"Uznaniowość"->automat(eksperyment)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:Nie rozumiem, jak to w jaki sposob? No przeciez w taki jaki podal Greenhaze, o co Ci chodzi? Masz watpliwosci to pytaj jego.
Wykres, dane, wyniki? bo na razie te 97% brzmi jak sławne 95% ktore jak wiemy jest tylko bajką ;)

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Ink. pisze:Wykres, dane, wyniki? bo na razie te 97% brzmi jak sławne 95% ktore jak wiemy jest tylko bajką
Tez nie rozumiesz opisu Greenhaze? To dlaczego pytasz mnie? Taka stronniczosc musi miec pokrycie w znizkach na szkolenie ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

LowcaG pisze: Dokładnie, trzeba jednak poznać (próbuję to właśnie wyciągnąć Wink ) nazwijmy to podstawowe niuanse, (np. wcześniej myślałem, że w danym zakresie czasowym, może być tylko jeden ważny poziom(myślałem, że najważniejszy Wink ), a teraz widzę, że mogę mieć więcej)
Tylko,że wzroce są mnie rozciagliwe jak te wykresowe.. tzn wg mnie bardziej "znormalizowane".. tak mi sięwydaje.
Obrazując nagraj wyraz pies w wydłużeniu... rozciagając ppppiiiiieeeeeeesssssss i sądzę, że już będzie bardziej problematycznie.. jeśli sygnał nie będzie "Sterylny" jeszcze gorzej.. a giełdowy sterylny nie jest.. tam można dostrzeć w pewnej jednostce n "wyrazów" - paternów..
Niby wyraz dłuższy obcinajć tezstworzy inny i możę powstać błąd rozpoznania.. defakto traslatorów mowy na text dobrych za free nie ma.Choć wiadomo że echelon ma :D
Ale w domciu takiego algo łatwo nie napisze się od tak.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:
Ink. pisze:Wykres, dane, wyniki? bo na razie te 97% brzmi jak sławne 95% ktore jak wiemy jest tylko bajką
Tez nie rozumiesz opisu Greenhaze? To dlaczego pytasz mnie? Taka stronniczosc musi miec pokrycie w znizkach na szkolenie ;)
matka ty napisałeś jasno i wyraźnie 97% cześć osób w tym i ja zastanawia sie skąd ty to wytrzasnąłeś, skoro wyszły tobie % musiałeś przeprowadzić jakieś badania ( zresztą mówiłeś że przeprowadziłeś ) chyba że tak tylko palnąłeś tym 97% i nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, sprecyzuj kolego

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

matka pisze:
Songo89K pisze:W jaki sposób wyszło mu 97%,co wziął pod uwagę.Nie sądziłem,że będzie to powodem takiej długiej dyskusji.
Nie rozumiem, jak to w jaki sposob? No przeciez w taki jaki podal Greenhaze, o co Ci chodzi? Masz watpliwosci to pytaj jego.
Nie mam wątpliwości do tego co on podał,a to tego w jaki sposób wykonałeś te testy.

Ostatni raz powtórzę,założenie jest takie:
1-tworzy siępoziom,
2-cena przebija
3-cena wraca i wchodzę na przebiciu

Tak to rozumiem.
I teraz moje pytanie,bardzo proste:
Czy uważasz że w 97% cena nie przebija tego poziomu?
Czy że w 97% taki poziom się nie tworzy?
Czy w 97% w takim miejscu na reteście jak wejdę to złapię SL?
Jakie przebicie(jak długie w czasie i w pipsach wziales pod uwagę) ?
jeżeli ostatnie,to jaki SL wziąłeś po uwagę.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Ink. pisze:matka ty napisałeś jasno i wyraźnie 97% cześć osób w tym i ja zastanawia sie skąd ty to wytrzasnąłeś, skoro wyszły tobie % musiałeś przeprowadzić jakieś badania ( zresztą mówiłeś że przeprowadziłeś ) chyba że tak tylko palnąłeś tym 97% i nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, sprecyzuj kolego
No jak skąd? No przecież jest wyraźny opis jak to wykorzystać i to całkiem spory. Masz jakieś wątpliwości jak wg. grać czy co testować to dlaczego nie pytasz u źródeł? Dlaczego w kółko mnie dręczysz i obrażasz? Uwziąłeś się na mnie jak by faktycznie coś było na rzeczy ;)

