Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
adam21
Stały bywalec
Stały bywalec

ecb

Nieprzeczytany post autor: adam21 »

w czwartek przewidywane jest obnizenie stop procentowych o 25 pkt czy to znaczy ze euro bedzie mocno spadac jak to obnizął

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Witam

jaki broker ma duży wybór egzotycznych par walutowych i do tego można otworzyć konto w PLN ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

PipsKong wrote:
jaki broker ma duży wybór egzotycznych par walutowych i do tego można otworzyć konto w PLN ??
TMS Brokers - platforma TMS Direct.

SKRYBA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SKRYBA »

Witam wszystkich.Mam jedną wątpliwość której nie mogę za chiny rozgryzć.To znaczy : zawsze gdy czytam porady starszych i madrzejszych traderów to dowiaduję się że w jednej transakcji powinno sie ryzykować max. od1 do 3% kapitału,czyli SL ma być ustawiony na taką odległość aby nie dało sie stracić więcej niż te 1 do 3% w pojedynczej transakcji.Poza tym wiadomo że ryzyko do potencjalnego zysku powinno wynosić conajmniej 1-2,5.Zakładając że średnio statystycznie będziemy mieć 7 transakcji dziennie,z czego zyskowne tylko dwie a stratne cztery.Czyli strata wyniesie średnio 4%(przyąłem SL 1% kapitału),a zysk 5%.To się równa 1 procent zysku dziennie.Gdybyy tak 250 dni wroku zarabiać po 1% to w rok mamy około 1000 procent początkowego depozytu.A przecież wszystkim wiadomo że nawet GRÓBASYnie zarabiają w długim terminie więcej niż 20-25% rocznie.Może ktoś mnie oświeci gdzie tkwi błąd w moim myśleniu i pewnie nie tylko moim,Pozdrawiam wszystkich I życzę DUŻEJ WIEDZY I SILNEJ PSYCHIKI.

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

SKRYBA pisze:.Może ktoś mnie oświeci gdzie tkwi błąd w moim myśleniu i pewnie nie tylko moim,Pozdrawiam wszystkich I życzę DUŻEJ WIEDZY I SILNEJ PSYCHIKI.
Błąd w myśleniu tkwi w głowie. Aby zarabiać trzeba mieć system wejść i wyjść, "na pałe" można zarabiać jak ma się szczęście :D. Siedząc przed wykresem i wchodząc w pozycję modlisz się aby poszło tam gdzie chcesz to wiedz ... że prawdopodobnie nie masz systemu. Straty są nieodzowną częścią tradingu, trzeba je akceptować, ale i trzeba mieć więcej przychodów aby mieć zysk :wink:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 71&start=0

bierze się ile daje rynek, a czy grube ryby zarabiają 20-25% może i tak, ale jak ma się 1.000.000.000 na koncie i 200mln im styknie :wink:

Ile % daje się zarobić, zależy od systemu i ryzyka.

A i od tego czy nadajemy się na spekulanta czy nie.
Polecam książkę "Droga żółwia" C. Faith'a :)
...podążaj za swoją ciekawością

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Gdybyy tak 250 dni wroku zarabiać po 1% to w rok mamy około 1000 procent początkowego depozytu.A przecież wszystkim wiadomo że nawet GRÓBASYnie zarabiają w długim terminie więcej niż 20-25% rocznie.
Pierwszym i podstawowym błędem w myśleniu jest - "nie da się bo...".

Lepiej przestawić się na myślenie - "Jak zrobić, żeby się dało?" :)

jacek78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek78 »

Konto demo już jest, a teraz co jak mam robić :D

http://zapodaj.net/c63664134113c.bmp.html

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

jacek78 pisze:Konto demo już jest, a teraz co jak mam robić
Za rączkę nikt prowadzić nie będzie ale może zacznij od zalogowania się na swoje demo, bo na screenie widać tylko uruchomioną platformę :P.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Plik -> Login -> wpisujesz, logujesz

sober81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sober81 »

Jeżeli trzeba tłumaczyć, jak się zalogować, to nie wiem, czy jest sens resztę wyjaśniać. Hasła tymczasowe i login na maila powinni przysłać, o ile nie zapisałeś sobie.

ODPOWIEDZ