AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

adfx
Bywalec
Bywalec

Re: swapy par PLN

Nieprzeczytany post autor: adfx »

o swapy pytałem już 26 czerwca i pytanie pozostało bez odpowiedzi, co mnie nie dziwi...tak Alior szanuje swoich klientów...

druga kwestia, kiedy w końcu będą dostępne raporty? Pracownicy infolinii AT wprowadzają w błąd, wg nich raporty miały być dostępne od 25 czerwca a mamy 5 lipca i dalej cisza w tym temacie...

podczas próby generowania raportu jest komunikat, że trwa pobieranie danych do raportu... czyli Alior ma swoich klientów nie powiem gdzie, skoro nawet tak prostej rzeczy nie potrafi porządnie załatwić, po wprowadzeniu nowej wersji AT...
adfx pisze:wczoraj AT zaaktualizował stawki pkt swapowych, nie wiem dlaczego ponownie znacząco odstaje od konkurencji np. w pkt swapowych par PLN dla pozycji krótkich

porównanie z innym polskim, bankowym biurem maklerskim, które musi mieć podobne koszty finansowania itd

dlaczego Alior z uporem godnym lepszej sprawy ( wiem, dobrze na tym zarabia...) oferuje nawet 10-krotnie niższe stawki swapów dla pozycji krótkich par PLN

przykład dla 1 lota:
usd/pln AT 4,25 konkurencja 32,65
gbp/pln AT 4,25 konkurencja 45,88
eur/pln AT 4,25 konkurencja 40,24
chf/pln AT 4,25 konkurencja 36,02

obojętnie jaka para z PLN zawsze dla krótkiej pozycji 4,25...ktoś z Alior Trader może to wyjaśnić...?

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Ja tam raporty mam, ale tylko 2 opcje (bilans i transakcje), proste rozwiazanie z MT4 byłoby bardziej przejzyste.
Success lies on the far side of failure

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Jarpen pisze:Ja tam raporty mam, ale tylko 2 opcje (bilans i transakcje), proste rozwiazanie z MT4 byłoby bardziej przejzyste.
niech bedzie i jeden, ale poprawny, dobrze wyswietlajacy wartosci walutowe
bo w tej chwili ...
niby prosta rzecz a nie potrafia tego naprawic

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nieogar »

hey,
wczoraj wieczorem ukazal sie update dla platformy - gdzie mozna obejrzec changelog?

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

nieogar pisze:hey,
wczoraj wieczorem ukazal sie update dla platformy - gdzie mozna obejrzec changelog?

Skąd masz takie info, bo poprzez "wyszukaj aktualizację" na platformie nic nie znajduję :?:

Dodano po 9 godzinach 29 minutach:
MaRCHeW pisze:Witam.
patrosFX pisze:
Ok. Przekazuję do PFSoftu.
Dzięki za info.

Karol mam podobny problem, poruszałem to kilka stron temu - poziomy FIBO mi co prawda przestawia ale jak mam już wyrysowaną linie poziomą i chcę przestawiać jej wartość, to nic to nie daje - liczby na niej pokazują, że jest wartość wynosi, np. 1,23000 a faktycznie znajduję się na starym poziomie.
Oczywiście problem z certyfikatem mam nadal :cry:

Dzięki wielkie i pozdrawiam.
Zapodaj screenshoty to sprawdzę.

Co do certyfikatu, to jest taki program Revo Uninstaller. Zainstaluj go. Następnie odinstaluj tym programem wszystko co masz na kompie związane z Alior Traderem lub też ewentualnie ProTraderem, jeżeli takowy instalowałeś). WAŻNE usuń tym programem także ukryte katalogi Alior Tradera
Następnie zainstaluj od nowa Alior Trader 2.

Jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj także .NET framework tym programem i zainstaluj od nowa .NET Framework 3.5 i .NET Framework 4.

Jeżeli nadal problem będzie występował to ciężko będzie znaleźć jego rozwiązanie, ponieważ jesteś chyba jedyną osobą z problemem certyfikatu.

Napisz też jaki system operacyjny używasz.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Cześć Karol.

