Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Aktualna sytuacja:

Obrazek
upload pictures
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

powiesz dlaczego Long w takim miejscu? Pytam bo ja bym dal ciut wyzej.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Jeśli chodzi o Twoje wejście z rana to też jestem ciekawy z jakich powodów wchodziłeś. Mi się wydaje, że było to objęcie hossy po przebiciu SR z m15. Dodadkowo na przebiciu utworzyło się ZL więc jest przebicie SR+objęcie w ZL.

A teraz moje spostrzeżenie chwilę później. Dobrze to widzę Marcinie?. Znaczy się jak już cena spadła to wiem, że dobrze ale ciekawy jestem ja Ty patrzysz na taki setup.
Obrazek
ech...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Marcin dwa pytania:
1. masz jakis dzienny minimalny target? Tzn. czy starasz sie brac czesc zysku, ktory Cie satysfakcjonuje wg jakiegos planu czy tylko zalozyles max strate na dzien?

2. Widzialem w watku Luktom Visual Order, ze miales jakies problemy. Nadal go uzywasz? Dzis zamknal mi bez mojej ingerencji. Byc moze krzaczyl sie przez to ze byl niechcacy uruchomiony w drugim oknie EUR/USD. widzialem tez ze jak zmienialem interwaly to mi wracal do podstawowych ustawien.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Fesiek pisze:Jeśli chodzi o Twoje wejście z rana to też jestem ciekawy z jakich powodów wchodziłeś. Mi się wydaje, że było to objęcie hossy po przebiciu SR z m15. Dodadkowo na przebiciu utworzyło się ZL więc jest przebicie SR+objęcie w ZL.

A teraz moje spostrzeżenie chwilę później. Dobrze to widzę Marcinie?. Znaczy się jak już cena spadła to wiem, że dobrze ale ciekawy jestem ja Ty patrzysz na taki setup.
Setup na S - sygnał dojście do zl h4 i kolejna h4 spadkowa - na początku daję zawsze zlecenie prowadzące - :D tak aby sprawdzić czy moje przypuszczenia są poprawne a potem to już z górki - jednak uważni zobaczą, że wejścia były przed nową h4 - ale były w chwili przebicia open świecy h1, która dała sygnał.

M15 - niektórzy mówią, że tam rozgrywa się główna walka pomiędzy kupującymi a sprzedającymi - ma to do siebie, że często daje fałszywe sygnały - ale tutaj pierwsza spadkowa m15 po dojściu do zl h4 była tzw. objęciem bessy - to mnie utwierdziło, że jednak chcą spadać na e/u.

DonForex:-) pisze:powiesz dlaczego Long w takim miejscu? Pytam bo ja bym dal ciut wyzej.
Co do L to było typowe zagranie na dobicie do poziomu - w tym przypadku zl h4 - wyżej to jednak byłoby bardzo ryzykowne - przynajmniej ja tak to widzę. Jest to jedna z moich metod wejścia - ale chyba najmniej wykorzystywana.

bartek1916 pisze:Marcin dwa pytania:
1. masz jakis dzienny minimalny target? Tzn. czy starasz sie brac czesc zysku, ktory Cie satysfakcjonuje wg jakiegos planu czy tylko zalozyles max strate na dzien?

2. Widzialem w watku Luktom Visual Order, ze miales jakies problemy. Nadal go uzywasz? Dzis zamknal mi bez mojej ingerencji. Byc moze krzaczyl sie przez to ze byl niechcacy uruchomiony w drugim oknie EUR/USD. widzialem tez ze jak zmienialem interwaly to mi wracal do podstawowych ustawien.
Zakładam najczęściej tylko max stratę na dzień - ale jak widać na screenie - część pozycji była zamknięta z ręki - jeden L - tutaj na dojściu do zl - tzn. byłem przekonany, że pozycja zaraz zacznie tracić. Na S też część zamknięta z ręki - jak widać w najgorszych miejscach - dlatego też, staram się ten proces zautomatyzować poprzez TS - ale oczywiście pracuję nad nową metodą ręcznego prowadzenia pozycji - tak aby zmaksymalizować zysk na nawet najmniejszym ruchu.

Czasem jak widzę, że pozycja idzie nie po myśli to zamykam ręcznie - nie ma tutaj jakiś sztywnych zasad.

Co do lvoe - nadal używam i jak do tej pory nigdy nie miałem, żadnych problemów z nim - zawsze mam uruchomiony w jednym oknie np. na eur/usd - a transakcje zawieram w drugim oknie - także na e/u - nie ma problemu - ale uruchomiony jest tylko w jednym oknie.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dojście do nowej zl h4 - wejście praktycznie na samej zl - zobaczymy co z tego wyniknie.

Obrazek
hosting images
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Dojście do nowej zl h4 - wejście praktycznie na samej zl - zobaczymy co z tego wyniknie.
Dołożyłem jeszcze 1/4 S po 2589 - jednak już zamknąłem z ręki na +23p
Reszta w grze i zabezpieczone już +13p

Obrazek
photo hosting

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
picture hosting

Bardzo udany dzień mimo piekielnych upałów - aktualnie u mnie na południu Polski +34 w cieniu.

Zastanawiam się nad klimą w całym domu - albo przynajmniej w jednym pomieszczeniu. Strasznie nie lubię upałów.

Wytchnienie daje trochę klima w samochodzie - ale przecież nie jeżdżę cały dzień :D

Ktoś się może orientuję w kosztach utrzymania takiego ustrojstwa?

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Już trzy oznaki UP krótkoterminowego - ale już nie będę tego grał - zresztą już zbyt późno w to wchodzić.
No pain - No gain

Zablokowany