AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Visual Advisor

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

bursonik pisze:Witam,
czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć jak wszystko ustawić w tym visual advisor żeby to działało. Wydaje mi się że wszystko robię tak jak należy ale gdy ustawię, że np kiedy EU przetnie EMA to żeby słupek się zakolorował to niestety taki się nie dzieje... a może macie jakiś inny sposób żebym otrzymał jakiś dźwięk wychodzący z tej platformy ażeby takie coś otrzymać (może jakiś wskaźnik, czy coś innego)?

Jak wszystko ustawisz, wybierzesz warunki, co ma zrobić gdy dany warunek się spełni i naciśniesz zastosuj
- musisz go jeszcze aktywować, czyli kliknąć na żarówkę, tak by świeciła na żółto. Jest ona w okienku, które pojawi się po kliknięciu w VA, gdy już poustawiasz swoje warunki.

Haha, chyba mało jasno to wytłumaczyłem ale znajdziesz :wink:
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Dzisiaj otwierałem pozycj na USD/PLN, a w okienku transakcji pierwsza poranna ma w instrumencie dodane "F2".

Co to jest USD/PLN F2 ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

bursonik
Bywalec
Bywalec

Visual Advisor

Nieprzeczytany post autor: bursonik »

bursonik napisał:
Witam,
czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć jak wszystko ustawić w tym visual advisor żeby to działało. Wydaje mi się że wszystko robię tak jak należy ale gdy ustawię, że np kiedy EU przetnie EMA to żeby słupek się zakolorował to niestety taki się nie dzieje... a może macie jakiś inny sposób żebym otrzymał jakiś dźwięk wychodzący z tej platformy ażeby takie coś otrzymać (może jakiś wskaźnik, czy coś innego)?

patrosFX napisał:
Jak wszystko ustawisz, wybierzesz warunki, co ma zrobić gdy dany warunek się spełni i naciśniesz zastosuj
- musisz go jeszcze aktywować, czyli kliknąć na żarówkę, tak by świeciła na żółto. Jest ona w okienku, które pojawi się po kliknięciu w VA, gdy już poustawiasz swoje warunki.

Haha, chyba mało jasno to wytłumaczyłem ale znajdziesz
Dzięki patrosFX za wytłumaczeni ale sobie jednak nie poradziłem bo nie mam pojęcia gdzie jest przycisk zastosuj i ta żarówka. Pokaże może rzut tego okienka i prosił bym o wytłumaczenie gdzie te przyciski się znajdują jak dla jakiejś ułomnej osoby :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

bursonik pisze:
bursonik napisał:
Witam,

patrosFX napisał:

Dzięki patrosFX za wytłumaczeni ale sobie jednak nie poradziłem bo nie mam pojęcia gdzie jest przycisk zastosuj i ta żarówka. Pokaże może rzut tego okienka i prosił bym o wytłumaczenie gdzie te przyciski się znajdują jak dla jakiejś ułomnej osoby :)

Dobra już wiem, bo w wersji 2. nie ma żarówki tylko inaczej to jest rozwiązane.
Tak jak masz na zdjęciu wszystko poustawiane, musisz kliknąć na ADVISOR1 (w tym okienku na niebieskim polu), wówczas okienko Ci się zwinie i naciskasz włącz - symbol PLAY > po lewo gdzie pod chwilą naciskałeś, symbol zamieni się w PAUSE II
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

bursonik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bursonik »

patrosFX pisze:
bursonik pisze:
bursonik napisał:
Witam,

patrosFX napisał:

Dobra już wiem, bo w wersji 2. nie ma żarówki tylko inaczej to jest rozwiązane.
Tak jak masz na zdjęciu wszystko poustawiane, musisz kliknąć na ADVISOR1 (w tym okienku na niebieskim polu), wówczas okienko Ci się zwinie i naciskasz włącz - symbol PLAY > po lewo gdzie pod chwilą naciskałeś, symbol zamieni się w PAUSE II
Dzięki wielkie. Ja widocznie na odwrót myślę bo sądziłem że jak jest znaczek PLAY tzn., że już działa a jak PAUSE to, że zatrzymane :) THX.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Niezły bajzel z tą platformą, mam na niej w tej chwili otwarte 2 zlecenia na EURCHF i nie da sie przesunac stoplossa. klikam na pole SL, ułamek sekundy jest aktywne i nic nie mozna edytowac, wszystko jest na filmie. gdy probuje tymi malymi strzaleczkami zmienic poziom, po chwili dzieje sie to samo, okno staje sie nieaktywne. Jedyna szansa na zmiane SL to wykres. Tez tak macie ? czy to problem z moim kompem ?? Damn....
Link do youtube http://youtu.be/xRKnQ9svWKM
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Jarpen pisze:Niezły bajzel z tą platformą, mam na niej w tej chwili otwarte 2 zlecenia na EURCHF i nie da sie przesunac stoplossa. klikam na pole SL, ułamek sekundy jest aktywne i nic nie mozna edytowac, wszystko jest na filmie. gdy probuje tymi malymi strzaleczkami zmienic poziom, po chwili dzieje sie to samo, okno staje sie nieaktywne. Jedyna szansa na zmiane SL to wykres. Tez tak macie ? czy to problem z moim kompem ?? Damn....

No może to denerwować ale ja tak nie mam.
Zostają Ci strzałki, tak jak mówisz lub modyfikacja pozycji, np. tak jak teraz chcesz ustawić SL to klikasz w to okienko prawym i wyb. modyfikuj.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

patrosFX pisze:
Jarpen pisze:Niezły bajzel z tą platformą, mam na niej w tej chwili otwarte 2 zlecenia na EURCHF i nie da sie przesunac stoplossa. klikam na pole SL, ułamek sekundy jest aktywne i nic nie mozna edytowac, wszystko jest na filmie. gdy probuje tymi malymi strzaleczkami zmienic poziom, po chwili dzieje sie to samo, okno staje sie nieaktywne. Jedyna szansa na zmiane SL to wykres. Tez tak macie ? czy to problem z moim kompem ?? Damn....

No może to denerwować ale ja tak nie mam.
Zostają Ci strzałki, tak jak mówisz lub modyfikacja pozycji, np. tak jak teraz chcesz ustawić SL to klikasz w to okienko prawym i wyb. modyfikuj.
u mnie tak jest, zaprzyjaznilem sie ze strzalkami poki jeszcze uzywam A.
a tak btw dzisiaj jedno rozłączenie

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

no wlasnie chodzi o to ze strzalki tez nic nie dają. na filmiku było pokazane jak przez chwile mialem mozliwosc edycji wartosci i zmniejszalem ją strzałką z 186 do jakos 174 i kontynuujac okienko sie zamknelo samo z siebie. Dobrze ze mozna przesuwac SL na wykresie i tak jak wspomnieliscie prawoklik=>modyfikuj. No ale najszybciej byłoby w tym okienku które mi świruje.
Success lies on the far side of failure

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Jarpen pisze:no wlasnie chodzi o to ze strzalki tez nic nie dają. na filmiku było pokazane jak przez chwile mialem mozliwosc edycji wartosci i zmniejszalem ją strzałką z 186 do jakos 174 i kontynuujac okienko sie zamknelo samo z siebie. Dobrze ze mozna przesuwac SL na wykresie i tak jak wspomnieliscie prawoklik=>modyfikuj. No ale najszybciej byłoby w tym okienku które mi świruje.
nie wyrazilem sie dokladnie, mi okienko tez świruje , łącznie ze strzałkami,
ale ja pisząc o stzałkach miałem na myśli te na wykresie, one chodzą dobrze

ODPOWIEDZ