Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

Podajcie linka do stron z aktualnymi notowaniami głównych walut.
Chodzi mi żeby kursy były podane z dokładnością do pięciu cyfr po przecinku i na bieżąco aktualizowane. Wiem że reuters każe sobie płacić abonament za dostęp do danych. Ale na pewno w necie istnieją jakieś serwisy które udostępniają za darmo dane w miarę możliwości najbardziej zbliżone do interbanku.

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

Michal87 dzięki za linka ale zależałoby mi żeby stronka szybciej się odświeżała. Przynajmniej raz na 5 sekund. A na najlepiej żeby dane same się zmieniały bez odświeżania.

Diana
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Diana »

Czytam wątki na tym forum i powoli pojawia się zarys strategii, jaką chciałabym stosować. Oczywiście rozumiem, że muszę dopasować strategię do siebie i diabeł tkwi w szczegółach, ale chciałabym wiedzieć, czy Waszym zdaniem ogólnie zmierzam w dobrym kierunku.
Podstawą strategii byłyby poziomy wsparcia i oporu, poparte przez formacje świecowe. Rolę pomocniczą grałyby dwie albo trzy średnie kroczące oraz oscylator stochastyczny.
Z góry dziękuję za rady.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Na początek możesz próbować z tym. Reszta wyjdzie w praniu ;).

PS. Lepiej na demo. Ciężko zmagać się jednocześnie z systemem i psychiką.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Podstawą strategii byłyby poziomy wsparcia i oporu, poparte przez formacje świecowe. Rolę pomocniczą grałyby dwie albo trzy średnie kroczące oraz oscylator stochastyczny.
no, zmierzasz w dobrym kierunku
z tego co wypisałaś można ciekawe rzeczy posklejać :wink:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ale przynajmniej pozna to i owo i wybierze sobie z czasem.

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Skoro kolega u góry poruszył temat średnich i wskaźników, pochwalcie się Panowie, oczywiście jeśli używacie:
- jakie średnie wykorzystujecie SMA, czy EMA oraz przy jakich okresach,
- czy często korzystacie z MACD oraz STOCH.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Diana pisze:Podstawą strategii byłyby poziomy wsparcia i oporu, poparte przez formacje świecowe. Rolę pomocniczą grałyby dwie albo trzy średnie kroczące oraz oscylator stochastyczny.
Obejrzyj sobie filmy Asmodeusa:
http://www.youtube.com/user/asmodeus8fx
gra właśnie na formacje i S/R. Też tak gram od pewnego czasu i osiągam bardzo dobre wyniki... jeśli stosuję się do zasad ;-) Wskaźniki w zasadzie nie są potrzebne; ja używam stocha i MACD do precyzyjnego ustalenia momentu wejścia oraz fibo do zasięgu. O średnich można zapomnieć; nic nie dają, tylko zaśmiecają obraz.
Tak mniej więcej wygląda mój ekran:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Diana
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Diana »

Dziękuję wszystkim za rady, jestem w trakcie oglądania filmików :) .
Wirus, jesli chodzi o wskażniki, to o stochu myślałam jako o elemencie pomocniczym, więcej wskaźników nie będzie, nie chcę mieć Las Vegas na wykresie :D
W fibo się jescze nie wgłębiłam, ale z tego co zorientowałam się czytając posty na inne tematy, to na najważniejszych poziomach fibo często pojawia się opór albo wsparcie, więc kiedyś prawdopodobnie włączę fibo do mojej strategii, ale wszystko w swoim czasie :)

ODPOWIEDZ