FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Yankee pisze: Ale z drugiej strony zgodze sie ze zerowy swap na fx pro to w obecnej sytuacji rynkowej niezle warunki - MM bronia sie rekami i nogami przed ta para.
Niestety nieaktualne, fxpro kilka dni temu zaczal golic na swapie jak cala reszta "mejkerów".
Denon pisze:
Yankee pisze:Denon, wg mojej wiedzy ta informacja dotyczy fx pro ecn, bo na mt4 juz jakis czas temu widzialem zerowy swap.
(...)
Ale z drugiej strony zgodze sie ze zerowy swap na fx pro to w obecnej sytuacji rynkowej niezle warunki - MM bronia sie rekami i nogami przed ta para.
A ECNow za te pieniadze przeciez nie ma :wink:
Z tego co wiem, to ruch ten jest zabiegiem solidaryzującym między ofertami.
Albo Cie slabo informuja, albo solidarnosc w fx pro ma bardzo krotki zywot. Chyba ze na "ecn" tez zaczeli przycinac...
Btw - nie po to sie wprowadza 2 modele transakcyjne zeby je potem "solidaryzowac". Ruch ten jest zabiegiem, ktory ma zniechecic do longow na echf, bo broker nie widzi jak mialby na tym zarobic - nic ponadto.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

a liczyles, ze beda ci doplacac? takie problemy to wg mnie nie problemy, poslizgi, rekwoty,zawiechy,kradzieze, wszystko co pogorsza stosunek R:R w daytradingu, jak ktos chce trzymac longi w dluzszej perspektywie , zawsze moze isc do kantoru, kupic i trzymac, a moze rozwiniesz swoja mysl bo jestem ciekaw, zniechecaja do longow, bo euro do franka bedzie sie umacniac? myslalem, ze wszyscy sprzedaja i stad ta interwencja,ale chyba nic tylko kupic euro , poczekac i zyc w szwajcarii jak krol;)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Liczylem ze bedzie swap rynkowy, w ostatecznosci zerowy.
Niemniej wcale nie dziwi mnie ten ruch, bo w koncu wiadomo na czym market mejkerzy zarabiaja - fx pro nie jest niestety wyjatkiem.
Tylko po co nazywac cos ECNem a potem pokazywac ze sie nim nie jest (mam tu na mysli zerowy swap, ktory z rynkowym nie ma nic wspolnego)? Tak, tak - teraz moda na ECNy, nawet z mt4 :lol: a XTB wprowadza STP. Rynek sie zmienia wiec nowe slowa sa w modzie.

Pisze tu zeby pokazac mniej doswiadczonym, ze Ci co uzywaja ladnych slow o solidarnosci pisza w jasno okreslonym celu, a nijak ma sie to do rzeczywistosci. Jak ktos chce cos zblizonego do ECN za male pieniadze to Dukas na Lotwie z tego co wiem juz pelna para dziala. ECN zarabia na prowizjach, nie na manipulowaniu warunkami handlu

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

tez macie takie luki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na EUR/CHF sprawa jest skomplikowana, bo płynność coraz marniejsza, ilość zalegających zleceń bardzo duża, a niektórzy MM tak się boją, że zmniejszają lewar dla tej pary...
mah1y pisze:tez macie takie luki?
Nie wiem jak na realu, bo nie mam pod ręką hasła ale na demie są takie luki. Prawdopodobnie na skutek braku połączenia w tym czasie. Wyślę im maila z zapytaniem/prośbą o uzupełnienie luk.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

fretka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fretka »

Na realu też są takie luki. Dostałam maila z informacją, że rano mieli problemy z platformą.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

thx,
cos sie dzieje dzisiaj z FXpro bo platforma wlasnie lapie zawieszki a nie ma teraz zadnych waznych danych.

no i padla sztuka... platforma nie dziala

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

W nocy nie dzialalo okolo 5h...
Dodatkowo od tamtej awarii nie dziala mt4 mobilny od xogee.

Zastanawia mnie czy zrealizuja mi oczekujace jak bedzie wykres spadal :]

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

ja tutaj z trejdami po uszy zapakowany a platforma taki psikus robi... wiez zdarza sie ale wlasnie bym robil modyfikacje do pozycji...
servery fxpro chyba znowu padly bo nawet strona nie dziala

bles S. pewnie nie bo bedzie luka.

ja sie zastanawiam co bedzie jak dojdzie do TP albo SL

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rozesłali informacje mailowo do klientów. Mieli jakieś problemy z serwerami i jeszcze nie uporano się z tym całkowicie, jak widać. Jeśli ktoś chce zmodyfikować lub zamknąć pozycję, a zerwało mu połączenie lub zbyt wolno działa to można dokonać tego telefonicznie lub mailowo:
You are kindly reminded that in cases where you are facing connection problems to our trading platforms you may contact our Trading Desk directly on the following details:

Tel: +44 203 151 5555 or +357 25 969 239

Email: dealing@FxPro.com
mah1y pisze:bless. pewnie nie bo bedzie luka.
Wg mnie powinna być zrealizowana, a jeśli nie to będzie można składać reklamację, która powinna zostać uznana.

Dodano po 53 sekundach:
mah1y pisze:ja sie zastanawiam co bedzie jak dojdzie do TP albo SL
Tu akurat nie ma problemu. Jeśli na skutek awarii powstanie luka na wykresie i przez to TP lub SL zostaną zrealizowane po 'dziwnej' cenie to reklamacja będzie uzasadniona i uznana.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