DM BZWBK - model ECN
Pips u nich to czwarte miejsce po przecinku, punkt - piąte. Popatrz sobie na ilustrację do kalulatora - link na poprzedniej stronie wątku. Też nie rozumiem, po co w ECN wprowadzają takie ograniczenie.nufnuf pisze:Skrzacie, chyba masz rację. Program zameldował mi 15 pipsów i pochopnie przyjąłem, że chodzi o duże pipsy, od czwartego miejsca.
Ale jeszcze sprawdzę.
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Witam,Forteca pisze:Pips u nich to czwarte miejsce po przecinku, punkt - piąte. Popatrz sobie na ilustrację do kalulatora - link na poprzedniej stronie wątku. Też nie rozumiem, po co w ECN wprowadzają takie ograniczenie.nufnuf pisze:Skrzacie, chyba masz rację. Program zameldował mi 15 pipsów i pochopnie przyjąłem, że chodzi o duże pipsy, od czwartego miejsca.
Ale jeszcze sprawdzę.
Jest to oczywiście 15 punktów (1,5 pipsa) W programie wyświetla się błędnie 15 pipsów. Zgłosiliśmy ten problem do MetaQuotes podobnie jak inne przeinaczenie, iż w przypadku "egzekucji rynkowej" widneje zdanie, iż takie zlecenie trafia do dealera. MQ ma politykę jednej platformy dla wszystkich ale po naszej sugestii obiecali uwzględnić te zmiany w kolejnych wersjach.
Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
Mam już konto real. Działa całkiem nieźle.
W porównaniu z XTB STP zlecenia wchodzą troche wolniej. Spread w BZWBK troche lepszy na USDPLN, na EURUSD podobnie.
Stop loss nie są gwarantowane na koncie real, może warto przestawić to w demo (tam zawsze zamykało się po cenie SL).
Dzisiaj w okresie duzej zmiennosci był problem z notowaniami EURUSD, chyba coś się Wam rozjechalo, w porównaniu z XTB byly roznice kilku pipsow.
W porównaniu z XTB STP zlecenia wchodzą troche wolniej. Spread w BZWBK troche lepszy na USDPLN, na EURUSD podobnie.
Stop loss nie są gwarantowane na koncie real, może warto przestawić to w demo (tam zawsze zamykało się po cenie SL).
Dzisiaj w okresie duzej zmiennosci był problem z notowaniami EURUSD, chyba coś się Wam rozjechalo, w porównaniu z XTB byly roznice kilku pipsow.
WItam.

Generalnie można by było wprowadzić mikroloty na ECN'ie, jednak nikomu się to nie opłaca.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ciekawe co powie teraz RaposoEsco pisze:O ile przy brokerze oferującym 0.1 lota i nazywającym samego siebie ECN można mieć pewne wątpliwości o tyle przy 0.01 lota zostały by całkowicie rozwiane.frytek pisze:mam pytanie mianowicie czy będą mikroloty?

Generalnie można by było wprowadzić mikroloty na ECN'ie, jednak nikomu się to nie opłaca.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
No właśnie. A szkoda. Może BZWBK pokusi się o innowację ? W ten sposób bez wątpienia zyskalibyście klientów. Baa !!! Sam bym niezwłocznie założył u Was rachunek.MaRCHeW pisze:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.