Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

chyba robisz ten sam blad co ja ostatnio - na sile szukasz sygnalu. jak widzisz, ze nic sie nie dzieje to odpusc. jest konsola, sytuacja nieklarowna wiec lepiej sie nie pchac na sile. zamiast tego mozna popatrzec na inne waluty co tam sie dzialo albo poprostu odpoczac od komputera ;)

najgorszy to jest syndrom, ze zawsze trzeba byc na rynku. kiedys jak nie mialem pozycji to sie zle czulem bo samo patrzenie mnie nie cieszylo. wciaz sie z tego lecze wiec mam tzw rachunek zabawowy ;)

powodzenia! :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Nom teraz to sobie myślę jak by pipsy złapać :) bo mi się bilans tygodniowy popsuł :) ale chyba od poniedziałku będzie lepiej kosić pipsy bo jak na razie zarobieni pozbywają się pozycji tak mi to wygląda jeszcze jakaś zmyła i UP tam też będzie sporo pips :)

Jako iż miałem dzisiaj testować ZL/NLA to testowałem :)

Obrazek

i zegarek z różnymi tfami sobie przerobiłem :D dodałem sekundy i m15 do pierwowzoru :)

Obrazek
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

O jednak się myliłem dołem wywalili to pewnie z jakieś 60 pips powinno spaść :)

Obrazek
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

To nie deja vu przerypałem to co udało mi się zyskać w tym tygodniu :D Hehe to już nie pierwszy raz :) ajć mah1y mówisz dwa piny na m30 :D hehe <facepalm> cena nie zawraca od tak w byle jakim miejscu :) chyba sobie to na ścianie napiszę :) Jak tu nie kochać Fx wczoraj się cieszyłem teraz mam mieszane uczucia.

Obrazek

edit: już nie mam mieszanych, mała sztuczka i jest wszystko ok od poniedziałku kosimy pipsy :) tylko trzeba coś wywnioskować po dniu dzisiejszym :) to tak Saldo tygodniowe na - ogólnie cały tydzień na plus czyli całokształt na plus :D a tutaj wyresik cotygodniowy :)

Obrazek

ale się będę kiedyś śmiał patrząc jak teraz sobie radzę :D

"Nie zawsze się traci, kiedy się zostaje pozbawionym czegoś." Johann Wolfgang Goethe

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Darkey wybacz za to co teraz napisze.
chyba obudziala sie chciwosc u Ciebie bo przed chwila napisales ze nie poleci do gory w dzienniku Marcina,
pozniej byle koles (w tym przypadku ja) pisze ze widzi pinbary i ty odrazu zmieniasz zdanie?
nie znasz tego kolesia, nie nasladuj!
przykro mi ze straciles pieniadze przez to ze palnalem ze sa 2 pinbary na M30, ja naprawde bardzo lubie takie pinbary ale pewnie rozgrywam je zupelnie inaczej niz ty to uczyniles.
z drugiej strony ja caly dzien nie gralem i szukalem jakiejs akcji dzisiaj.
zobacz zalacznik, tez popelnilem kilka bledow. pewnie teraz pojda po moj TP.
cena wyskoczyla dokladnie 1 nanosekunde po tym jak kliknalem close trade, moj broker jeszcze nigdy tak szybko transakcji mi nie zamknal jak w tym przypadku.

edit. dokladnie teraz jest TP no ale nie bylo mi dane tym razem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Darkey tak to jest jak sie gra pod prad ... To miejsce do ewentualnego zamkniecia S . Zreszta tak sie patrze na ten wykres i nie rozumiem na jakiej podstawie bylo to wejscie . :| :?:
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

mah1y spoko loko, to tylko i wyłącznie moja zasługa :) może właśnie o to w tej lekcji chodziło, nie sugeruj się innymi, już to przerabiałem i co, mało mnie to nauczyło najwidoczniej, teraz sobie zapiszę a żeby nie zapomnieć :) wszystko się dzieje po coś i na coś :) trochę pips się poszło paść ale to nic wpadną nowe, chciwością bym tego nie nazwał raczej chęcią zrekompensowania strat, a może to jest to samo :D rabit na m1 zobaczyłem coś co chciałem zobaczyć :) jak sobie teraz paczę to śmiech hehe

a więc:
1. Ufaj tylko własnej analizie, bo ona jest najlepsza :)
2. Gdy widzisz gdzieś jakąś inną analizę która różni się od twojej wówczas patrz punkt pierwszy.

Traderem zostanę dopiero jak będę na to gotowy, czyli w swoim czasie a do tego czasu jeszcze nie jedną manianę pewnie odstawię :D

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

na m1 zobaczyłem coś co chciałem zobaczyć
Polecam powrót na H1...

Ogólnie, to tracisz czas moim zdaniem. Chcesz się utrzymywać z Forex'a, ale taka gra, jaką prezentujesz, nie nadaje się na kapitał większy niż 200 zł. Spróbuj tego samego z depo 10 tysięcy.

Obawiam się, że wpadłeś w ślepą uliczkę i zamiast zahamować i zawrócić, Ty dodajesz gazu.

Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Ogólnie, to tracisz czas moim zdaniem. Chcesz się utrzymywać z Forex'a, ale taka gra, jaką prezentujesz, nie nadaje się na kapitał większy niż 200 zł. Spróbuj tego samego z depo 10 tysięcy.
Witam, może z twojego punktu widzenia to tak wygląda, ale tutaj liczy się mój punkt widzenia, a według niego jest coraz lepiej hehe mimo że depo mówi inaczej :D z tą m1 to racja wywaliłem już zakładkę na której ona widniała. Co do 10 000 to właśnie trzeba będzie do nich dojść od tych ~200zł żeby było zabawnie :)

Coś z mojego pierwszego dziennika:
Dagu pisze:wiesz patrze na to co robisz i widze siebie kawal czasu/wiedzy/doswiadczenia temu
zadziwiajace ze wszyscy popelniamy te same bledy

zycze ci miliarda bledow i wyciagania wnioskow z kazdego z nich
powodzenia
nikt nie powiedział że jeden błąd może być popełniony tylko jeden raz :) choć może i fajnie by było hehe
Stforex pisze:Chcesz się utrzymywać z Forex'a
i na tym się skupię :)

Pozdrawiam i wzajemnie powodzenia :)

p.s. koś pipsy bo Ci zabraknie jak ja zacznę :D

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Teraz z innej beczki sporo SLi łapię zauważyłem że mogły by być mniejsze załóżmy że mam dwie krechy które coś tam dla mnie znaczą i są oddalone od siebie o 6 pips to jak mi złamie pierwszą to mam nadzieję że dojdzie do drugiej i tam jakaś reakcja będzie :) to się chyba nazywa gra życzeniowa lepiej będzie zamknąć na tych paru pipsach na minus i poczekać co się będzie działo na tej drugiej kresce wtedy ewentualnie wchodzić.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Co do 10 000 to właśnie trzeba będzie do nich dojść od tych ~200zł żeby było zabawnie
Skoro w to wierzysz, to życzę Ci tego gorąco :)

ODPOWIEDZ