przecież 400 zł to dolna granica, a Ty masz problem jakby to była górna granica, wpłacasz wiecej i masz komfort...amoc pisze:witam
niby tak ale grac z mysla ze jedno nie trafne wejscie moze uniemozliwic dalsza gre bo dzialamy na granicy otwarcia zlecenia to lekki dyskomfort psychiczny
DM BZWBK - model ECN
nie mam problemu , tylko nigdzie na stronie DM BZWBK nie znalazlem warunkow otwarcia rachunku ( czyt np. jaka jest min kwota do otwarcia rachunku (to dla tych co zaraz napisza epopeje nat. innych warunkow niz o jakich pisalem w.w poscie)) TAK !!!!
wiec napisalem bo kazdemu sie moze trafic literowka i uciac jedno zero TAK!!!
po za tym skonczcie robic z igly widly bo pytanie nie bylo do was tylko do autora
postu OK!
pozdro
wiec napisalem bo kazdemu sie moze trafic literowka i uciac jedno zero TAK!!!
po za tym skonczcie robic z igly widly bo pytanie nie bylo do was tylko do autora
postu OK!
pozdro
Przed chwilą spred był nawet zerowy!!! http://www.hot.jpg.pl/167110pawel2907 pisze:muad pisze: Duży plus za spreed na USD/PLN np teraz o godzinie 21,06 jest tylko 13,7 pipsa!!! w xtb wieczorem dawali 100 pipsów. Za dnia wynosi czasem nawet 2 pipsy, nawet z prowizją to jest śmiesznie mało. Prowizja od edka 0,1 lota to 3,82 zł, a od usd/pln 3,01 (zlecenia dziś). Także dziwnie niskie są swapy na eur/usd (na innych na razie nie rolowałem).
.
2 pipsy na usd pln ???? wybacz ale nie wierze
Zazwyczaj za dnia jest ok. 5 pipsów.
A tak przy okazji zauważyłem, że dwa stopy zamkneły się dokładnie po podanym kursie, ale jeden 0,6 pipsa niżej. Ciekawe jakie będzie obsunięcie gdy będzie jakiś mocny ruch. Co do szybkości składania zleceń to reakcja zazwyczaj jest w ciągu do 2 sekund od kliknięcia k/s (po cenie rynkowej).
Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Witam,
Tworząc stronę myśleliśmy, że górna belka "jak zacząć" będzie intuicyjnie naprowadzała na informacje dotyczące otwarcia rachunku. Po kliknięciu w kolejnej zakładce "rozpocznij inwestycje"/(więcej)/ "otwórz rachunek za pośrednictwem internetu" będą podane wszystkie informacje.
Odnośnie minimalnej kwoty zsilenia rachunku jest to 400pln.
Informacja o tym zapisana jest w "Regulacjach prawnych"/(więcej)/ Zarządzenie nr 83/2012/JM par.2
Pozdrawiamy
Tworząc stronę myśleliśmy, że górna belka "jak zacząć" będzie intuicyjnie naprowadzała na informacje dotyczące otwarcia rachunku. Po kliknięciu w kolejnej zakładce "rozpocznij inwestycje"/(więcej)/ "otwórz rachunek za pośrednictwem internetu" będą podane wszystkie informacje.
Odnośnie minimalnej kwoty zsilenia rachunku jest to 400pln.
Informacja o tym zapisana jest w "Regulacjach prawnych"/(więcej)/ Zarządzenie nr 83/2012/JM par.2
Pozdrawiamy
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Ad 1. Po założeniu rachunku maklerskiego ma się dostęp do "Inwestora online". W tej aplikacji można złożyć dyspozycję wypłaty z rachunku Forex. Można to też zrobić telefonicznie lub osobiście w POKach. Wypłata na ROR odbywa się podobnieramaso pisze:Cieszę się, że mój ulubiony bank w końcu poradził sobie z problemami i wprowadził FX do oferty - choć szczerze mówiąc szokuje mnie połączenie MT4 z bankiem, ale co tam.
To w takim razie kilka pytań do:
1. jak wykonuje się wypłaty z rachunku FX na rachunek maklerski? za pomocą bankowości internetowej? (bo rozumiem, że wypłata z maklerskiego na ROR w BZWBK to już w internecie jak przelew wewnętrzny, tak?)
