Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Z kangura nic nie wyszło... +4 pipsy +2 pipsy...spadek uciekł więc nie goniłem..
Zagrałem na kablu L bo ..statystyka 3x h1 spadkowa więc liczyłem na wzrostową choćby małą, silny opór.
Zaznaczyłem w mt4 bo zagranie gdzie indziej..

Nie zamknąłem za pierwszym razem..a później stało się coś dziwnego..szpila na 20 pipsów więc uciekłem..nie lubię czegoś takiego - jak newsy, może zaraz zrobić 20 w drugą.

Order Time Type Lot Symbol Price Commission Close Swap Profit
360154 2012-06-28 14:17:11 buy 0.05 GBP/USD 1.55322 -0.30 1.55526 0.00 10.20

+23

A niech sobie leci i 100 :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Hmm za to zdałem sobie sprawę że w takie dni jak dzisiaj powinienem był kosić pipsów ile wlezie..kangur źle rozegrany, wychodzenie z pozycji takie sobie...ale zostawię sobie to na kiedyś.
To samo z wielkością pozycji na różnych instrumentach..pips pipsowi nie równy hehe.

Funt na w1 wygląda jakby miał ochotę się przewrócić, ale dziś już nie mam ochoty/siły na analizowanie wszystkiego po raz kolejny .....jedynie mała L na edku z oczekiwaniem na lekkie odreagowanie po euro summit i to zakładając że index dolca się nie wybije.
Jak się wybije to wiadomo sl.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Zamknięte i kolejny buy limit...a miałem pisać...kurcze to uzależnia :roll:
Myśle sobie konsola ok..a tu taki ruch o 22..
Obrazek

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj postanowiłem że dziś będę siedział mocno nad wykresami i się opłaciło.
+83+23+10+4+2+aud[+50] odrobiona strata z nocnego SL[-20*2 niestety] (niestety za małą pozycję otwarłem na sell ..a później nie szukałem wejść - fail)
0 SL hehehe dziwne :)

Ogólnie...
1) jakaś analiza w dniu wcześniejszym jest konieczna jak mam siedzieć od rana następnego dnia...
2) jest dużo lepiej jak mnie nic nie rozprasza

8)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

A niech to ....takie ładne wejście, brakło pipsa do tp jednego ...skończyło się jak widać...
wniosek: zamykać transakcje przed pójściem spać ! :evil:
dobrze że nie kusiło stawiać szerokiego SLa.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Posiada ktoś jakieś wątki z nawigatora (lub z kreslika poza NLA który już mam) np, z działu strategie lub jakieś dobre journale spakowane do przeglądania offline? Albo wie czym to pościągać? Przeglądam sobie wieczorami na smartfonie wejścia innych - wiadomo im więcej/lepsze tym lepiej :roll:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dziś wejść brak, strach przed Merkel i inne sprawy, rower itp. :)

Czerwiec ....raz nad raz pod kreską, konto AM na plusie, konto robo na 0 praktycznie.

Przy zyskach mam duże problemy z psychiką, zaczynam robić dziwne rzeczy, kusi żeby naginać zasady - może z czasem i liczbą transakcji to przejdzie.

Mam duże problemy z utrzymaniem zysków, więc dopracuję to w planie - być może będę je sobie wypłacał na inne konto itp..albo jakoś sobie mózg przestawię na nie-tracenie gdy nie powinienem...chętnie posłucham jak sobie z tym radzicie..
Tak samo z graniem na kontynuację ruchu danego dnia..dodałem sobie do zasad wchodzenia -
- jeżeli cena przekroczy 75% ATR i nie było newsów z tym związanych lub czegoś na dużym (W1+) interwale to nie mam prawa wchodzić na kontynuację ruchu. >125% ATR w ogóle nie mam prawa wejść na kontynuację.
- nie wchodzę dalej niż 5 pipsów od (lokalnego, większego 10) wierzchołka lub TL/Kanału (pogoń za ceną kosztowała mnie już masę kapitału)

Ogólnie zasad się już narobiło wiele.. ale dobrze sobie zerknąć.

Zgodnie z tym co napisał Andy11 - mogę robić dużo wejść, ograniczam się tylko gdy robię wejścia stratne (3x od rząd=koniec na dziś) lub wbrew zasadom.

Ogólnie widzę dalszy postęp, nie skasowałem już żadnego konta od czasu pierwszego MC, "ostatnio" nie łamię podstawowych zasad - bo wiem co to oznacza dla konta.

Mam taki mały deadline - być na plus inwestując od połowy Lipca do końca Września...powinno wystarczyć.

Popatrzyłem na statement od Kwietnia i te zbyt szerokie SL'e gdy nie byłem w stanie zaakceptować straty:
[w USD, -15 to około 30 pipsów]
-16,05
-16,15
-18,28
-18,3
-18,35
-18,44
-21,16
-21,75
-22,73
-24,15
-27,85
-30,25
-31,86
-44,1
-60,4
-96,45
W sumie to daje -232,81

Maksimum powinno wynosić mniej więcej -15...teraz staram się <15, czyli -7,5.
w sumie -15 zamiast tych powyżej dałoby -60, oszczędność 172 co daje uwaga uwaga .. 11,5 maksymalnego SL'a 30. Lub 23* SL 15...

Patrząc po historii trade'ów, na 240 trady dość rzadko trafiał się pełny SL - powiedzmy 40-50 razy (ciężko mi dociec które to było wąski SL a które ucięte z ręki).

50 SLi daje około 21% szansy na pelną stratę, patrzę dalej.
Małe straty stanowiły około 40 transakcji, co daje 16,7% szansy na wąski lub ucięty z ręki/połowiczny SL.

BE zaliczyłem ponad 30 o daje około 12,5%

Małym zyskiem zakończyło się 90 transakcji czyli z 37,5%.

Średni zysk (5,6$ do 20$) zakończyło się około 25 transakcji - 10,4%

Ekstremalny zysk w przypadku 4 transakcji, 6 lekko powyżej średniej.

Wniosek nasuwa się taki:
=nie dopuścić już do ekstremalnych strat
=starać się na tych małych transakcjach, te BE często były nie zamkniętym wcześniej małym zyskiem
= be powinno być +1, commission swoje kosztuje

38% strata 12,5% be 45% zysk ..dość mała skuteczność.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Pozaznaczałem sobie poziomy na przyszły tydzień..poświęcę kilka dni na fx tak czy siak :D
teraz widzę że fibo lekko odskoczyło..eh.

scenariusze jakie obstawiałbym...w dół do fibo 50/61.8 i mozolny wzrost i przebicie 1,27
luub lekki zjazd FBO jeszcze raz na 1,27 i w dół do 1,23 czy coś w tym rodzaju.
lub...rynek zrobi co chce a ja się postaram dostosować. :D

Eurx ma jeszcze tyyyleee miejsca do wzrostów, przy obecnych newsach oczekiwałbym L przynajmniej w tym tygodniu.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Będzie
Obrazek
na edku ?
sl na miejscu..

sl wbity ponowione... be wbite..ponowione ..jest na be

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

SL ustawiony lekko za wybiciem (na +) ..
powód wejścia..eurx na wsparciu i fibo 38,2

ODPOWIEDZ