Dodano po 52 sekundach:
Songo89K pisze:Czy uważasz że w 97% cena nie przebija tego poziomu?
Czy że w 97% taki poziom się nie tworzy?
Czy w 97% w takim miejscu na reteście jak wejdę to złapię SL?
Jakie przebicie(jak długie w czasie i w pipsach wziales pod uwagę) ?
tak
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Obrazując nagraj wyraz pies w wydłużeniu... rozciagając ppppiiiiieeeeeeesssssss i sądzę, że już będzie bardziej problematycznie.. jeśli sygnał nie będzie "Sterylny" jeszcze gorzej.. a giełdowy sterylny nie jest.. tam można dostrzeć w pewnej jednostce n "wyrazów" - paternów..
Trafna analogia
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

reptile pisze:Obrazując nagraj wyraz pies w wydłużeniu... rozciagając ppppiiiiieeeeeeesssssss i sądzę, że już będzie bardziej problematycznie.. jeśli sygnał nie będzie "Sterylny" jeszcze gorzej.. a giełdowy sterylny nie jest.. tam można dostrzeć w pewnej jednostce n "wyrazów" - paternów..
Wszystko kwetia nastawienia, czego szukamy, jeżeli założymy, że szukamy też paternów typu piiiieeessss, (ze zmienna liczbą "i" "e" i "s". to tez znajdziemy.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Zapłaciłbym kupę kasy gdyby Ci się udało :wink:
Analizator digitalny nie wie czego szuka w analogu.Tudzież PP n wyrazów x tolerancja fonetyczna (brawy etc).Czyli echelon nie powie że zrozumiał w słowie kubatura imie kuba i tura z kontekstu miałoby to wynikać.. innymi słowy co mi po ea które znalazło klin i trójkąt skoro chodziło o RGR, a teraz jak na rynku uznać kontekst? Kurde.. dlla mnie nie pojęte z pkt widzenia geometrii wykresu :)
Bo kontekstem może być np. inny jawny patern z wyższego TF co kowliek by nie było kontekstem sprawa jest mega złożona.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

matka pisze: Jakie przebicie(jak długie w czasie i w pipsach wziales pod uwagę) ?
tak[/quote]

Co tak?

Takim razie idźmy dalej...skoro
"Czy uważasz że w 97% cena nie przebija tego poziomu?"
odpowiadasz tak
"Czy że w 97% taki poziom się nie tworzy?"
tu również tak///
To jak może nie przebijać czegoś czego nie ma...oświeć mnie.

Ale to nie ma znaczenia,Nas interesują właśnie sytuacje,kiedy cena przebiła ten poziom,czyli te 3%,a Ty się skupiasz na całe reszcie.Nawet nie 3%...3% to poziomy,z czego tylko 3% przebija.Jak przebija tego nie napisałeś.Zatem selekcja spada gdzieś do 0,01.I takich trejdów szukaj.

Nie wiem jak przeprowadziłeś ten test,ale ma się nijak niestety do tego co Green pokazał na screenie.Patrzę na wykres i takich poziomów jest całe mnóstwo,cena bardzo często go przebija i retestuje.
Nie wiem co przetestowałeś,ale na cene mi to nie wygląda...

W tym momencie tylko trollujsz i spamujesz dzinnik o który tak walczyłeś,nie ma co tego ciągnąc.Nie warto.
Skoro 97% to Twoja odpowiedź na każde pytanie to wnioskuje że wszystko inne ma taki sam sens co pisałeś.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 13:40 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