AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Yenn pisze:
Antek pisze: Po zmianie platformy na wersje 2. strasznie mi tnie, sądzę że jest to wina mojego laptopa mimo tego, że spełnia wymagania sprzętowe do aplikacji (mam procesor i ram po 2 GHz), co za tym idzie myślę nad kupnem czegoś mocniejszego.
Napisz jaki masz konkretnie procesor. Ja bym ci proponował jeśli chcesz nowy komputer już na teraz taki tani core i5 z turbo do 2900 który spokojnie wszystko i aliora pociągnie
http://www.electro.pl/produkt-Notebook_ ... 6,279.html

Jak masz jeszcze czas to możesz się wstrzymać aż za kilka tygodni wejdą procesory mobile ivy bridge (core III generacji) i się rozejrzeć w ofercie.
Dzięki wielkie za info.
Ja mam zwykły pojedynczy procesor, stąd pewnie ten problem.
Myślę nad kupnem tego: http://allegro.pl/dell-inspiron-q17r-i7 ... 75003.html
Chcę kupić go już trochę na dłużej, stąd te parametry a lubię mieć aktywnych dużo wykresów a jednak to trochę mocy potrzebuje.
Dzięki za cynk o nowych procesorach - na pewno poczytam.

Dodano po 3 minutach:
Nole pisze:Witam
To mój pierwszy post na forum wiec przejde do rzeczy.
Nie moge zalogować się do platformy Alior Trader 2 demo - pola login i haslo są nieaktywne, dopiero po wprowadzeniu nazwy i nazwy hosta stają się one aktywne.
Niestety nie znam prawidłowego adresu hosta i platforma nie chce mnie połaczyć . Próbowałem przeinstalować aplikacje także nie pomogło.

Obrazek
Zdjęcie poglądowe.

Drugie pytanie to czy istnieje możliwość aby narzędzia analizy takie jak tójkąt, kwadrat i wielokąt zachowywały ustawienia wprowadzonych kolorów, byłoby to wielkie ułatwienie w odróżnieniu od ustawiania ich za każdym razem z osobna.

Z góry dziekuję za pomoc.

Ciężko powiedzieć dlaczego masz nieaktywne pola - w załączniku masz foto z poprawnymi ustawieniami, może jak wpiszesz je ręcznie to kłopot się rozwiąże.
Jeżeli chodzi o ustawienia kolorów w narzędziach do rysowania, to nie ma takiej opcji, żeby je zapamiętał na stałe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Nole pisze:
Drugie pytanie to czy istnieje możliwość aby narzędzia analizy takie jak tójkąt, kwadrat i wielokąt zachowywały ustawienia wprowadzonych kolorów, byłoby to wielkie ułatwienie w odróżnieniu od ustawiania ich za każdym razem z osobna.
O jakie zapamiętywanie Ci chodzi? Ponieważ sprawdziłem w Alior Trader 2 i w Protrader 2 i wszędzie ustawienia kolorów są zapamiętywane poprawnie po restarcie platformy.

Chyba, że chodzi Ci o zmianę defaultowych ustawień kolorów dla narzędzi? Jeżeli tak to raczej nie liczyłbym na wprowadzenie tego typu rozwiązania.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nole
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nole »

patrosFX pisze:Ciężko powiedzieć dlaczego masz nieaktywne pola - w załączniku masz foto z poprawnymi ustawieniami, może jak wpiszesz je ręcznie to kłopot się rozwiąże.

Niestety po wprowadzniu ręcznie powyższych danych pojawia się "serwer zdalny zwrócił błąd 404 Nie znaleziono"
MaRCHeW pisze:Chyba, że chodzi Ci o zmianę defaultowych ustawień kolorów dla narzędzi? Jeżeli tak to raczej nie liczyłbym na wprowadzenie tego typu rozwiązania.
Tak chodzi mi o ustawienia default, gdyż każdorazowo musze po ich narysowaniu na wykresie zmieniać kolory na bardziej przyjazne dla oka. Ratuje mnie narazie kopiowanie.

