Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Darkey pisze:Tak to jest SL x2
Proste wytłumaczenie - zagrania wbrew D1 i na bardzo słabym s/r - czyli można się wtedy spodziewać odreagowania na max kilka - kilkanaście pip.

Ten ostatni L już był w dobrym miejscu.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

A to jeszcze nie koniec tego dobrego :D dwa kolejne SLe i to naprawdę głupie. Ale nic ten tydzień jeszcze spoko ale od następnego jazda, dzisiaj jeszcze bardziej mi zaczęło zależeć :D Dzisiaj spodziewałem się fajerwerków ładnie się zaczęło ale impet zgasł i dupa.

Obrazek

koniec na dzisiaj -17 <poker_face> :P

Obrazek
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Po co Ci ta świeca z prawej strony?

Obrazek

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Po co Ci ta świeca z prawej strony?
D1, chyba żeby zgodnie z nią grać i się sprawdzało to, ale wczoraj małe odstępstwo od normy nastąpiło no i się pokaleczyłem :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Zobaczymy co z tego będzie :D liczę że w końcu dojdą do tej ZL na której wczoraj się przejechałem licząc że dojdą.

Obrazek

edit: aghr... be +1

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Później miałem jeszcze jedno wejście na L liczyłem że jednak dojdą do tej cholernej ZL to się przeliczyłem. Czytam Marcina DDZ i tam pisze że to oznaka słabości była :) fajnie wiedzieć przyda się zapewne w przyszłości :) ale się skasowałem na tej ZL.

Obrazek

A później popaczyłem że złamali wsparcie to sobie myślę ok świeczka czerwona wsparcie "poległo" zasięg spory bo nic po lewej kompletnie nie było aż dopiero ten szczyt co to na nim sobie kreskę dałem, patrzę kurde a jak dalej nie dojdą to przestawiłem kilka pips nad ustawiłem gigantycznego stopa takiego jeszcze nie miałem ponad szczytem i dołkami które myły po lewej na konsoli. I się stało stop wytrzymał :) profit jest i to chyba największy jaki miałem okazję odnotować.

Obrazek

Wnioski: nie bij się z D1 i ogólnym trendem, to się bardziej opłaca.

Czytam od początku dziennik Marcina i chyba coś zrozumiałem błędem jest staranie się dorównać komuś bardzo dobremu tak jak np. Marcin nie mając takiego jak on doświadczenia i stażu, jemu też na początku nie szło a teraz jak wymiata :) Fx uczy pokory, nie będę się teraz starał łapać pipsów w dwie strony no chyba że będą jakieś przesłanki ku temu i solidniejsze podstawy. :twisted:

Dzięki Marcin za komenty i dziennik :wink: wcześniej się cofałem teraz mam nadzieję że stanąłem w miejscu a z tąd to już tylko chwilka bym mógł zacząć iść do przodu a z czasem to i biec łapiąc pipsy z prądem i pod prąd tak było by idealnie i tak właśnie wyobrażam sobie bardzo dobrego tradera którym chcę być i będę jak obecnie sądzę :)

Każdy dzień coś wnosi do mojego tradingu :) dokładam i dokładam bez znaczenia czy moje transakcje są na + czy na - wystarczy wiedzieć w jakim kierunku się zmierza i tyle, a wszystko przyjdzie z czasem.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Darkey pisze:profit jest i to chyba największy jaki miałem okazję odnotować.
Dzisiaj to Ty lepiej zagrałeś niż ja - szczególnie ten ostatni S - ja dzisiaj zamknąłem się w myśleniu o L - jak widać błędnie.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Udało mi się :D hehe i w sumie tego mi trzeba było :) fart też się czasem przydaje, 4 x SL na jedna ZL :) mistrzostwo :D ale jeden trejd naprawił wszystko co sknociłem :wink: Ale jak mi się przekręciła H1 to sobie pomyślałem głupio oho teraz mi nikt nie zarzuci że to były najgorsze trejdy jak by mnie tak na SL wyłapali i poleźli wysoko, całe szczęście miałem szczęście :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

W tym zagraniu zdrowy rozsądek przegrał :D SL

Obrazek

jedziemy dalej, albo nie zobaczę :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

:mrgreen: kolejny SL do kolekcji, podejżewam że kierunek może być dobry tylko w złych miejscach wchodzę, zresztą konsolidacji to się dzisiaj można było spodziewać.

Obrazek

ODPOWIEDZ