AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Nigdy pisze:Czy istnieje możliwość odłączenia panelu "Rysowanie" jako oddzielny? Tak jak było w Traderze 1. Aby jednym kliknięciem móc wybierać linię a nie szukać w menu

Wrzuć sobie konkretne narzędzia rysowania na pasek narzędzi (klikasz prawym - dostosuj - i dajesz na wierzch).

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

patrosFX pisze:Wrzuć sobie konkretne narzędzia rysowania na pasek narzędzi (klikasz prawym - dostosuj - i dajesz na wierzch).
Super, dzięki wielkie

adfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adfx »

dzisiaj Alior miał kolejny problem i naliczył w ciągu dnia swapy...podobno je skorygował, ale panel Rachunek pokazuje nieprawidłowe kwoty prowizji i zmniejszoną o źle naliczone (dzisiejsze !?) swapy pozycję dzisiejsze zrealizowane...

warto sprawdzić samemu czy jest ok, ale to będzie trudne bo raporty nie działają...podobno będą dostępne od poniedziałku...

Antek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antek »

Witam. Jestem nowy jeżeli chodzi o forex i mam pytanie odnośnie alior trader. Jakie są wszelakie opłaty za użytkowanie? Nie przesyłajcie tylko linku z tabelą opłat i prowizji...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Antek pisze:Witam. Jestem nowy jeżeli chodzi o forex i mam pytanie odnośnie alior trader. Jakie są wszelakie opłaty za użytkowanie? Nie przesyłajcie tylko linku z tabelą opłat i prowizji...
Właśnie w tabeli opłat i prowizji jest wszystko czego potrzeba: http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... i_prowizje

Nie ma opłat za użytkowanie Alior Tradera jako platformy. Płacisz tylko prowizję od obrotu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Antek pisze:Witam. Jestem nowy jeżeli chodzi o forex i mam pytanie odnośnie alior trader. Jakie są wszelakie opłaty za użytkowanie? Nie przesyłajcie tylko linku z tabelą opłat i prowizji...
Jest to niespełna 2.5zł za 0,1 lota a spred taki na ile rynek pozwoli - czasem nawet minusowy.

Mnie natomiast interesuje inna kwestia.
Po zmianie platformy na wersje 2. strasznie mi tnie, sądzę że jest to wina mojego laptopa mimo tego, że spełnia wymagania sprzętowe do aplikacji (mam procesor i ram po 2 GHz), co za tym idzie myślę nad kupnem czegoś mocniejszego.
Proszę o info, jakie dane mają Wasze sprzęty przy których AT2 chodzi bez zarzutów, przy otwartych kilku par, wykresów, wskaźników, jednym słowem mocno obciążonej platformie.
Dzięki wielkie.

Antek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antek »

Mi osobiście nieraz tnie, a nieraz dobrze chodzi.Naprawde to jest lepiej niż na AT w pierwszej wersji. Ja mam 1,73Mhz procek i 2 ramu. Odnośnie opłat jeszcze. Jakoś rozliczać trzeba sie ze skarbówką? Zostaje wystawiony pit 8c, ale czy podatek jakiś muszę płacić od tego??

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Antek pisze:Mi osobiście nieraz tnie, a nieraz dobrze chodzi.Naprawde to jest lepiej niż na AT w pierwszej wersji. Ja mam 1,73Mhz procek i 2 ramu. Odnośnie opłat jeszcze. Jakoś rozliczać trzeba sie ze skarbówką? Zostaje wystawiony pit 8c, ale czy podatek jakiś muszę płacić od tego??

No niestety trzeba płacić, 19% od tego co zarobisz.
Co roku alior wyśle Ci do domu (około lutego) Pit-8C a na jego podstawie wypełniasz PIT-38, który składasz w US.

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

Antek pisze: Po zmianie platformy na wersje 2. strasznie mi tnie, sądzę że jest to wina mojego laptopa mimo tego, że spełnia wymagania sprzętowe do aplikacji (mam procesor i ram po 2 GHz), co za tym idzie myślę nad kupnem czegoś mocniejszego.
Napisz jaki masz konkretnie procesor. Ja bym ci proponował jeśli chcesz nowy komputer już na teraz taki tani core i5 z turbo do 2900 który spokojnie wszystko i aliora pociągnie
http://www.electro.pl/produkt-Notebook_ ... 6,279.html

Jak masz jeszcze czas to możesz się wstrzymać aż za kilka tygodni wejdą procesory mobile ivy bridge (core III generacji) i się rozejrzeć w ofercie.

Awatar użytkownika
Nole
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nole »

Witam
To mój pierwszy post na forum wiec przejde do rzeczy.
Nie moge zalogować się do platformy Alior Trader 2 demo - pola login i haslo są nieaktywne, dopiero po wprowadzeniu nazwy i nazwy hosta stają się one aktywne.
Niestety nie znam prawidłowego adresu hosta i platforma nie chce mnie połaczyć . Próbowałem przeinstalować aplikacje także nie pomogło.

Obrazek
Zdjęcie poglądowe.

Drugie pytanie to czy istnieje możliwość aby narzędzia analizy takie jak tójkąt, kwadrat i wielokąt zachowywały ustawienia wprowadzonych kolorów, byłoby to wielkie ułatwienie w odróżnieniu od ustawiania ich za każdym razem z osobna.

Z góry dziekuję za pomoc.

ODPOWIEDZ