andymen pisze:Otwieranie pozycji idzie coraz sprawniej, choć przydałoby się żeby szło to też w parze z zyskiem
Czego Ci serdecznie życzę, nadal kibicując ;-)
I ponawiam prośbę o podawanie interwałów, chociażby w nazwie pliku... Tu chyba było M1, ale lepiej wiedzieć niż liczyć świeczki
Wirus pisze:
I ponawiam prośbę o podawanie interwałów, chociażby w nazwie pliku... Tu chyba było M1, ale lepiej wiedzieć niż liczyć świeczki
Dzięki za życzenia
Nie podawałem z racji tego, że tylko i wyłącznie otwieram na m1.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
No i ładnie poszło; mam nadzieję, że także dobrze się skończy.
Ja, jako człowiek małej wiary, zrobiłem dziś raptem +6% konta, a mogłem sporo więcej. Dzień był taki (choć jeszcze się nie skończył), że wystarczyło postawić buya i nie dotykać ;-) EUR/USD łącznie z sesją azjatycką, zrobił dziś ponad 270 pipsów. Pewno pamiętasz, niedawno taki zakres zajął mu prawie miesiąc ;-)
Muszę podzielić swoją strategię na dwie:
- z małym TP na czas marazmu;
- z dużym TP i TS na takie dni, jak dzisiaj.
Coś dziwnego pojawiło mi się na wykresie. Linia sl - widmo, której nie mam w pozycjach. Straciłem trochę czasu, żeby się jej pozbyć i nic.
Może pomoże reset.
Podliczenie czerwca dzięki wciąż otwartemu longowi musi jeszcze chwilę poczekać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2012, 16:25 przez andymen, łącznie zmieniany 3 razy.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
Linia-widmo (SL lub TP), to jeden z wielu błędów Jforex; ja klikam na niej i usuwam przez delete, jednak przy zmianie instrumentu znów się pojawia ;-) Chociaż w końcu sama zniknie, ale nie wybadałem kiedy. Pozostaje Ci polubić albo zrezygnować z Dukasa
Wirus pisze:Linia-widmo (SL lub TP), to jeden z wielu błędów Jforex; ja klikam na niej i usuwam przez delete, jednak przy zmianie instrumentu znów się pojawia ;-) Chociaż w końcu sama zniknie, ale nie wybadałem kiedy. Pozostaje Ci polubić albo zrezygnować z Dukasa
No właśnie próbowałem ją usunąć za pomocą delete i nic, ale za to pomógł restart platformy. Mogę z tym żyć, najważniejsze, żeby to widmo nie zamknęło mi którejś z pozycji. Muszę poszukać na forum, być może istnieje jakieś rozwiązanie.
Brett Steenbarger
To widmo pojawia się raz na kilkanaście wejść, więc bez przesady. Wirus nie wiem co Ty masz z tym Dukasem, ale ja na 6 miesięcy u nich miałem może z dwa problemy, które rozwiązały się w 5 min. Może Cię tam nie lubią ?
Prowadzący dziennik miał od dzisiaj zmienić system, ale to taki leń, że pewnie jeszcze upłynie dużo czasu aż to zrobi. Kilka osób prosiło mnie, czy nie mógłbym do tego magicznego momentu pokazać swoich poziomów potencjalnych wejść. Mam nadzieje że się Andrzej nie obrazi i zamieszczam obecne poziomy. Jak się Andrzej już upora z opóźnieniem to przejmie pałeczkę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.