ale szkoda, że nie prawdziwe w takim razie...

dokładnie. dlatego ja na początku szybko założyłem REAL z kwotą do grania na microlotach(czubek emocjonalnej góry lodowej) bo wiedziałem, że będą problemy z dyscypliną - zwłaszcza gdy mogę zaraz szybko założyć nowe tak jak piszesz.Kasia86 pisze:Problem z zarabianiem na demo jest taki że 5 minut i można założyć nowe konto, znowu wtopisz to zakładasz nastepne na tym akurat zarabiasz potem możesz mówić że na demo zarabiałeś a na realu tracisz tak to chyba działa
miałem podobnie hahahaha! na demie ze 100k USD grałem 8 lotami(co ciekawe z wąskimi stop lossami) i zrobiłem 25% w tydzień(co ciekawe, na egzotycznych parach). po 2 tyg miałem +35%. potem zadzwoniła do mnie babka account manager i namawiając na konto real uświadomiła ILE TO JEST 8 LOTÓW. czar prysł.Doniek pisze:ntiar ja w pierwszy dzien na demie Plus500 zarobilem 40 000zł, pozniej im więcej zaczałem się zastanawiać to tym więcej traciłem
nie napisałem, że REAL koniecznie jest prostszy. miałem na myśli, że mnie osobiście lepiej trzymać się zasad, gdy wiem, że strata faktycznie będzie boleć, a nie tylko zaboli "ego tradera".Songo89K pisze:123dom a ile jesteś już na tym realu? bo podejrzewam,że wszystko przez Tobą,euforia,przygnębienie,załamanie -być moze taki schemat przejdziesz kilka razy.
Bywa tak że cały miesiąc rynek chodzi tak jak mu zagrasz,przynajmniej tak Ci się wydaje,i wystarczy jeden mały błąd,by za godzine,parę godzin mieć MC.
Stwierdzenie że REAL jest prostszy,hmmm nie podejrzewam że może to powiedzieć osoba,która jest przynajmniej rok na realu.
Jak ktoś ma takie podejście to pewnie tak... Ja mam cały czas jedno konto, nie zakładałam kolejnych... chociaż to pieniądze na niby, to wyszłam z zalożenia, że próbujmy jakby były prawidzwe, to wtedy się czegoś nauczę...Kasia86 pisze:Problem z zarabianiem na demo jest taki że 5 minut i można założyć nowe konto, znowu wtopisz to zakładasz nastepne na tym akurat zarabiasz potem możesz mówić że na demo zarabiałeś a na realu tracisz tak to chyba działa
GosiaM pisze:Jak ktoś ma takie podejście to pewnie tak... Ja mam cały czas jedno konto, nie zakładałam kolejnych... chociaż to pieniądze na niby, to wyszłam z zalożenia, że próbujmy jakby były prawidzwe, to wtedy się czegoś nauczę...Kasia86 pisze:Problem z zarabianiem na demo jest taki że 5 minut i można założyć nowe konto, znowu wtopisz to zakładasz nastepne na tym akurat zarabiasz potem możesz mówić że na demo zarabiałeś a na realu tracisz tak to chyba działa
No troszkę, bo Ty również nie masz pojęcia jak ja się zachowam w takiej sytuacji. oceniasz przez swój pryzmat, a prawda jest taka, że ktos może być w stanie włączyć przy demo emocje, jak przy realu i wyłączyć przy realu emocje, traktując to jako rozrywkę, jak demo.123dom pisze:więc jeśli się wymądrzam to sory.