DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

MaRCHeW pisze:
Większość z tych osób, które tworzyły brokerów w modelu ECN, to pasjonaci rynku. Napracowali się ostro byśmy mieli dobre warunki do handlu. Jak widać jest to bardzo dobry kierunek i w końcu od ponad roku coś się zmienia na naszym podwórku - powiedziałbym nawet, że dzieje się bardzo dużo.
Oby tak dalej!!! :) W końcu konkurencja między brokerami zawsze dobra jest - przynajmniej dla nas :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dzięki Karol. Jest tak jak napisałeś. Widać wyraźną poprawę i oby tak dalej :wink:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

InvestoronlineFX pisze:Mamy model
Nie wy tylko Integral..jak juz
InvestoronlineFX pisze:W woli wyjaśnienia Straight Through Processing (STP) to nazwa, która figuruje od dawna na rynku walutowym i oznacza proces potransakcyjny polegający na przekazaniu i uzgodnieniu między systemami informacji o transakcji.
No.. i git :D
InvestoronlineFX pisze: Mając tą wiedzę zatem będzie ciężko mi się z Reptile zgodzić, iż ta nazwa pasuje do naszego modelu.
I nie git
InvestoronlineFX pisze:W tamtym świecie fundusze headgingowe i inne podmioty mają dostęp DMA ale dodatkowo spełniają inne formalne kryteria, które sobie ustaliły.
Słowo klucz kryteria.. wy operujecie nazwami bez kryterii.. wasz MT4 mógłby się nazywać DMA Trader tak jak FIX Trader albo czort wie na wzór XtbFix etc..

InvestoronlineFX pisze:parę firmy technologicznych takich jak Integral czy Currenex wzbogaciło swe systemy o nowe możliwości.
Tak widzieliśmy.. CNX zrobił STP dla detala i znów jest dymanie..
InvestoronlineFX pisze:Wydaje się, iż ta gałąź będzie wciąż się udoskonalać także jeszcze wiele przed nami.
strach się bać..
InvestoronlineFX pisze: Nie widzę w tym nic dziwnego, a na stwierdzenie, iż rynek detaliczny jest ich głównym źródłem dochodu na FXie, mogę się tylko uśmiechnąć.
Skoro jest top 8 czy tam top 12 20 w tym.. to co ich obchodzi lub mnie na czym zarabiaja w gre wchodza forwardy,opcje ndf etc.. i nie wiem kto twierdzi ze glowny zysk to detal?
InvestoronlineFX pisze:Użytkownika Reptile odsyłam zatem do opracowań szwajcarskiego banku BIS, który prowadzi statystki odnośnie obrotów i udziału procentowego poszczególnych rynków mając nadzieję iż wzbogaci to jego posty a może i spojrzy na sytuację pod innym kątem
BIS nie wie jak policzyc obrot w zmaknietym hedge i semaforami na dark pools :lol: A nie tak dawno ktos probowal z "ECN" udowdnic wyzszosc obrotow nad CME..

Wyglad ze w dalszej czesci postow..tradycyjnie juz.. DM BZ WBK przegrał klasycznie..

Dodano po 9 minutach:
MarioDM pisze:Przedstawiciel brokera na forum nie ma łatwo bo sam musi się bronić przed licznymi atakami,
A klient detaliczny?Ten to dopiero jest w d.. nei tylko na forum hehe

MaRCHeW tak apropo pasjonatow.. sprawdzales historie integrala ? :lol:

Podsumowujac to nie sa warunki do handlowania.. tylko dawania.. co wynika z kilku konstrukcji.Jeszcze troche i na mt5 nie bedzie nawet warunkow do zarzadzania. Na pogorszenie warunkow psiocza mistrzowie runku akcyjnego a wy chwalicie rozwoj fx ktory od zarania dziejow jest wypaczony :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

reptile - skoro cały forex jest do dymania to po co ty w nim siedzisz w ogóle? a skoro w nim nie siedzisz, to po co siedzisz na tym forum? brak logiki w tym widzę...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

skoro w jedzeniu tyle konserwantow trucizn to po co jesz? :lol:
ramaso pisze:a skoro w nim nie siedzisz, to po co siedzisz na tym forum?
a ty? :D
ramaso pisze: brak logiki w tym widzę...
ja tylko dociekam prawdy i prowokuje sytuacje do jej uwalniania.

FX to taka dzungla nie.. jak sie w niej znajdziesz to albo zjadasz albo cie zjedza,albo siedzisz cicho az wszystko zjedza podgryzasz itd..

