AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

marcia
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcia »

U mnie to samo własnie zostały podane ważne dane mam pootwierane pozycje i nawet nie mogę zareagować :twisted: przecież to jest niepoważne :evil:

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

epoxer pisze:ciekawe czy SL zadziałają ... :D
...i TP, bo w dobrą stronę szło :-D
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Co to w ogóle ma być
Tak ważne dane i system nie działa
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

buchcik
Gaduła
Gaduła

Piękne ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

enderius pisze:Co to w ogóle ma być
Tak ważne dane i system nie działa
ostrzezenie przed ruchem bylo kilkanascie minut wczesniej, wtedy pierwszy raz rozlączyło aliora
wtedy zamyka sie wszystko i otwiera sie pozycje u konkurencji - nawet strata z zamkniecia zlecen w aliorze zostala wynagrodzona zyskiem u konkurencji,
ale to trzeba jak robot zrobic , bez sentymentu
alior przy takich okazjach trzeba omijac szerokim lukiem

Dodano po 2 godzinach 24 minutach:

możecie przypilnowac swój rejestr zdarzeń i rejestr transakcji?

ja zauważyłem taką ciekawostkę

otwieram Sell na AUDUSD, w kazdym rejestrze jednakowa wartosc
ustawiam TP, wskakuje i w rejestrze zdarzen mam wartosc jaką ustawilem
w TP a w rejestrze transakcji mam wartosc niekorzystną dla mnie o 1,7 pipsa

to samo w drugą stronę dla pozycji długiej i rowniez roznica 1,7pipsa
(przy otwarciu BUY uwzgledniony spread 0,3p a przy zamknieciu znowu 1,7p z 'czapy")

Alior bawi sie w MM ? czy tylko ja tak mam ?

do czasu rozpatrzenia reklamacji nie dotykam tego syfu

buchcik
Gaduła
Gaduła

Damian77 pisze:możecie przypilnowac swój rejestr zdarzeń i rejestr transakcji?

(przy otwarciu BUY uwzgledniony spread 0,3p a przy zamknieciu znowu 1,7p z 'czapy")

Ciekawe co Ci odpiszą, ale obstawiam że w rejestrze zdarzeń masz zanotowane Twoje ZLECENIE wraz ze spreadem aktualnym w MOMENCIE zlecenia, natomiast w rejestrze transakcji jest zapisane po jakiej cenie ZREALIZOWANO Twoje zlecenie, a jeśli ruch był intensywny na rynku w tym czasie, to nawet różnica sekundy pomiędzy zleceniem a realizacją potrafi dać skok, tak właśnie działa rynek... przynajmniej takie jest moje zdanie.
Prosty przykład, ja wczoraj straciłem około 100 złociszy gdy w końcu Alior wstał po tych ważnych danych, bo gdy chciałem natychmiast zamknąć pozycję, to AT (nie wiem dlaczego, skoro wcześniej odznaczałem "ptaszka" żeby więcej nie pytał) postanowił się upewnić czy aby na pewno chcę zamknąć ;) A że mnie zaskoczył komunikatem (bo nie powinno go być) to zanim przeczytałem czego ode mnie chce, kolejny raz odznaczyłem "ptaszka" (na przyszłość) i zatwierdziłem minęło może 1-2 sekundy i zamknęło pozycję po NOWEJ (gorszej oczywiście dla mnie) cenie. Oczywiście da się ustawić maksymalną różnicę realizacji zlecenia od tego co się kliknęło, ale świadomie tego akurat nie używałem. Nie mam żalu o te 100zł (choć zapytania już nie powinno być ;)) tylko opisuję Ci skąd się mogą brać różnice o których piszesz.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

buchcik pisze:
Damian77 pisze:możecie przypilnowac swój rejestr zdarzeń i rejestr transakcji?

