Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Czyli skoro pieszesz ze para USD CHF powinna zanotować spadek (teoretycznie)
Wzmocnienie franka + stabilna pozycja dolara => USD CHF w dół

Sam Trade Balance był względnie korzystny dla CHF.
Wiec w dalszej perspektywie silny frank może oznaczac osłabienie eksportu (droga waluta zniecheca do zakupu porduktów)
Pytanie, jak długa jest to perspektywa. Wzmocnienie eksportu = pogorszenie eksportu :). Błędne koło. Może dlatego te wyniki są tak przeplatane? ;)
czyli to ze nastepny bilans handlowy nie bedzie taki dobry? Chyba ze frank zanotuje spadek?
Nie wiem czy następny. Zależy od dłuższej perspektywy.
wiesz moze gdzie znajde archiwalne bilanse handlowe?
Patrz załącznik. Innego źródła nie znam.
Dobra teraz to co mniej rozumie czyli FOMC
Tego raportu nie da sie przedstawic w postaci cyferek i musze sie zagłebic sie w jego treść? Przeczytac cały czy znajde moze jakis skrót zawierajacy najwazniejsze informacje?
Nie da się. Ale też nie trzeba się zagłębiać w całe oświadczenie. Prasa podaje skrótowce. Sprawdź u siebie w MT4 czy broker przypadkiem nie przesłał Ci streszczenia ("Wiadomości" w terminalu). Są również portale informujące o takich sprawach: Ransquawk, Forexfactory (niżej w dziale "newsów") czy Forexlive.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dziadek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dziadek »

Yhmm z tego co widze to zeby lepiej zrozumiec te wszystkie wskazniki musze gruntownie przestudiowac lektury i starac sie przewidziec wpływ tych infromacji na rynek :wink:
I przede wszystkim porównac zachowanie rynku w chwilach gdy był publikowane poprzednie raporty.

A takie pytanie czemu w MT4 nie moge ustawic TP ani SL, ciagle pisze mi ze zle podany parametr (albo cos podobnego)? Co robie zle?

Dobrze w załaczniku wyznaczyłem linie trendów?
Jakiess wskazówki?Wiem ze póżno wszedłem :(

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

LT w trendzie rosnącym pod świecami.
W trendzie spadkowym nad świecami.
Łatwiej się wyznacza na niższym interwale, lepiej widać dołki.
Co robie zle?
Grasz przeciwko rynkowi.
starac sie przewidziec wpływ tych infromacji na rynek
I przede wszystkim porównac zachowanie rynku w chwilach gdy był publikowane poprzednie raporty.
To są dość skomplikowane analizy. Nie jestem pewien czy dobrze jest się pchać w nie na początku. Wielu graczy robi tak, że unika grania w trakcie publikacji, a jeśli mają otwarte pozycje, to zabezpieczają SL lub zamykają. To jest igranie z ogniem, lepiej wiedzieć, co się robi. Inaczej się można sparzyć.

TP i SL muszą być w odpowiedniej odległości od zlecenia. Większość brokerów ma takie wymagania.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Dziadek pisze:Jakiess wskazówki?
graj z trendem, kupuj na korektach jak zwyżkuje i sprzedawaj na korektach jak zniżkuje

Dziadek pisze:Wiem ze póżno wszedłem Sad
Graj na wybicia, tak jak na załączniku podałem. Najlepsze systemy to systemy oparte o wybicia. :wink:

Antek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antek »

Witam.
Jestem początkujący w tej dziedzinie i chciałbym znać waszą opinie o alior trader. Co sądzicie o tej platformie??

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Witam.
Jestem początkujący w tej dziedzinie i chciałbym znać waszą opinie o alior trader. Co sądzicie o tej platformie??
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15364

Antek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antek »

dzięki, nie mogłem znaleść tego....

Dziadek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dziadek »

Stofrex co masz na mysli mowiac gram przeciwko rynkowi?
Jak trend jest rosnacy to powinienem otwierac zlecenia typu sell a nie buy?

A jeśli chodzi o informacje rynkowe to ograrniczyc sie jedynie do obserwacji zachowan rynku w chwilach publikacji danych, bez grania?

A jesli chodzi o SL i TP to moge miec 5 pipsow roznicy tylko, to duzo?

forexsowicz dasz jakis link do takiego systemu?

Dzieki :D

axon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: axon »

Grajac na gpw (daytrading) zarabiam tylko na prowizje. Interesuje mnie czy grajac na forex tym samym systemem ugram cos dla siebie bo jak dobrze rozumiem nie ma tu takiej prowizji. Jeśli ktos jest w stanie cos na ten temat powiedziec to będę wdzieczny.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

axon nasza giełda jest miejscem gdzie trudno zarabiać w obecnym czasie niepewności, szukaj rynków jak s&p500, pary walutowe, surowce, które charakteryzują się dużą zmianą % w okresie kilku dni. Możesz zarówno sam zauważać zmiany na rynkach śledząc wybrane walory na stooq.pl albo korzystać ze zbiorczych serwisów jak np dukascopy http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... hakers_fx/

ODPOWIEDZ