upload pictures
Setup na S - sygnał dojście do zl h4 i kolejna h4 spadkowa - na początku daję zawsze zlecenie prowadzące -Fesiek pisze:Jeśli chodzi o Twoje wejście z rana to też jestem ciekawy z jakich powodów wchodziłeś. Mi się wydaje, że było to objęcie hossy po przebiciu SR z m15. Dodadkowo na przebiciu utworzyło się ZL więc jest przebicie SR+objęcie w ZL.
A teraz moje spostrzeżenie chwilę później. Dobrze to widzę Marcinie?. Znaczy się jak już cena spadła to wiem, że dobrze ale ciekawy jestem ja Ty patrzysz na taki setup.
Co do L to było typowe zagranie na dobicie do poziomu - w tym przypadku zl h4 - wyżej to jednak byłoby bardzo ryzykowne - przynajmniej ja tak to widzę. Jest to jedna z moich metod wejścia - ale chyba najmniej wykorzystywana.DonForex:-) pisze:powiesz dlaczego Long w takim miejscu? Pytam bo ja bym dal ciut wyzej.
Zakładam najczęściej tylko max stratę na dzień - ale jak widać na screenie - część pozycji była zamknięta z ręki - jeden L - tutaj na dojściu do zl - tzn. byłem przekonany, że pozycja zaraz zacznie tracić. Na S też część zamknięta z ręki - jak widać w najgorszych miejscach - dlatego też, staram się ten proces zautomatyzować poprzez TS - ale oczywiście pracuję nad nową metodą ręcznego prowadzenia pozycji - tak aby zmaksymalizować zysk na nawet najmniejszym ruchu.bartek1916 pisze:Marcin dwa pytania:
1. masz jakis dzienny minimalny target? Tzn. czy starasz sie brac czesc zysku, ktory Cie satysfakcjonuje wg jakiegos planu czy tylko zalozyles max strate na dzien?
2. Widzialem w watku Luktom Visual Order, ze miales jakies problemy. Nadal go uzywasz? Dzis zamknal mi bez mojej ingerencji. Byc moze krzaczyl sie przez to ze byl niechcacy uruchomiony w drugim oknie EUR/USD. widzialem tez ze jak zmienialem interwaly to mi wracal do podstawowych ustawien.
Dołożyłem jeszcze 1/4 S po 2589 - jednak już zamknąłem z ręki na +23pklonmarcin pisze:Dojście do nowej zl h4 - wejście praktycznie na samej zl - zobaczymy co z tego wyniknie.