Ja bym Ci polecił MT4 (MetaTrader4).jacek78 pisze:Jaką platformę byście poradzili
zwróć uwagę czy jest dla Ciebie przejrzysta, czy dobrze Ci się na niej pracuje, analizuje wykresy, dokonuje zleceń..jacek78 pisze:na co zwracać uwagę a na co nie ?
Średni lub długi termin.- jak to jest z graniem ze PLN w parze, skoro tak wysokie spredy są na nich?
Głębokich i skorelowanych.- na jakich parach gracie?
Ciężko łączyć słowo aktywnie z EURCHF- czy gracie aktywnie na EUR/CHF, czy gra ta opiera się wyłącznie na postawieniu zlecenia oczekującego na poziomie 1,20 na buy?
Zgadzam się w 100%, chociaż nie powiem dzisiaj wystrzał w górę o 5 pipsówCiężko łączyć słowo aktywnie z EURCHF . Z tego co wiem, to ludzie grają carry trade na tym.
Tak też właśnie podejrzewałem, że tylko na średnio.Średni lub długi termin.
USD PLN silnie skorelowany z apetytem na ryzyko.
A dokładniej, bo ja naliczyłem 12 par, jakiś tan względnych a nie zupełnie egzotycznych.Stforex pisze:Cytat:
- na jakich parach gracie?
Głębokich i skorelowanych.
Wiesz co, tu nawet nie chodzi o funkcjonowanie wskaźników, gdyż ich obliczaniem zajmuję się platforma, jeżeli spotkałaś się z takimi uwagami to sądzę że komuś chodziło o szeroko rozumiany money management, tj. obliczanie wielkości pozycji, SL, TP w stosunku do depo, itd.Diana pisze:Jeszcze jedno pytanie. W niektórych wątkach można przeczytać, że dobra znajomość matematyki może przydać się na forexie. Czy chodzi tutaj o to, że matematyk lepiej rozumie co pokazują np. średnie kroczące, albo inne narzędzia, czy o coś więcej? Jaką literaturę polecilibyście osobie z bardzo dobrą znajomością matematyki?