byś tego doswiadczył to wtedy wyraź swoje zdanie ja kilka razy zaliczyłem wtope na real kasie więc wiem co mówie wtedy człowiek nabiera pewnej pokory do rynku czego nie miał wczesniej, jeśli ktoś napisze że ma pokorę jest ostrożny nie szaleje itp. to ja mu napiszę że to raczej strach nie pokora,
a co do bankrutowania to stawiam że 99% grających realną kasą go zalicza choć raz predzej czy pózniej więc lepiej być na to gotowym a nie udawać że nas to nie dotknie :wink: - takie są moje przemyślenia w tej materii każdy ma prawo mieć inne lub sie nie zgadzać z tym :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

lukpiasek gotowym zawsze można być ale można też za wszelką cenę nie dopuścić do takiego stanu, profilaktycznie nawet można wskoczyć na real i trochę przegrać to też sporo uczy :) teraz demuję bo taki mam cel żeby oddpocząć od reala i się czegoś nauczyć, ale niebawem wracam na real i pokory nawet na demo się można nauczyć, nie tracę pieniędzy ale tracę czas a on chyba jest cenniejszy. Jak ktoś udupi trochę to ma większą motywację by się czegoś nauczyć :) Znam osobę która nie zaliczyła MC i się na to nie zanosi a radzi sobie znakomicie. Ważne tylko to by nie marnować czasu na demo grając na pałę bo tak miałem przed realem, później wtopa ałć, ok zwiększam stawkę i odrabiam szybko ałć no to nie ma 20% konta real :/ masakra później gra na wskaźnikach strata praktycznie odrobiona i prach posypało się :) to come back na demo i uczymy się szybciej niż kiedykolwiek wcześniej mam nadzieję że na tyle szybko by nigdy do MC nie doprowadzić :D i to już nie jest trading życzeniowy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

chłopcy-demowcy :lol:
a tyle do powiedzenia mają :wink:
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

zicmar mówisz że lepiej umaczać w realu zic co kto lubi :D nie gram na średnich to w razie czego pretensje do siebie :D hehe chłopcy szkoleniowcy.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

zicmar mówisz że lepiej umaczać w realu
W realu to się przynajmniej da cokolwiek umoczyć. :roll:

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

lukpiasek jeżeli bankrut da mi niesamowitą wiedzę o forexie i będziesz mi już tylko dobrze szło, to w tym momencie idę wszystko poświęcić...

nie wszyscy muszą wszytsko stracić, żeby się czegoś nauczyć, widocznie niektórzy tak...

ODPOWIEDZ