Tak jak obiecałem piszę jakie są rezultaty powyższych sugestii.

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i nic, cały czas wyskakuję mi ten sam komunikat z certyfikatem (mam oryginalnego Windows Vista)
- prawdę mówiąc nie jest to aż tak uciążliwe, żeby angażować wszystkich dookoła, więc ok.

Druga sprawa, to ta którą poruszał koleszka kilka wpisów temu.

U mnie objawia się to tym, że podczas zmiany wartości linii poziomych nie przestawiają się one na te właśnie wartości
- samoczynnie się przestawią w momencie, gdy używam zoom dla wykresu,
to samo dotyczy kopiowania trójkątów, itp. jego kopia pojawi się dopiero po użyciu powiększenia lub zmniejszenia wykresu.

Oto link do filmu z opisanymi problemami: http://www.youtube.com/watch?v=1ptX5LUl ... e=youtu.be

A przy okazji masz jakieś info w sprawie tej aktualizacji?

Dzięki i pozdrawiam.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

patrosFX pisze:
nieogar pisze:hey,
Hej,
moze zle sie wyrazilem - odpalilem platforme na lapku (z ktorego korzystam gdy nie mam dostepu do stacjonarnego) i zainstalowala sie aktualizacja:)

nie zauwazylem nigdzie w programie opcji przejrzenia changelogu - a moim zdaniem przydalaby sie taka funkcjonalnosc gdyz czesto nie wszystkie zmiany sa widoczne golym okiem a dobrze jest o nich wiedziec.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
kazik1616 pisze:Mam 2 pytania:

1. Gdzie mogę znaleźć listę wszystkich instrumentów oraz prowizję do każdego z nich?

2. Gdzi mogę znaleźć informację o minimalnej liczbie jednostek danego instrumentu, którą można operować?
Looknij do FAQ w pierwszym poście tego wątku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 6 minutach:

Witam.
patrosFX pisze:Cześć Karol.

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i nic, cały czas wyskakuję mi ten sam komunikat z certyfikatem (mam oryginalnego Windows Vista)
- prawdę mówiąc nie jest to aż tak uciążliwe, żeby angażować wszystkich dookoła, więc ok.

U mnie objawia się to tym, że podczas zmiany wartości linii poziomych nie przestawiają się one na te właśnie wartości
to samo dotyczy kopiowania trójkątów, itp. jego kopia pojawi się dopiero po użyciu powiększenia lub zmniejszenia wykresu.

Oto link do filmu z opisanymi problemami: http://www.youtube.com/watch?v=1ptX5LUl ... e=youtu.be

Dzięki i pozdrawiam.
Sprawdzę to u siebie i dam Ci znać.

Co do updatów Alior Tradera to ja nie posiadam informacji kiedy one będą. To leży w gestii DM Alior Banku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 godzinach 55 minutach:

Witam.
patrosFX pisze:Cześć Karol.

Dzięki i pozdrawiam.
Sprawdziłem sprawę certyfikatu. Przestawiłem sobie date na 2011r. i faktycznie pojawia się okno informujące o problemie z certyfikatem. Jednak nie można to nazwać błędem tylko prawidłowym działaniem.

Co do pozostałych Twoich problemów, to sprawdziłem je u siebie jednakże na Windows XP (bo po burzy muszę wymienić płytę główną :/ na kompie z Windows 7).
U mnie wszystko działa poprawnie. Sprawdziłem zarówno Alior Trader 2 jak i Protrader 2.

Możesz mi jeszcze podesłać swój pulpit i plik program.ini na emai: karol.marchewka@hoga.pl ?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Gren
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gren »

Próbował ktoś uruchomić AT2 na Windows 8 Release Preview 64bit?

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: esperer34 »

Gren pisze:Próbował ktoś uruchomić AT2 na Windows 8 Release Preview 64bit?

tak, uzywalem AT2 na Windows 8 Release Preview 64bit. Wszystko dziala doskonale. Meta trader tez dziala bez zarzutu. Udalo sie komus odpalic pro tradera na ubuntu?

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

ja mam vm odpalone z win7 pod ubuntu i w ten sposob odpalam protradera

ODPOWIEDZ