Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Witam wszystkich.Mam jedną wątpliwość której nie mogę za chiny rozgryzć.To znaczy : zawsze gdy czytam porady starszych i madrzejszych traderów to dowiaduję się że w jednej transakcji powinno sie ryzykować max. od1 do 3% kapitału,czyli SL ma być ustawiony na taką odległość aby nie dało sie stracić więcej niż te 1 do 3% w pojedynczej transakcji.Poza tym wiadomo że ryzyko do potencjalnego zysku powinno wynosić conajmniej 1-2,5.Zakładając że średnio statystycznie będziemy mieć 7 transakcji dziennie,z czego zyskowne tylko dwie a stratne cztery.Czyli strata wyniesie średnio 4%(przyąłem SL 1% kapitału),a zysk 5%.To się równa 1 procent zysku dziennie.Gdybyy tak 250 dni wroku zarabiać po 1% to w rok mamy około 1000 procent początkowego depozytu.A przecież wszystkim wiadomo że nawet GRÓBASYnie zarabiają w długim terminie więcej niż 20-25% rocznie.Może ktoś mnie oświeci gdzie tkwi błąd w moim myśleniu i pewnie nie tylko moim,Pozdrawiam wszystkich I życzę DUŻEJ WIEDZY I SILNEJ PSYCHIKI.
- c_e_r_v_u_s
- Stały bywalec
Błąd w myśleniu tkwi w głowie. Aby zarabiać trzeba mieć system wejść i wyjść, "na pałe" można zarabiać jak ma się szczęścieSKRYBA pisze:.Może ktoś mnie oświeci gdzie tkwi błąd w moim myśleniu i pewnie nie tylko moim,Pozdrawiam wszystkich I życzę DUŻEJ WIEDZY I SILNEJ PSYCHIKI.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 71&start=0
bierze się ile daje rynek, a czy grube ryby zarabiają 20-25% może i tak, ale jak ma się 1.000.000.000 na koncie i 200mln im styknie

Ile % daje się zarobić, zależy od systemu i ryzyka.
A i od tego czy nadajemy się na spekulanta czy nie.
Polecam książkę "Droga żółwia" C. Faith'a

...podążaj za swoją ciekawością
Pierwszym i podstawowym błędem w myśleniu jest - "nie da się bo...".Gdybyy tak 250 dni wroku zarabiać po 1% to w rok mamy około 1000 procent początkowego depozytu.A przecież wszystkim wiadomo że nawet GRÓBASYnie zarabiają w długim terminie więcej niż 20-25% rocznie.
Lepiej przestawić się na myślenie - "Jak zrobić, żeby się dało?"

Za rączkę nikt prowadzić nie będzie ale może zacznij od zalogowania się na swoje demo, bo na screenie widać tylko uruchomioną platformęjacek78 pisze:Konto demo już jest, a teraz co jak mam robić

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu