DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

kubek pisze:Maly offtop - Reptile - z ciekawosci - gdzie Ty grasz? Z tego co widze, kazdego brokera krytykujesz, wg Ciebie nigdzie sie nie da zarobic? Bo jak tak, to nasze doswiadczenia nieco sie roznia.
No w takim Noble po2 mcach warunki tak sie zmienly ze mozna wczesniej osiwiec niz zarobic,a tu w BZWBK bedzie inaczej?
50 kont real u kadzego ta sama sytuacja.. to tylko ten glupi upor, i tani levar przyciaga.Duze zlecnia w kontrakt.Swingi mt4.Nie mowie ze nie mozna,ale w jakis warunkach to sie dzieje,odbywa.. a pypkac ponizej lota jak chinczyk na tasmie to nie robota przeciez..

Ja krytykuje bo jak nie krytykowac..

Swoja droga to srednia mowi.. ze kleint po 3mcach traci.. po mojemu to przed tym okresem poprostu na rozsadek trzeba konto zamykac bo to sie przypadkiem niedzieje i tyle.Kiedy mi sie ciezko zaczynalo grac caly tydzien walki.To zmieniam konto na obce, IP i inna gra.. czemu? No czemu?No bo dmuchaja.. tylko mi nie mow ze to specjalnie dla mnie tak robia. :lol:

Forex dla brokera latwy pieniadz..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Brawa za chęci przede wszystkim, wiem że to dopiero początek i wdrażacie wszystko powoli ale byłbym wdzięczny za:
1. indexy giełdowe (footsie, dax, cac, sp i dow jones)
2. okno wiadomości
3. Surowce - złoto/ropa
4. Index dolara/euro

Startując z ECN warto zaoferować "pełny" produkt, strateg stojący za projektem trochę zawalił robotę, lepiej poczekać i dopieścić niż dać ludziom niepełny produkt. Nie to, że się czepiam ale brak powyższych punktów w ofercie dyskwalifikuję was jako mojego brokera w tym momencie.
Demo sprawdzę ale w pełni i skutecznie w tej chwili nie da się u was handlować niestety.
Taki AM biję was na głowę, trzymam kciuki!
Pozdrawiam
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Podales przyklad Noble, ktore jest akurat dosc sredniej klasy MM. Dlaczego nie przesiadziesz sie chociazby na Currenex? Mam kontakt z ludzmi, ktorzy obracaja tam naprawde duzym kapitalem i nie maja problemow, mimo ze zarabiaja. Tak samo tyczy sie kilku brokerow MT4.
No w takim Noble po2 mcach warunki tak sie zmienly ze mozna wczesniej osiwiec niz zarobic,a tu w BZWBK bedzie inaczej?
Sledze Twoje wypowiedzi od jakiegos czasu i zauwazylem, ze wszystko krytykujesz, bo kiedys gdzies cos przeczytales. Nie sprobujesz sam, nie przekonasz sie na wlasnej skorze, tylko od razu jest ble i zle. Skad mozesz wiedziec jak bedzie w BZWBK skoro dopiero zaczeli dzialalnosc? Jak na razie, pomijajac dosc wysoka prowizje, ich oferta jest wporzadku.

Szczerze mowiac bylem przekonany, ze odpowiesz mi, ze po latach poszukiwan masz dostep do brokera, gdzie masz ten "prawdziwy ECN", gdzie Twoje zlecenia po kilkadziesiat lot wchodza jak w maselko i gdzie sa poslizgi tylko w Twoja strone. Ze nie ma tam dostepu dla zwyklych smiertelnikow, ale Tobie udalo sie tam dostac. A tutaj podajesz przyklad bardzo sredniej klasy MM z naszego podworka... zawiodlem sie.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
kubek pisze:Szczerze mowiac bylem przekonany, ze odpowiesz mi, ze po latach poszukiwan masz dostep do brokera, gdzie masz ten "prawdziwy ECN", gdzie Twoje zlecenia po kilkadziesiat lot wchodza jak w maselko i gdzie sa poslizgi tylko w Twoja strone. Ze nie ma tam dostepu dla zwyklych smiertelnikow, ale Tobie udalo sie tam dostac. A tutaj podajesz przyklad bardzo sredniej klasy MM z naszego podworka... zawiodlem sie.
Hehe ja też jestem rozczarowany Reptile :) Przykład szału nie zrobił ;)

Ze swojej strony dodam, że Integral, Currenex, HotspotFXi, FXAll, 360, Fortex, LMax, vCapFX, advancedmarketsfx itd. to są bardzo dobre technologie, o których jeszcze kilka lat temu mogliśmy pomarzyć!
Także nie ma się co nastawiać negatywnie Reptile. Jak będzie coś nie tak z BZ WBK to na pewno o tym napiszemy na forum. Póki co dopiero zaczynają, także nie oskarżaj ich o "dymanie" nie mając żadnych dowodów w tym względzie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Porównajcie, jaki kolor ikony "connection status" jest w bzw na mt4, a jaki u innych brokerów.

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Prowizja wyższa niż w XTB STP i niż TMS MT4, no no.

Przy poziomie prowizji Dukasie to raczej nikt szału na rynku nie zrobi (najwyższa to 0,0035% - 49% max rabat od IA= 0,001785%), czyli 9$ za lot w dwie strony vs 3,57 $ za lot w dwie strony.

ps.
no może nie oceniam oferty dukasa obiektywnie i przeceniam ją ze względu na to że działa dobrze na wszystkich urządzeniach apple ale narazie nie dali mi się we znaki

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MaRCHeW pisze:Także nie ma się co nastawiać negatywnie Reptile.
No jak.. oni juz sa ECN hehe lol
Podales przyklad Noble, ktore jest akurat dosc sredniej klasy MM.
heh.. a czymze ta klasa jest inna od xtb itd? Skala dymania to mierzyc ?Daj spokoj
kubek pisze:Dlaczego nie przesiadziesz sie chociazby na Currenex? Mam kontakt z ludzmi, ktorzy obracaja tam naprawde duzym kapitalem i nie maja problemow, mimo ze zarabiaja.
Bo juz wiem jak dziala.. i nie bede tam robil za dawce jak w dukasie.
kubek pisze:Skad mozesz wiedziec jak bedzie w BZWBK skoro dopiero zaczeli dzialalnosc? Jak na razie, pomijajac dosc wysoka prowizje, ich oferta jest wporzadku.
heh.. i niby co? Pośrd tych ponad 50 roznych kont mt4 ten bedzie inny tak?
Ostatnio czytalem ze raposo mial 40 ..sakd to sie bierze ? :lol:
Z nudy?
kubek pisze:Szczerze mowiac bylem przekonany, ze odpowiesz mi, ze po latach poszukiwan masz dostep do brokera, gdzie masz ten "prawdziwy ECN", gdzie Twoje zlecenia po kilkadziesiat lot wchodza jak w maselko i gdzie sa poslizgi tylko w Twoja strone.
Nie narzekam,ale tam strategia inaczej wyglada.. a ostatnio np. MC nawalil po updacie api. A postanowilem zjechac ponownie polskie podworko.I co? rzeznia.
MaRCHeW pisze:Hehe ja też jestem rozczarowany Reptile Smile Przykład szału nie zrobił Wink
A mialem wpisac tms.stp xtb.stp ?
MaRCHeW pisze:to są bardzo dobre technologie, o których jeszcze kilka lat temu mogliśmy pomarzyć!
Nie chwytam bo gadamy o mt4.. a ich technologia to mi juz przezarta.. i jak podepna LMX,Integral etc pod mt4 to czym to sie bedzie roznic od innych?
Wylacza pluginy ? Przypomnijmy jak z LMX robili nowy ordzaj gieldy itd.. itp.. cuda nie widy.. wglad w dokumentacje i co.. MM by JPM w nowym wydaniu HFT

Lifting mt4..wrzucenei kilka szczfanych haseł i juz..

MaRCHeW po Tobie tez bym sie nadziei tu nie spodziewał hehe
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

MarioDM pisze: Nie znalazłem na Waszej stronie kalkulatora depozytów, pipsów i swapów.
Link:
http://forex.dmbzwbk.pl/platforma/kalku ... ji-fx.html

Po pobraniu wersji DEMO w mailu zwrotnym podajemy również link do polskiej pomocy platformy MT4.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Mam pytanie do reprezentanta BZWBK. Dla EURUSD, ustawililiście minimalną odległość SL na 15 pipsów.
Byłoby to zrozumiałe w technologii MM, ale w ECN, hmm...dlaczego aż 15 pipsów? BOŚ, nie mając ECN, potrafi dać tą odległość ustawioną na zero.
Nie dalibyście rady jej obniżyć, choćby do kilku pipsów, jeśli już nie do zera?

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Zależy co rozumiesz przez 1 pips, czy to cyfra na czwartym czy piątym miejscu po przecinku. W BZWBK jest odległość 15 punktów, czyli gdy 1 pips liczony jest wg czwartego miejsca po przecinku, jest to 1,5 pipsa, Czy to tak dużo?

ODPOWIEDZ