AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Goofer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Goofer »

Gdzie mogę zobaczyć dane dotyczące wartości pipsa na danej parze itd.?
Jak obliczyć koszt prowizji, na piechotę?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Goofer pisze:Gdzie mogę zobaczyć dane dotyczące wartości pipsa na danej parze itd.?
Jak obliczyć koszt prowizji, na piechotę?
Looknij na: http://www.smartquant.com/forums/viewtopic.php?t=6935

Pozdrawiam
Karol Marchewka

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: esperer34 »

Potwierdzam mozliwosc wylaczenia autoryzacji sms. Jesli to Pan, Panie Dariuszu, wywalczyl to dla nas to bardzo dziekujemy!

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Alior Atari :lol:

Tak serio jest tu ktos kto serio inwestuje na tym sofcie i nie boi sie ze zaraz sie zos zrabie ?
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 005#389005
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

MaRCHeW pisze:Ok. Przekazuję do PFSoftu.
Dzięki za info.
Dzięki za pomoc. :) Mam nadzieję, że szybko wypuszczą jakąś aktualizację, która to naprawi. Gdybyś co wiedział więcej, to mógłbyś wrzucić info tutaj w temacie?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
szpakv pisze:
MaRCHeW pisze:Ok. Przekazuję do PFSoftu.
Dzięki za info.
Dzięki za pomoc. :) Mam nadzieję, że szybko wypuszczą jakąś aktualizację, która to naprawi. Gdybyś co wiedział więcej, to mógłbyś wrzucić info tutaj w temacie?
Wiedzę na temat, kiedy będzie nowa aktualizacja Alior Trader 2 ma tylko team DM Alior Banku. Ja Ci już w tym nie pomogę.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Pytanie: czy istnieje możliwość wrzucenia zamkniętej transakcji na wykres? Najlepiej wraz z ustalonymi TP oraz SL. W raporcie również nie ma info o SL czy TP.
Pytam bo nie pasuje mi zamknięcie mojej pozycji stopem i chciałbym to przeanalizować.

kazik1616
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazik1616 »

Mam 2 pytania:

1. Gdzie mogę znaleźć listę wszystkich instrumentów oraz prowizję do każdego z nich?

2. Gdzi mogę znaleźć informację o minimalnej liczbie jednostek danego instrumentu, którą można operować?

voyt
Stały bywalec
Stały bywalec

UWAGI do Alior Trader 2...

Nieprzeczytany post autor: voyt »

Mam następujące uwagi do działania platformy AliorTrader2, zgłaszałem je już wcześniej telefonicznie, ale nic nie zostało poprawione...:
1. KOLORYSTYKA - nieczytelna i męcząca wzrok, czcionka szary na szarym oraz czerwony na szarym słabo widoczna, kursor do wpisywania wartości prawie w ogóle nie widoczny (styl czarny). Styl błękit - jeszcze gorzej...
2. Nie można ustawić domyślnie 0,1 lota (10.000 waluty)
3. Nie zapisuje się ustawienie domyślnego instrumentu
4. Arkusz zleceń - brak zleceń użytkowników wewnętrznych (celowo?), brak kolumn m.in. z czasem pojawienia się zlecenia, nie można ustawić pod oknem "złóż zlecenie" tak jak było w poprzedniej wersji...
5. Okno "złóż zlecenie":
a) brak wartości zlecenia (ekspozycja na rynek) i wartości prowizji
b) Czy przyciski K/S nie mogą być razem z cenami (albo chociaż bezpośrednio pod nimi) oraz jakieś strzałki/animacje na tych przyciskach - tak jak było poprzednio? Obecnie jest to mało czytelne i mało wygodne...
c) Całe okno "złóż zlecenie" jest niewygodne, zajmuje dużo miejsca pomimo że zawiera niewiele informacji (niepotrzebne ramki i odstępy). Zaznaczenie SL lub TP otwiera menu i przez to "uciekają" przyciski K/S. Nie można by np. dać SL i TP na samym dole?

Na koniec uwaga nie związana z technicznym działaniem platformy:
Czy SWAPY muszą być tak wysokie - w stosunku do konkurencji? (oczywiście "wysokie" w sensie na niekorzyść klienta, zawyżone obciążenia i zaniżone uznania)

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Panie i Panowie,

gorąco wręcz zachęcam do zapoznania się z instrukcją do platformy Alior Trader II.

Gwarantuję, że to tam właśnie znajdziecie odpowiedź na stanowczą większość Waszych pytań.

Dopiero po zapoznaniu się z poniższym materiałem proponuję zadawać pytania, gdyż niezwykle często pojawiają się takie same na forum.

Pozdrawiam

http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... a_at_I.pdf

http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... _at_II.pdf

http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... at_III.pdf

:wink:
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

ODPOWIEDZ