DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Skrzacie, chyba masz rację. Program zameldował mi 15 pipsów i pochopnie przyjąłem, że chodzi o duże pipsy, od czwartego miejsca.
Ale jeszcze sprawdzę.

Forteca
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Forteca »

nufnuf pisze:Skrzacie, chyba masz rację. Program zameldował mi 15 pipsów i pochopnie przyjąłem, że chodzi o duże pipsy, od czwartego miejsca.
Ale jeszcze sprawdzę.
Pips u nich to czwarte miejsce po przecinku, punkt - piąte. Popatrz sobie na ilustrację do kalulatora - link na poprzedniej stronie wątku. Też nie rozumiem, po co w ECN wprowadzają takie ograniczenie.

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Forteca pisze:
nufnuf pisze:Skrzacie, chyba masz rację. Program zameldował mi 15 pipsów i pochopnie przyjąłem, że chodzi o duże pipsy, od czwartego miejsca.
Ale jeszcze sprawdzę.
Pips u nich to czwarte miejsce po przecinku, punkt - piąte. Popatrz sobie na ilustrację do kalulatora - link na poprzedniej stronie wątku. Też nie rozumiem, po co w ECN wprowadzają takie ograniczenie.
Witam,

Jest to oczywiście 15 punktów (1,5 pipsa) W programie wyświetla się błędnie 15 pipsów. Zgłosiliśmy ten problem do MetaQuotes podobnie jak inne przeinaczenie, iż w przypadku "egzekucji rynkowej" widneje zdanie, iż takie zlecenie trafia do dealera. MQ ma politykę jednej platformy dla wszystkich ale po naszej sugestii obiecali uwzględnić te zmiany w kolejnych wersjach.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

forestooo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: forestooo »

Mam już konto real. Działa całkiem nieźle.

W porównaniu z XTB STP zlecenia wchodzą troche wolniej. Spread w BZWBK troche lepszy na USDPLN, na EURUSD podobnie.

Stop loss nie są gwarantowane na koncie real, może warto przestawić to w demo (tam zawsze zamykało się po cenie SL).

Dzisiaj w okresie duzej zmiennosci był problem z notowaniami EURUSD, chyba coś się Wam rozjechalo, w porównaniu z XTB byly roznice kilku pipsow.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

forestooo pisze:Stop loss nie są gwarantowane na koncie real, może warto przestawić to w demo (tam zawsze zamykało się po cenie SL)
forestooo a jak dużo transakcji które trafi sl zamyka się z poślizgiem i jak duże są to poślizgi, masz już jakieś spostrzeżenia?

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

mam pytanie mianowicie czy będą mikroloty?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

frytek pisze:mam pytanie mianowicie czy będą mikroloty?
O ile przy brokerze oferującym 0.1 lota i nazywającym samego siebie ECN można mieć pewne wątpliwości o tyle przy 0.01 lota zostały by całkowicie rozwiane.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

WItam.
Esco pisze:
frytek pisze:mam pytanie mianowicie czy będą mikroloty?
O ile przy brokerze oferującym 0.1 lota i nazywającym samego siebie ECN można mieć pewne wątpliwości o tyle przy 0.01 lota zostały by całkowicie rozwiane.
Ciekawe co powie teraz Raposo ;)

Generalnie można by było wprowadzić mikroloty na ECN'ie, jednak nikomu się to nie opłaca.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

MaRCHeW pisze:
Generalnie można by było wprowadzić mikroloty na ECN'ie, jednak nikomu się to nie opłaca.
No właśnie. A szkoda. Może BZWBK pokusi się o innowację ? W ten sposób bez wątpienia zyskalibyście klientów. Baa !!! Sam bym niezwłocznie założył u Was rachunek.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Heh .. sami sobie w ten sposób rzucacie kłody pod nogi ..

Jeszcze może ECN od 5 dolarów i z nanolotami?
A transakcje oczywiście bezpośrednio z dostawcami płynności czyli największymi światowymi bankami.

:509:

ODPOWIEDZ