ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

dzisiaj grałem jeszcze na parze której najbardziej niecierpię ale szybka analizę i patrzę że było to na co czesto czekam i może niedługo mam nadzieję że większość tradów będzie tak wygladała z takimi potwierdzeniami. wszystko widać na zrzucie ale ogólnie jak dla mnie to idealna sytuacja. Doszli do TP, które mogło być wyżej ale nie mogłem być przy kompie więc dałem troszkę niżej TP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Co do tego ostatniego trade'u, to czemu nie zagrałeś 2 świeczki wcześniej? Byłbyś w stanie wyjaśnić czemu + co jest dla Ciebie potwierdzeniem w takiej sytuacji?

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czerwinek pisze:dzisiaj grałem jeszcze na parze której najbardziej niecierpię
Czemu nie cierpisz :) ? Ja za nią też nie przepadam, analizuję ją jako ostatnią, jak nic innego nie mam... ale jakoś nie potrafię wyjaśnić logicznie co mi się w niej nie podoba... może podświadomie eliminuje wszystkie pary z JPY :)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Midas pisze:Co do tego ostatniego trade'u, to czemu nie zagrałeś 2 świeczki wcześniej? Byłbyś w stanie wyjaśnić czemu + co jest dla Ciebie potwierdzeniem w takiej sytuacji?
Teoretycznie można by było wchodzić 2 świeczki wcześniej ale idealne potwierdzenie było wejście po tej świeczce gdzie ja wchodziłem. Potwierdzeniem wejścia było najpierw zrobione FBO a następnie zrobione ZL i następne to świeca z ciałem w kierunku zysków i wickiem w kierunku strat, to ostatnie to najważniejsze było dla mnie.
DonForex:-) pisze:Czemu nie cierpisz
Sam nie wiem czemu, ale jakoś zawsze ślamazarnie ta para chodzi, ostatnio coś się rozkręcili, ale pamiętam dnia gdzie rozpiętość dzienna to kilkanaście pipsów było więc olewałem tę parę :) na parach z JPY ogólnie trzeba uważać i szczerze przyznać nei najlepiej mi idzie na nich, trzeba uważać gdyż pips tam jest doższy niż na parach z dolarem :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ale mnie chłopaki wydymali, trzeba było brać 30 pipsów, ale nie wiem czy jakieś dane taki nagły zjazd zrobili, TP było dużo wyżej więc ciężko z łapy było wyjść, ale jak odpaliłem platformę to już było po krzyku.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

czerwinek na aud/usd Twoje ' podwójne fbo' :D
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

radoslav47 pisze:czerwinek na aud/usd Twoje ' podwójne fbo' :D
hehe ten sam trejd, ale ja wziąłem tylko +18 :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

radoslav47 pisze:czerwinek na aud/usd Twoje ' podwójne fbo'
Ja trochę inaczej widzę podwójne FBO ten drugi wick powinien być nad pierwszym, w sumie też siedzę w shorcie ale zaraz mnie chyba wytną na BE + 10 ale trzymam jeszcze jest szansa na większy zjazd, dzisiaj grałem fajny trade na GBP/AUD przed chwilą z niego wyszedłem ale fajne FBO zrobili jutro wrzucę screena niestety wyszedłem ale jeszcze 50 pipsów mogli by podjechać UP ale jakoś nie chcą :(, więc wziąłem coś dla siebie :)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

czerwinek jaki masz spread na GBP/AUD? u mnie w admiralu jest 12 pips. troche sporo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bartek1916 pisze:czerwinek jaki masz spread na GBP/AUD? u mnie w admiralu jest 12 pips. troche sporo
Różńie bo jest zmienny ale z reguły okolice 2pipsów. Gram na AM-PRo i szczerze przyznam że mogę polecić tego broka, wczoraj nie wycięło mi dwóch pozycji na BE z plusem mimo, że brakło 0,8 pipsa a dzisiaj w nocy cena idealnie doszła co do pipsa do TP i weszło TP, czasami jak dojdzie do SL to wyjdzie większy o 1 pips ale to przy jakiś mocnych ruchach ale ogólnie bardzo zadowolony jestem z tego broka i jeszcze niskie spready mają.

ODPOWIEDZ