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

patrosFX pisze:Ciężko powiedzieć dlaczego masz nieaktywne pola - w załączniku masz foto z poprawnymi ustawieniami, może jak wpiszesz je ręcznie to kłopot się rozwiąże.

Niestety po wprowadzniu ręcznie powyższych danych pojawia się "serwer zdalny zwrócił błąd 404 Nie znaleziono"

Spoko, sopko u mnie też tak pokazuje ale Ty nie masz naciskać "Test" tylko zapisać te połączenie, tak żeby było dostępne w lewym oknie - potwierdzić "OK" i normalnie się zalogować.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

Awatar użytkownika
Nole
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nole »

patrosFX pisze:Spoko, sopko u mnie też tak pokazuje ale Ty nie masz naciskać "Test" tylko zapisać te połączenie, tak żeby było dostępne w lewym oknie - potwierdzić "OK" i normalnie się zalogować.
Dzięki za pomoc ale pojawia sie co następuje:
Obrazek
Jeśli w poniedziałek nie zadziała postanowiłem założyć nowy rachunek demo, chociaż do upłynięcia tego mam jeszcze 6 dni

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Witam,
gdzie szukać wskaźników dla tej platformy?
Chodzi mi głównie o wskaźnik pokazujący ile czasu zostało do zamknięcia świec.

Pozdr,
Żeziu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Zeziu07 pisze:Witam,
gdzie szukać wskaźników dla tej platformy?
Chodzi mi głównie o wskaźnik pokazujący ile czasu zostało do zamknięcia świec.
Wieczorem Ci podeślę.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Kolejne pytanie: istnieje możliwość podpięcia do tej platformy czegoś takiego jak myfxbook?
Przydałoby się bo ciężko idzie mi obsługa historii a jak zainstalowałem MT4(aby podłączyć myfxbook'a) to kosztowało mnie to strasznie dużo nerwów ( tak, zaczynałem od demo na AT dopiero potem MT4).

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Zeziu07 pisze:gdzie szukać wskaźników dla tej platformy?
Chodzi mi głównie o wskaźnik pokazujący ile czasu zostało do zamknięcia świec
Proszę bardzo. Wybierz sobie, który Ci bardziej odpowiada. Pliki w załącznikach + screenshot.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 8 minutach:

Witam.
Zeziu07 pisze:Kolejne pytanie: istnieje możliwość podpięcia do tej platformy czegoś takiego jak myfxbook?
Przydałoby się bo ciężko idzie mi obsługa historii a jak zainstalowałem MT4(aby podłączyć myfxbook'a) to kosztowało mnie to strasznie dużo nerwów ( tak, zaczynałem od demo na AT dopiero potem MT4).
Narazie nie ma takiej możliwości. Jeżeli będzie możliwość udostępniania wyników to raczej nie przez myfxbook i tego typu strony, a bardziej przez autorskie rowziązania PFSoftu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adfx
Bywalec
Bywalec

swapy par PLN

Nieprzeczytany post autor: adfx »

wczoraj AT zaaktualizował stawki pkt swapowych, nie wiem dlaczego ponownie znacząco odstaje od konkurencji np. w pkt swapowych par PLN dla pozycji krótkich

porównanie z innym polskim, bankowym biurem maklerskim, które musi mieć podobne koszty finansowania itd

dlaczego Alior z uporem godnym lepszej sprawy ( wiem, dobrze na tym zarabia...) oferuje nawet 10-krotnie niższe stawki swapów dla pozycji krótkich par PLN

przykład dla 1 lota:
usd/pln AT 4,25 konkurencja 32,65
gbp/pln AT 4,25 konkurencja 45,88
eur/pln AT 4,25 konkurencja 40,24
chf/pln AT 4,25 konkurencja 36,02

obojętnie jaka para z PLN zawsze dla krótkiej pozycji 4,25...ktoś z Alior Trader może to wyjaśnić...?

ODPOWIEDZ