Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zephyr »

Marcin może to poranne wejscie to na ten s/R miesięczny 1.2614 ? :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

czerwinek pisze:Narazie zrobili ekstremum i cofnęli do ZL z D1 jest szansa na zjazd w dół jaby zrobili FBO
Nici z tego szkoda :(
A byłem w L i zamknąłem na szczycie a szkoda , czasem warto czekać na potwierdzenie na S i jak do nie ma to siedzieć twardo w L :) Ale to już wyższa szkoła jazdy.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

kati5620
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kati5620 »

Marcin gratuluje wyniku za miesiąc 100 % - dla mnie to kosmos :)
Pokazujesz ze się da !!
Pozdrawiam
"Make the same type of trades over and over again"

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czerwinek pisze:A byłem w L i zamknąłem na szczycie a szkoda , czasem warto czekać na potwierdzenie na S i jak do nie ma to siedzieć twardo w L Smile Ale to już wyższa szkoła jazdy.
Trzeba liczyć zawsze na zasadę kontynuacji - jak widzisz moje dzisiejsze S były pod prąd :P
Zephyr pisze:Marcin może to poranne wejscie to na ten s/R miesięczny 1.2614 ?
Nie. :wink:

Obrazek
upload images

To już 116-nasty screen w tym miesiącu :P
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

power2311
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: power2311 »

Marcin moim zdaniem troche inna sytuacja ten UP z 27.10.2011 zaliczył opór naszego kanału spadkowego na D1, co pomogło tym spadkom. Teraz jesteśmy w połowie tego kanału. Możliwe że będą podobne spadki ale nie mamy jeszcze żadnego potwierdzenia na to. :) Pozdrawiam dla mnie to był najlepszy dzień na Forexie zaliczyłem +80 % i tym samym odrobiłem połowe strat z ostatnich 2 miesięcy :) Tyle że ja grałem dziś na usd/pln

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Marcin mozesz mi podpowiedziec o wyznaczaniu Twoich ZL?
Na screenach widze, ze zazwyczaj wyznaczasz poziom do obserwacji przy high/low poprzedniej swiecy momo. Natomiast w niektorych opisach wyznacza sie po prostu tzw. mightly zone czyli od 50% momo do min/max swiecy.
Jak to wyglada wg Twojej obserwacji? Do tej pory jak przegladalem to cena roznie sie zachowuje - czasami nie dociera do high/low porpzedniej swiecy i zatrzymuje sie w obrebie polowy momentum. W tym przypadku potrzebny jest raczej szerszy SL.
Natomiast czekajac do poprzedniej swiecy przed momo i gdy cena tam nie dociera i wkoncu leci w obranym kierunku i przechodi nam sygnal.

Dzis zagrales vs trend, ale w wiekszosci starasz sie grac zgodnie z kierunkiem ZL z wyzszych TF i wyszukujesz ZL na nizszych?

I ostatnie :) Czy przy korekcie do ZL czekasz na reakcję, np. pinbar i po jego utworzeniu dopiero wchodzisz czy bardziej ryzykownie otwierasz pozycje gdy tylko cena dotrze do wyznaczonego poziomu ZL?

Sam mam pare wlasnych obserwacji ale bylbym wdzieczny jeszcze za Twoje sugestie z doswiadczenia :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

power2311 pisze:Pozdrawiam dla mnie to był najlepszy dzień na Forexie zaliczyłem +80 % i tym samym odrobiłem połowe strat z ostatnich 2 miesięcy Tyle że ja grałem dziś na usd/pln
to pogratulować, kiedyś miałem podobnie i się strasznie zachwycałem tym, ktoś mi napisał ile musiał ryzykowac aby zrobić tyle w takim krótkim czasie ale olałem ważne było, że do przodu.
Mam nadzieje, że świadomie wygrałeś tyle a nie przez przypadek, jak nie wiesz czemu tyle wygrałeś to uważać na MC :)
Ogólnie powodzenia.!!!
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

klonmarcin pisze: Trzeba liczyć zawsze na zasadę kontynuacji - jak widzisz moje dzisiejsze S były pod prąd
Ale mozesz miec wzrostowy dzien w spadkowym tygodniu, na co wtedy patrzysz? Bo czasami mozna sie niezle zamotac w ktora strone idziemy jak sie analizuje kilka interwalow.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Halflife pisze:na co wtedy patrzysz?
podejrzewam że na cenę, nic nie trwa wiecznie a po sporym ruchu się korekta jak psu buda należy :) do tego dochodzą ZL do których trzeba się cofnąć.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

power2311
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: power2311 »

czerwinek pisze:
power2311 pisze:Pozdrawiam dla mnie to był najlepszy dzień na Forexie zaliczyłem +80 % i tym samym odrobiłem połowe strat z ostatnich 2 miesięcy Tyle że ja grałem dziś na usd/pln
to pogratulować, kiedyś miałem podobnie i się strasznie zachwycałem tym, ktoś mi napisał ile musiał ryzykowac aby zrobić tyle w takim krótkim czasie ale olałem ważne było, że do przodu.
Mam nadzieje, że świadomie wygrałeś tyle a nie przez przypadek, jak nie wiesz czemu tyle wygrałeś to uważać na MC :)
Ogólnie powodzenia.!!!
Dzięki.
Ogólnie to wczoraj już widziałem spadki na usd/pln (idealne odbicie od oporu kanału wzrostowego na M30) i postawiłem sporą eSke z tp 3.4000 (na dole tego kanału) a że mój broker pare usd/pln otwiera o godz 9 o której kurs wynosił już 3.3780 to po tej cenie broker mi zamknął tą pozycję. Więc dzięki temu zarobiłem o 220 pipsow wiecej :)

Zablokowany