Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Nie czaruje, zmieniłem leverage na 1:500 po to by przywalić pozycje za full konta na złoty strzał i pullback z niego. Walnie MC to walnie, zamysł jest grać all in. A piramida czego takiego polega na prostej koncepcji. Lot główny na dnie bardzo duży, a add co 10-20 pt 0,02 lot czyli prawie 70zł na 100pkt cofki żadne wtedy nie robią różnicy a w zysku jest smaczek dodatkowy u góry.
Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Tekron pisze:Nie rozumiem Waszej sieczki. Ktoś mi tu pisał, że widzę te same poziomy itd itp a wylazłem na plus taki duży. Chodzi o to, że trzymałem się koncepcji. Bo sytuacje nie są podobne 100% do siebie. Lepiej obierać cel, obierać poziom jaki możemy stracić i tego się trzymać, nie patrzeć na wszystkie ruchy po drodze jeśli to nie są ruchy na sup/dem.
Np. to zagranie na USDCAD moje było ok tylko za duża pozycja, za mały SL, nie mój styl zresztą. Jestem pewien praktycznie głębokiego ruchu. A na EU był super moment na wejście nisko. Teraz widzę tylko UP na tej parze, nieważne jakimi danymi przywalą.
I tu masz rację, ja bardzo ładnie nisko dzisiaj zająłem pozycję na EU, ale po fatalnych danych ją zamknąłem i to był błąd. Faktycznie chyba lepiej nie sugerować się danymi, tylko trzymać się swojej wizji. Teraz cena jest już za wysoko, więc poczekam na kolejny poziom sup/dem.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dane ok, robią zamieszanie w świecach, ale cele nie zmieniają się często. Duży SL nie jest wrogiem pozycji, raczej pomaga na ściemy marketu i w docieraniu do celu. Kwestia ratio stratnych do zyskownych się nie zmienia. Spróbuje w przyszłych analizach bardziej brać pod uwagę przyszłość i przeszłość niż to co teraz. Może będzie łatwiej ICH zrobić w buca.
Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

DigitalSmoke pisze:Faktycznie chyba lepiej nie sugerować się danymi, tylko trzymać się swojej wizji.
Rozumowanie jaknajbardziej poprawne.
Trzymający się "wizji" wzrostowej kupili ten dołek.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kupuje ostro GU za zysk z EU na float.
Obrazek

taki smaczek.

Dobrze napisane Esco. Dlatego właśnie chce grać dalej takim podejściem. Nie zwracać uwagi na chwilowo stratne float, wchodzić nawet na 3 sup/dem i trzymać się celów longterm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

załapie sie może na wycinanie Lek? nie wiem, ja dzisiaj zarobiony w cholere, w ogóle sytuacja taka że się prosi o reportać i nagłośnienie ale olać.
Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Usiaki chyba chcą tanio wejść

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Przepraszam panowie, że tak zlewam ostatnimi czasy, ale z forexu się nie utrzymuje mimo wszystko. I jak jest praca to tak jak dziś, strzał i mnie nie ma żeby patrzeć co się dzieje. Ładnie mi wlazła teraz pozycja, jestem od nowa w tym sell USDCAD i buy EU, dobre wejścia już 500 float i małe add przygotowane, chce uzbierać około 3tyś na wejście sell tam gdzie planowałem od tamtego tygodnia. Dzisiaj spacerek w planie relaksujący wieczorem z koleżanką. Trochę czasu i dziennik będzie śmigał tak jak powinien, chyba widać prześwity tego że się staram bardziej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Teraz jest mega moment wejścia sell na USDCHF
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ostatni spadek miał pullback z wewnętrznego pina więc będzie szukać dna niżej teraz. Jakieś 150pkt do zgarnięcia łatwych i dobry mało ryzykowny moment wejścia 0,9496 u mnie.
Obrazek

ODPOWIEDZ