ostrzezenie przed ruchem bylo kilkanascie minut wczesniej, wtedy pierwszy raz rozlączyło alioraenderius pisze:Co to w ogóle ma być
Tak ważne dane i system nie działa
Ciekawe co Ci odpiszą, ale obstawiam że w rejestrze zdarzeń masz zanotowane Twoje ZLECENIE wraz ze spreadem aktualnym w MOMENCIE zlecenia, natomiast w rejestrze transakcji jest zapisane po jakiej cenie ZREALIZOWANO Twoje zlecenie, a jeśli ruch był intensywny na rynku w tym czasie, to nawet różnica sekundy pomiędzy zleceniem a realizacją potrafi dać skok, tak właśnie działa rynek... przynajmniej takie jest moje zdanie.Damian77 pisze:możecie przypilnowac swój rejestr zdarzeń i rejestr transakcji?
ja zauważyłem taką ciekawostkę
otwieram Sell na AUDUSD, w kazdym rejestrze jednakowa wartosc
ustawiam TP, wskakuje i w rejestrze zdarzen mam wartosc jaką ustawilem
w TP a w rejestrze transakcji mam wartosc niekorzystną dla mnie o 1,7 pipsa
to samo w drugą stronę dla pozycji długiej i rowniez roznica 1,7pipsa
(przy otwarciu BUY uwzgledniony spread 0,3p a przy zamknieciu znowu 1,7p z 'czapy")
Alior bawi sie w MM ? czy tylko ja tak mam ?
do czasu rozpatrzenia reklamacji nie dotykam tego syfu
transakcje byly pomiedzy 20.30 a 20.55 wiec bylo juz /jeszcze spokojniebuchcik pisze:Ciekawe co Ci odpiszą, ale obstawiam że w rejestrze zdarzeń masz zanotowane Twoje ZLECENIE wraz ze spreadem aktualnym w MOMENCIE zlecenia, natomiast w rejestrze transakcji jest zapisane po jakiej cenie ZREALIZOWANO Twoje zlecenie, a jeśli ruch był intensywny na rynku w tym czasie, to nawet różnica sekundy pomiędzy zleceniem a realizacją potrafi dać skok, tak właśnie działa rynek... przynajmniej takie jest moje zdanie.Damian77 pisze:możecie przypilnowac swój rejestr zdarzeń i rejestr transakcji?
ja zauważyłem taką ciekawostkę
otwieram Sell na AUDUSD, w kazdym rejestrze jednakowa wartosc
ustawiam TP, wskakuje i w rejestrze zdarzen mam wartosc jaką ustawilem
w TP a w rejestrze transakcji mam wartosc niekorzystną dla mnie o 1,7 pipsa
to samo w drugą stronę dla pozycji długiej i rowniez roznica 1,7pipsa
(przy otwarciu BUY uwzgledniony spread 0,3p a przy zamknieciu znowu 1,7p z 'czapy")
Alior bawi sie w MM ? czy tylko ja tak mam ?
do czasu rozpatrzenia reklamacji nie dotykam tego syfu
Prosty przykład, ja wczoraj straciłem około 100 złociszy gdy w końcu Alior wstał po tych ważnych danych, bo gdy chciałem natychmiast zamknąć pozycję, to AT (nie wiem dlaczego, skoro wcześniej odznaczałem "ptaszka" żeby więcej nie pytał) postanowił się upewnić czy aby na pewno chcę zamknąćA że mnie zaskoczył komunikatem (bo nie powinno go być) to zanim przeczytałem czego ode mnie chce, kolejny raz odznaczyłem "ptaszka" (na przyszłość) i zatwierdziłem minęło może 1-2 sekundy i zamknęło pozycję po NOWEJ (gorszej oczywiście dla mnie) cenie. Oczywiście da się ustawić maksymalną różnicę realizacji zlecenia od tego co się kliknęło, ale świadomie tego akurat nie używałem. Nie mam żalu o te 100zł (choć zapytania już nie powinno być
) tylko opisuję Ci skąd się mogą brać różnice o których piszesz.