Załóż target dla DT z wizja 100k i Gain do n% .. juz przy nk zobaczysz ze brokera trzeba zmienaic lada dzien.. latasz wiec od jednego do drugiego.
w BZ WBK tez no i w koncu wiesz.. psioczysz ze to na diably te broki hehe..
Gdybym na wiecznosc odrzucil mt4 pewnie bym tu nie mial co pisac
Jestem i tyle.. a dzungla mi nie dziwna..swoj teren lubie miec :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Ja chciałbym zadać pytanie, kiedy będzie platforma na androida ?
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Na forum może pisać każdy, również osoby zatrudnione w BZ WBK (około 9tys. wszyscy mają adres BZWBK). Nie zabroniliśmy nikomu tego, a wiele osób interesuje się tu tematyką Forex i może chcieć się wypowiedzieć. Proszę nie traktować jednak tych wypowiedzi jako stanowiska Domu Maklerskiego. Jedynym oficjalnym użytkownikiem Zespołu Forex jest InvestoronlineFX.

MarioDM pisze:
Po kolei :
1 Nie znalazłem na Waszej stronie kalkulatora depozytów, pipsów i swapów.
Czy możesz podać linka do niego ?
2 O ile dobrze zrozumiałem (bo nie mogę tego teraz znaleźć w postach) wypłata z rachunku jest płatna ? Jeśli tak to niezachęcająco. Sugeruje zmianę na bezpłatną wypłatę (może być powyżej pewnej kwoty jak np. 200 PLN w GO4X lub 500 PLN w Noble).
3 Zmniejszenie MC do poziomu 50% depozytu. Przy obecnym niewiele osób zaryzykuje otwieranie rachunku.
4 Czy planujecie, a jeśli tak to kiedy rozszerzenie oferty na towary, surowce i indeksy ?
5 Pomyślcie nad opcją "głębokość rynku", ale taką realną ze zleceniami klientów, a nie tylko od dostawców płynności.

Na razie tyle bo nic więcej mi się nie kojarzy. Nie testowałem jeszcze demo.

Dodano po 3 minutach:
Ad.1 Kakulator będzie dostępny do pobrania na stronie forex.bzwbk.pl dziś w godzinach popołudniowych badź jutro.
Ad.2 Wypłata z rachunku Forex na rachunek Maklerski jest BEZPŁATNA. z Rachunku Maklerskiego wypłata na rachunek w BZWBK jest również darmowa. Przelewy do innych banków to koszt 1,5 pln
Ad.3 MC jest na poziomie 100%, Stop Out 80% - nie wykluczyliśmy zmiany tych parametrów w przyszłym okresie ale na dziś mamy takie ustawienia.
Ad.4 Chcemy poszerzać naszą ofertę i poszukujemy dla klientów najlepszego rozwiązania
Ad.5 Chętnie wprowadzilibyśmy takie rozwiązanie ale nie ma w tej chwili takich technicznych możliwości. Widok głębokości ma sens jeśli istnieje centralny rynek, w którym zbiegają się oferty wszystkich uczestników, a duże zlecenia wyświetlane są w całości. Znając dzisiejszą specyfikę jakiegokolwiek rynku duże zlecenia kupna czy sprzedaży są pocięte na mniejsze albo się odświeżają. Z pewnością istnieje odrębny wątek poświęcony temu zagadnieniu.

Platforma mogła przez weekend nie działać, gdyż były aktualizowane ustawienia. O wszelkich przerwach na serwerze DEMO powiadamiamy klientów stosownie wcześniej w poczcie wewnętrznej MT4.
GBP/PLN zostanie w najbliższym czasie wprowadzone do oferty. Nasze niedopatrzenie.

Pracujemy pilnie nad wprowadzeniem wersji mobilnej. Mogę zdradzić iż będzie to wersja MQ.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

InvestoronlineFX pisze:Platforma mogła przez weekend nie działać, gdyż były aktualizowane ustawienia. O wszelkich przerwach na serwerze DEMO powiadamiamy klientów stosownie wcześniej w poczcie wewnętrznej MT4.
W poczcie wewnętrznej brak jest informacji o braku działa platformy w weekend. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie taka informacja, szczególnie dla rachunków real.

Przed chwilą zauważyłem, że po przerwie w działaniu platformy demo dziś od 12:15 do 12:30 (o czym była informacja :D ) brakuje data feedu z tego okresu (luki w świeczkach 1M-15M, i zaburzone świeczki od 30M w górę).

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Maly offtop - Reptile - z ciekawosci - gdzie Ty grasz? Z tego co widze, kazdego brokera krytykujesz, wg Ciebie nigdzie sie nie da zarobic? Bo jak tak, to nasze doswiadczenia nieco sie roznia.

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Przy okazji na demo czas jest przesunięty do naszego o 1 godzinę do przodu (tzn. na platformie jest 15:00, a u nas 14:00). Na realu też tak jest?

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

skrzat pisze:Przy okazji na demo czas jest przesunięty do naszego o 1 godzinę do przodu (tzn. na platformie jest 15:00, a u nas 14:00). Na realu też tak jest?
tak, i chwala im za to

ODPOWIEDZ