AliorTrader - ECN.
Jarpen pisze:no wlasnie chodzi o to ze strzalki tez nic nie dają. na filmiku było pokazane jak przez chwile mialem mozliwosc edycji wartosci i zmniejszalem ją strzałką z 186 do jakos 174 i kontynuujac okienko sie zamknelo samo z siebie. Dobrze ze mozna przesuwac SL na wykresie i tak jak wspomnieliscie prawoklik=>modyfikuj. No ale najszybciej byłoby w tym okienku które mi świruje.
Niestety wersja 2. jak dotąd trochę utrudnia nam grę, głównie chodzi o to, że pojawiają się dość dziwne problemy i często dość różne u różnych ludzi.
Ja od samego początku mam kłopot z certyfikatem (poruszałem to kilka stron temu), dość wolno chodzi / zacina się - może to wina kompa i mam też tak, że jak mam linie poziomą na wykresie i edytuję jej wartość, w jej właściwościach, to i tak nie przestawia się na nowy poziom

Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."
U mnie niestety nie działa - w załączniku screeny. Nie umiem sobie z tym poradzić - przeinstalowywałem kilka razy platformę + próbowałem na innym kompie - wszędzie to samo.MaRCHeW pisze:Sprawdziłem u siebie. Działa poprawnie. Looknij na screena.

Nie mogę dodać więcej niż 3 screeny, więc tutaj linki:
http://www56.zippyshare.com/v/7203081/file.html

http://www16.zippyshare.com/v/35227961/file.html

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam serdecznie,
W dniu dzisiejszym można już wyłączyć dodatkową autoryzację kodem sms przy logowaniu do Platformy Alior Trader. W tym celu należy skontaktować się z infolinią Biura Maklerskiego pod numerem 19503. Aby konsultant mógł przyjąć dyspozycję należy zautoryzować się za pomocą numeru klienta (CIF) oraz 6 - cyfrowego kodu tele pin (zakładka ustawienia/zarządzanie kanałami w bankowości internetowej).
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
W dniu dzisiejszym można już wyłączyć dodatkową autoryzację kodem sms przy logowaniu do Platformy Alior Trader. W tym celu należy skontaktować się z infolinią Biura Maklerskiego pod numerem 19503. Aby konsultant mógł przyjąć dyspozycję należy zautoryzować się za pomocą numeru klienta (CIF) oraz 6 - cyfrowego kodu tele pin (zakładka ustawienia/zarządzanie kanałami w bankowości internetowej).
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Witam.
Jest taki program Process Explorer - http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx
Czasami warto na niego looknąć i zobaczyć jakie jest obciążenie kompa.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 14 minutach:
Witam.
Dzięki za info.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
No przecież pisze "Brak pamięci". Za dużo masz uruchomionych programów pewnie.MOCKBA pisze:Orientuje się może ktoś co to takiego?
Jest taki program Process Explorer - http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx
Czasami warto na niego looknąć i zobaczyć jakie jest obciążenie kompa.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 14 minutach:
Witam.
Ok. Przekazuję do PFSoftu.szpakv pisze:U mnie niestety nie działa - w załączniku screeny. Nie umiem sobie z tym poradzić - przeinstalowywałem kilka razy platformę + próbowałem na innym kompie - wszędzie to samo.MaRCHeW pisze:Sprawdziłem u siebie. Działa poprawnie. Looknij na screena.
Nie mogę dodać więcej niż 3 screeny, więc tutaj linki:
http://www56.zippyshare.com/v/7203081/file.htmlTutaj już wszystko pokręcone - 127,20 jest tam gdzie powinno być 100, a 100 jest tam, gdzie powinno być 161,80...
http://www16.zippyshare.com/v/35227961/file.htmltutaj ustawiłem te same wartości, co Karol w swoim poście - poprawny jest tylko poziom 50.
Pozdrawiam.
Dzięki za info.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ok. Przekazuję do PFSoftu.
Dzięki za info.
Karol mam podobny problem, poruszałem to kilka stron temu - poziomy FIBO mi co prawda przestawia ale jak mam już wyrysowaną linie poziomą i chcę przestawiać jej wartość, to nic to nie daje - liczby na niej pokazują, że jest wartość wynosi, np. 1,23000 a faktycznie znajduję się na starym poziomie.
Oczywiście problem z certyfikatem mam nadal

Dzięki wielkie i pozdrawiam.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."
Witam.
Co do certyfikatu, to jest taki program Revo Uninstaller. Zainstaluj go. Następnie odinstaluj tym programem wszystko co masz na kompie związane z Alior Traderem lub też ewentualnie ProTraderem, jeżeli takowy instalowałeś). WAŻNE usuń tym programem także ukryte katalogi Alior Tradera
Następnie zainstaluj od nowa Alior Trader 2.
Jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj także .NET framework tym programem i zainstaluj od nowa .NET Framework 3.5 i .NET Framework 4.
Jeżeli nadal problem będzie występował to ciężko będzie znaleźć jego rozwiązanie, ponieważ jesteś chyba jedyną osobą z problemem certyfikatu.
Napisz też jaki system operacyjny używasz.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Zapodaj screenshoty to sprawdzę.patrosFX pisze:Ok. Przekazuję do PFSoftu.
Dzięki za info.
Karol mam podobny problem, poruszałem to kilka stron temu - poziomy FIBO mi co prawda przestawia ale jak mam już wyrysowaną linie poziomą i chcę przestawiać jej wartość, to nic to nie daje - liczby na niej pokazują, że jest wartość wynosi, np. 1,23000 a faktycznie znajduję się na starym poziomie.
Oczywiście problem z certyfikatem mam nadal![]()
Dzięki wielkie i pozdrawiam.
Co do certyfikatu, to jest taki program Revo Uninstaller. Zainstaluj go. Następnie odinstaluj tym programem wszystko co masz na kompie związane z Alior Traderem lub też ewentualnie ProTraderem, jeżeli takowy instalowałeś). WAŻNE usuń tym programem także ukryte katalogi Alior Tradera
Następnie zainstaluj od nowa Alior Trader 2.
Jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj także .NET framework tym programem i zainstaluj od nowa .NET Framework 3.5 i .NET Framework 4.
Jeżeli nadal problem będzie występował to ciężko będzie znaleźć jego rozwiązanie, ponieważ jesteś chyba jedyną osobą z problemem certyfikatu.
Napisz też jaki system operacyjny używasz.
Pozdrawiam
Karol Marchewka