Ciekawe co Ci odpiszą, ale obstawiam że w rejestrze zdarzeń masz zanotowane Twoje ZLECENIE wraz ze spreadem aktualnym w MOMENCIE zlecenia, natomiast w rejestrze transakcji jest zapisane po jakiej cenie ZREALIZOWANO Twoje zlecenie, a jeśli ruch był intensywny na rynku w tym czasie, to nawet różnica sekundy pomiędzy zleceniem a realizacją potrafi dać skok, tak właśnie działa rynek... przynajmniej takie jest moje zdanie.
Prosty przykład, ja wczoraj straciłem około 100 złociszy gdy w końcu Alior wstał po tych ważnych danych, bo gdy chciałem natychmiast zamknąć pozycję, to AT (nie wiem dlaczego, skoro wcześniej odznaczałem "ptaszka" żeby więcej nie pytał) postanowił się upewnić czy aby na pewno chcę zamknąć ;) A że mnie zaskoczył komunikatem (bo nie powinno go być) to zanim przeczytałem czego ode mnie chce, kolejny raz odznaczyłem "ptaszka" (na przyszłość) i zatwierdziłem minęło może 1-2 sekundy i zamknęło pozycję po NOWEJ (gorszej oczywiście dla mnie) cenie. Oczywiście da się ustawić maksymalną różnicę realizacji zlecenia od tego co się kliknęło, ale świadomie tego akurat nie używałem. Nie mam żalu o te 100zł (choć zapytania już nie powinno być ;)) tylko opisuję Ci skąd się mogą brać różnice o których piszesz.
transakcje byly pomiedzy 20.30 a 20.55 wiec bylo juz /jeszcze spokojnie
wiem, ze skoki moga byc, ale zawsze o taka sama wartosc?
poza tym, skoro wystawiam TP na okreslona kwote i czekam na osiagniecie mojego TP...to dlaczego jest sekunda pomiedzy rejestrem zdarzen a transakcją, alior sprowadza sie do posrednika z duzymi opoznieniami to w takim razie dziekujemy...

po co mi super spready skoro to tylko teoria, ciezko osiagnac TP jakie sie wpisze, u MM moze spread wiekszy ale TP wchodzi idealnie

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

Oprócz rozłączania co kilka minut mam jeszcze jeden problem, otóż po zrobieniu zlecenia nie otwiera się ono od razu. Musze rozłącza tradera, połączyć ponownie, przepisać kod sms i dopiero widze swoją pozycje. Paranoja. Kiedy będzie można zrezygnować z tych kodów sms?

marcia
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcia »

Witam widzę że nie tylko ja mam problem z rozłanczaniem.
Mi w poprzedniej wersji też zdarzały się takie sytuacje ,że musiałam od początku się logować ,bonie wiedziałam czy doszło do realizacji zlecenia ,w nowej wersji jeszcze mi się nie zdarzyło ,ale może dlatego ,że przez złe działanie platformy boję się zrobić jakiekolwiek zlecenie :roll:
Jeśli chodzi o SL ,to mi w niedzielę zdarzyło się coś takiego .W piątek nastawiłam sobie SL i wiadomo że w niedzielę rynek otworzył się z luką i SL nie zadzialał ,nie miałam o to pretensji i postanowiłam sobie usunąć SL ,ale niestety w żaden sposób się nie dało próbowalam przestawić go na inny poziom ,ale też się nie dało nie pojawiał się żaden komunikat tylko ten charakterystyczny " dżwięk".
próbowałam koło 40 minut i nic .Rano wstałam i zobaczyłam ,żeSL jednak zadziałał ,ale o prawie 100pkt. wyżej niż był nastawiony :roll: reklamacje złożyłam czekam co mi odpiszą.

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Czy istnieje możliwość odłączenia panelu "Rysowanie" jako oddzielny? Tak jak było w Traderze 1. Aby jednym kliknięciem móc wybierać linię a nie szukać w menu

ODPOWIEDZ