btbftr pisze:w ogole nie rozumiem ludzi, ktorzy polecaja gre na microlotach.. a coz to za emocje w skrajnym przpadku stracic 70zl?
Wiesz nie każdy ma tatke lub mamcie ,która daje kieszonkowe

Twój tok myślenia jest na poziomie gimnazjum . Każdy gra na tyle ile go stać .
btbftr pisze:Na forach naczytalem sie wielu rzeczy, ze 100 pisps sa lepsze niz 5-10 itp. Trzeba sie zastanowic ile dziennie jestes w stanie zrobic transakcji +30pips, a ile 5-10pips.
Tylko pewnie jeszcze nie wiesz ,że trejdy na 100 pips w ciagu dnia nie często się zdarzają . Dużo łatwiej jest zgarnąć mniejsze sumy pips ,niż raz 100 . Dużo łatwiej ,bo możliwości sprzyjają ,ale dużo trudniej ,bo scalping jest stylem gry dość specyficznym. Mase sygnałów i skuteczność zupełnie inna. Poza tym tu wszystko się dzieje bardzo szybko .
btbftr pisze:- nie stosuje mm
Stwierdzam zgon ,bo nie stosujesz podstawowych założeń. Graj tak dalej
btbftr pisze:- nie interesuje mnie AT na interwalach powyzej m15
Bo?
btbftr pisze:- nie naczytalem sie glupot w ksiazkach, nic glupiego we mnie sie nie zaszczepilo i nie roznosze dalej tych wiadomosci, wystarczylo poczytac kilka odpowiedzi na swoje wywody, aby zaczeli robic wode z mozgu Razz
To już wiem dlaczego takie bzdety wypisujesz...
btbftr pisze:- na forex jestem od lutego 2012, 2 dni po stracie pracy Razz
Teraz już w zupełności zrozumiałem
btbftr pisze:- odnioslem "sukces" przestajac byc chciwym na pipsy
Nie nie nie ! Jeszcze nie odniosłeś sukcesu. Po roku regularnego tradingu ,dzień w dzień wychodząc na plus możesz stwierdzić ,że już coś tam osiągnąłeś. Rynek Cie zweryfikuje