Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:2524 coraz bliżej.
coraz bliżej....

Pomału - małymi krokami do celu...
bartek1916 pisze:liczylem ze jeszcze zrobia powrot do ZL z H4 - u mnie na 1.2584
Ja też liczyłem - ale dzisiaj jakoś nie chcieli powtórzyć układanki tak dokładnie jak wczoraj.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

mah1y pisze:klonmarcin zadziwiasz mnie! gratulacje za swietna analize!
I teraz pojawią się dylemat - co robić? :D jak dojdą tam gdzie mają dojść - strategia mówi, żeby czekać na potwierdzenia - ale jako, że jest to poziom dość już widoczny i znany mogą zrobić myk i go złamać - dlatego należy czekać.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

klonmarcin nie czekasz czasami na zamkniecie H1 przed podejmowaniem jakiejkolwiek decyzji w tym miejscu?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
upload images
mah1y pisze:klonmarcin nie czekasz czasami na zamkniecie H1 przed podejmowaniem jakiejkolwiek decyzji?
Mam różne metody działania - jedną z nich jest wejście próbne gdy tylko otrzymam pierwsze potwierdzenie - w postaci takiej jak teraz - tzn. dotknięcie ważnej ZL - ale to wtedy jest bardzo ryzykowne. Ale z drugiej strony może dać duży profit.

Tak czy inaczej dzisiaj nie planuję już żadnych wejść - chyba, że na demo :D
No pain - No gain

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

przebilismy sie. i to nawet dosc mocno, moim zdaniem mozna jeszcze szukac shorta jak myslissz klonmarcin?
edit pospieszylem sie poczekajmy do zamkniecia h4,

edit: chociaz h1 wydaje mi sie ze pokazuje short

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Tak czy inaczej dzisiaj nie planuję już żadnych wejść - chyba, że na demo Very Happy
Miałem nie grać - ale co szkodzi zebrać parę pipsów - jeśli jest sygnał.

Obrazek
upload picture
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj jest dziewiąty dzień bez żadnej stratnej transakcji - chyba czas jednak na te już odkładane ciągle wakacje.

I właśnie w takich sytuacjach pojawia się myśl - która kompletnie jest nielogiczna a jednak ciągle się pojawia - kolejny trade będzie stratny.

To tak jakby przed każdą jazdą samochodem myśleć, że się gdzieś rozbijemy :D

Przecież teoretycznie każdy skończony trade nie ma żadnego wpływu na kolejny - ale w praktyce jest tak tylko w przypadku gdy poprzedni trade był zyskowny.

Jeśli był stratny rośnie presja na zysk a tym samym rośnie ryzyko popełnienia błędu.

A tutaj screen z niedzieli 1.07 - idealnie wypełnili prognozę :D

Obrazek
photo upload

Wrzucam - nie po to aby się chwalić - ale żeby pokazać jak trafnie można przeprowadzić analizy i potem pod nie grać - choć ja zawsze miałem taką przypadłość, że jeśli wiedziałem, że pod tą analizę będą zagrania to jakimś magicznym sposobem traciłem - wyzbyłem się tego w ten sposób, że nigdy nie myślę w ten sposób:

- muszę wejść w trade gdy cena dojdzie do poziomu x - tak jak wyszło mi z analizy

Myślę zawsze tak:

- zrobiłeś analizę - fajnie będzie jak się sprawdzi - jak cena dojdzie tam gdzie miała dojść to może wejdziesz - jeśli będą spełnione warunki - nigdy nie zakładam, że muszę wejść - i nie ważne jest tutaj założenie, że nawet jeśli sygnał będzie inny.

Nigdy nie ma założenia, że musi być wejście - trudno to prosto wytłumaczyć- to takie jakby oszukiwanie samego siebie.

Porównam to do np. terminu egzaminu - ciągle o tym myślimy - ciągle jest ta myśl - a jaka jest ulga gdy np. dowiadujemy się, że jednak egz. został przeniesiony np. na tydzień później.

Na początku może się pojawić ciągła presja - ale po czasie do wykresu siada się i nie myśli, że muszę wejść.

Mała różnica a jakże ogromna.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

klonmarcin pisze:Porównam to do np. terminu egzaminu - ciągle o tym myślimy - ciągle jest ta myśl - a jaka jest ulga gdy np. dowiadujemy się, że jednak egz. został przeniesiony np. na tydzień później.

Na początku może się pojawić ciągła presja - ale po czasie do wykresu siada się i nie myśli, że muszę wejść.
Skąd ja to znam bardzo dobre porównanie, co prawda u mnie 3 dni pod rząd na minus, ale z " przekładania", a co gorsza z omijania" egzaminu nigdy nic dobrego nie wychodzi bo nie przekonamy się czy system działa czy nie.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

obserwowalem ten ruch, ale troche sie balem wchodzic bo zazwyczaj zyskowne transakcje wychodzily mi po sygnalach z wyzszych TF - H1 czy H4. W tym przypadku mozna bylo miec niskie ryzyko - SL min 5 pips patrzac na ladny pinbar od ZL z M15.

Obrazek

p.s. Tak sobie mysle, ze jestes wciaz o krok do przodu :) Szczegolnie kiedy widac potem bardzo dobra okazje, ktora niezauwazylem. No nic, brakuje mi jeszcze troche wprawy.
Nawet jesli mamy podobne trejdy to Ty wyciagasz z nich sporo wiecej. Ale to juz do ogarniecia w kolejnym miesiacu.

Awatar użytkownika
cwirusa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cwirusa »

Witam,
co to jest ZL ?
Psycha rządzi !

Zablokowany