2. Przy jakim poziomie depozytu dochodzi do Margin Call i do zamknięcia pozycji?
3. Zapomniałem... ale potem zapytam.
Pozdrawiam,
Ad2. Margin Call jest na poziomie 80%. Czyli przy środkach 1000 pln i "depozycie/marginie" zablokowanym na pozycji na poziomie 800 pln, starta skonsumuje nam w pierwszej kolejności wolne środki tj. 200 pln, a następnie jeśli "depozyt/margin" zostanie naruszony o kolejne 160 pln, nastąpi zamknięcie pozycji. Stan rachunku będzie równy 640 pln.
Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
To chyba jakiś ponury żart ? Zamykacie pozycje na rachunku przy stracie 20% depozytu ?InvestoronlineFX pisze:
Ad2. Margin Call jest na poziomie 80%. Czyli przy środkach 1000 pln i "depozycie/marginie" zablokowanym na pozycji na poziomie 800 pln, starta skonsumuje nam w pierwszej kolejności wolne środki tj. 200 pln, a następnie jeśli "depozyt/margin" zostanie naruszony o kolejne 160 pln, nastąpi zamknięcie pozycji. Stan rachunku będzie równy 640 pln.
Jeśli tak macie ustalone limity MC to ja dziękuję za taki rachunek.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
InvestoronlineFX dzięki za informacje.
MarioDM chyba trochę przesadzasz. Stop-out jest gdy saldo rachunku spadnie do 80% depozytu wymaganego dla otwartych pozycji. Nie widzę w tym nic nienormalnego. Dukascopy ma chyba 70% a tylko wynalazki z XTB czy AM mają po 30% bo jednak zawsze więcej zgolą.
Wg mnie rozsądne.
MarioDM chyba trochę przesadzasz. Stop-out jest gdy saldo rachunku spadnie do 80% depozytu wymaganego dla otwartych pozycji. Nie widzę w tym nic nienormalnego. Dukascopy ma chyba 70% a tylko wynalazki z XTB czy AM mają po 30% bo jednak zawsze więcej zgolą.
Wg mnie rozsądne.
witam
jak w/w poscie jest napisane, lepiej jak straci sie 160 przy 80% niz 560 przy 30 % np w AM bo ktora strate latwiej przezyc? ( do tych co sie czepia zaraz o kwoty , to jest to przyklad jak wyzej i kazdy moze sobie obliczyc co by bylo gdyby margines wynosil 10 czy 100 razy wiecej niz w przykladzie. Wtedy mozna mowic o szczesciu ze broker jednak ucial nam wczesniej straty za nie przemyslany blad)
oczywiscie to sa extrymalne momenty bo przypuszczam ze kazdy rozsadny "gracz" wycial by strate na sl...
pozdro
jak w/w poscie jest napisane, lepiej jak straci sie 160 przy 80% niz 560 przy 30 % np w AM bo ktora strate latwiej przezyc? ( do tych co sie czepia zaraz o kwoty , to jest to przyklad jak wyzej i kazdy moze sobie obliczyc co by bylo gdyby margines wynosil 10 czy 100 razy wiecej niz w przykladzie. Wtedy mozna mowic o szczesciu ze broker jednak ucial nam wczesniej straty za nie przemyslany blad)
oczywiscie to sa extrymalne momenty bo przypuszczam ze kazdy rozsadny "gracz" wycial by strate na sl...
pozdro
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 19:02 przez amoc, łącznie zmieniany 1 raz.
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Zastanawialiśmy się nad poziomem "Stop-out" i wiedzieliśmy, że nie będzie można wszystkich zadowolić ale przy wysokim poziomie 80% preferujemy ochronę kapitału klientów. Zawsze przecież można ustalić wielkość rachunku do poziomu otweieranej pozycji, tak żeby czuć się komfortowo w transakcji.
Jako osoba mająca ponad 5 letnie doświadczenie w daytradingu wiem, iż złotą zasadą jest ryzykowanie proporcjonalnie małej części kapitału do wielkości rachunku, na którym dokonujemy transakcji, inaczej akceptowanie możliwie małych strat.
Pozdrawiamy,
Jako osoba mająca ponad 5 letnie doświadczenie w daytradingu wiem, iż złotą zasadą jest ryzykowanie proporcjonalnie małej części kapitału do wielkości rachunku, na którym dokonujemy transakcji, inaczej akceptowanie możliwie małych strat.
Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK