mógłbyś coś więcej o tym napisać... znaczy z jakiego źródła korzystasz? Masz rachnuek u brokera z taką strefą czasową czy z jakieś strony?zbyszek_w pisze:Chłopaki, nie uczestniczę w tej wymianie zdań, bo ... tak, jak sugeruje Nial Fuller wykresy robię na wykresach z USA .
Price Action - Asmodeus8 Journal
- DonForex:-)
- Gaduła
Re: gold
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Re: gold
HejDonForex:-) pisze:mógłbyś coś więcej o tym napisać... znaczy z jakiego źródła korzystasz? Masz rachnuek u brokera z taką strefą czasową czy z jakieś strony?zbyszek_w pisze:Chłopaki, nie uczestniczę w tej wymianie zdań, bo ... tak, jak sugeruje Nial Fuller wykresy robię na wykresach z USA .
Mam tylko demo, zgodnie z sugestiami Nialsa.
http://www.learntotradethemarket.com/me ... ose-charts
W artykule są linki...
fakey setup, USDJPY,day
Zgodnie z weekendową analizą otworzyłem pozycję.
Ponieważ otwarcie 2 kontraktów przewyższyłoby granicę dopuszczalnego ryzyka na 1 trejd, mam tylko 1 kontrakt. Zakładany R/Z - 1/3.
Szczegóły na wykresie. Wadą setupu jest układ średnich kroczących na poziomie całkowitej równowagi. Jak nie wyjdzie - trudno się mówi..
Ponieważ otwarcie 2 kontraktów przewyższyłoby granicę dopuszczalnego ryzyka na 1 trejd, mam tylko 1 kontrakt. Zakładany R/Z - 1/3.
Szczegóły na wykresie. Wadą setupu jest układ średnich kroczących na poziomie całkowitej równowagi. Jak nie wyjdzie - trudno się mówi..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fakey setup, USDJPY,day
Cześć Czerwinek,
oczywiście, na buy.
Short był aktualny na objęciu bessy i był fajny setup na 4H , który umieściłem na forum, ale który dostrzegłem za późno.
Kupno wynika z setupu - fakey, czyli fałszywe wybicie z dołka z wtorku i czwartku w zeszłym tygodniu. Oczywiście, może to być setup, który będzie przegrany.
Na podobną możliwość (, że para znalazła wsparcie) wskazał Nials, ale analizę zrobiłem niezależnie..
Nials Fuller : " The USDJPY found support off 79.13 on Friday and we can see that 79.20 area is becoming solid support. Look for more upside movement this week whilst price remains above 79.20 on a closing basis. Next key resistance is seen at 80.55."
http://clip2net.com/s/251Vm
oczywiście, na buy.
Short był aktualny na objęciu bessy i był fajny setup na 4H , który umieściłem na forum, ale który dostrzegłem za późno.
Kupno wynika z setupu - fakey, czyli fałszywe wybicie z dołka z wtorku i czwartku w zeszłym tygodniu. Oczywiście, może to być setup, który będzie przegrany.
Na podobną możliwość (, że para znalazła wsparcie) wskazał Nials, ale analizę zrobiłem niezależnie..
Nials Fuller : " The USDJPY found support off 79.13 on Friday and we can see that 79.20 area is becoming solid support. Look for more upside movement this week whilst price remains above 79.20 on a closing basis. Next key resistance is seen at 80.55."
http://clip2net.com/s/251Vm
AUDUSD - marny setup z małym sl
Próbuję realizować setupy na 4H. Gram przeciw obowiązującemu od piątku trendowi, ale jakieś objawy słabości widać.
Jedyną zaletą tego setupu (false break na 4H) jest 23 pipsów sl, a tp 80 pipsów..
Odnośnie USDJPY , widząc, że na innych parach AUDJPY czy CADJPY kurs podszedł pod ważne opory, chwilowo wyszedłem i będę próbował wchodzić niżej... - wiem, to przejaw braku dyscypliny
Jedyną zaletą tego setupu (false break na 4H) jest 23 pipsów sl, a tp 80 pipsów..
Odnośnie USDJPY , widząc, że na innych parach AUDJPY czy CADJPY kurs podszedł pod ważne opory, chwilowo wyszedłem i będę próbował wchodzić niżej... - wiem, to przejaw braku dyscypliny

Witam, chciałem pokazać tylko jak pięknie zadziałało PA w czerwcu na parze EUR/CAD i to na dziennych świecach. Może ostatni pin bar z 29.06. nie był idealny (ciało świeczki wzrostowe, trend spadkowy i nie zamykał się w ciele poprzedniej świeczki) to uważam że też nadawał się do gry. Tak jak pisze Asmo, najważniejsza jest lokacja a w tym przypadku lokacją był bardzo silny opór, 3 razy testowany przez cenę. Około 260 pipsów z tych 3 transakcji w jednym miesiącu na tej jednej parze. Wystarczy tylko engulf i pin jak widać:)
Miłego oglądania
Miłego oglądania

EURUSD, czyli mój trading przysłości
Witam,
Nienawidzę emocjonalnego tradingu, ale dalej mu ulegam.
Nienawidzę go nie tylko z powodu straty pieniędzy, ale też z powodu straty czasu i destrukcji psychiki. Emocjonalny trading - fuck you!
Natomiast WIEM jak się go pozbyć.. i teraz to będzie mój główny cel średnioterminowy.... czyli chcę grać jak maszyna... jak bezduszny automat, który widzi strukturę (ale jej nie wyprzedza)
(setup) , składa zlecenie lub nie, i tyle go widzieli....
Przesyłam setupy w stylu Nialsa Fullera na wykresie 4H, które można było grać na EURUSD. Wśród nich tylko 3-4 byłyby przegrane, reszta, ok 11 wygrane.
Zagranie tych setupów jak automat, bez emocji dałoby niewyobrażalne zyski tylko na tej jednej parze w przeciągu 2-3 tygodni. To poprawiona wersja wykresu, który już tu umieściłem. Jest to mój delikatny spór z Nialsem, który preferuje wykresy day. Ja natomiast uważam, że dla edka 4H jest genialnym tf.
To ma być trading przyszłości! Setup na zwyżki = kolor niebieski, setup na spadek - orange, box dłuższej konsolidacji - zieleń.
Pytanie, czy ja tu sobie coś wmawiam, tzn, czy struktury, które zaznaczam widzę dopiero po zajściu. Otóż mogę obiecać , że próbowałem nie sugerować się tym, co stało się później na rynku, lecz chciałem uchwytywać strukturę - pin bar, fakey setup i inside bar...
Nienawidzę emocjonalnego tradingu, ale dalej mu ulegam.
Nienawidzę go nie tylko z powodu straty pieniędzy, ale też z powodu straty czasu i destrukcji psychiki. Emocjonalny trading - fuck you!
Natomiast WIEM jak się go pozbyć.. i teraz to będzie mój główny cel średnioterminowy.... czyli chcę grać jak maszyna... jak bezduszny automat, który widzi strukturę (ale jej nie wyprzedza)
(setup) , składa zlecenie lub nie, i tyle go widzieli....
Przesyłam setupy w stylu Nialsa Fullera na wykresie 4H, które można było grać na EURUSD. Wśród nich tylko 3-4 byłyby przegrane, reszta, ok 11 wygrane.
Zagranie tych setupów jak automat, bez emocji dałoby niewyobrażalne zyski tylko na tej jednej parze w przeciągu 2-3 tygodni. To poprawiona wersja wykresu, który już tu umieściłem. Jest to mój delikatny spór z Nialsem, który preferuje wykresy day. Ja natomiast uważam, że dla edka 4H jest genialnym tf.
To ma być trading przyszłości! Setup na zwyżki = kolor niebieski, setup na spadek - orange, box dłuższej konsolidacji - zieleń.
Pytanie, czy ja tu sobie coś wmawiam, tzn, czy struktury, które zaznaczam widzę dopiero po zajściu. Otóż mogę obiecać , że próbowałem nie sugerować się tym, co stało się później na rynku, lecz chciałem uchwytywać strukturę - pin bar, fakey setup i inside bar...
Witaj Zbyszku, miło znów Cię czytać ;-)
Właśnie o tym pisałem - zysk załatwia statystyka. Jeśli wiesz, że statystycznie wyjdziesz na plus, to nie działasz emocjonalnie.
Cieszę się, że idziesz do przodu; nadal będę Ci kibicował i trzymał kciuki ;-)
Właśnie o tym pisałem - zysk załatwia statystyka. Jeśli wiesz, że statystycznie wyjdziesz na plus, to nie działasz emocjonalnie.
Cieszę się, że idziesz do przodu; nadal będę Ci kibicował i trzymał kciuki ;-)
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592