Bezcenna wskazówka, zmieniła moje dotychczasowe spojrzenie na dane makro. Dzięki Esco.Esco pisze:Rozumowanie jaknajbardziej poprawne.DigitalSmoke pisze:Faktycznie chyba lepiej nie sugerować się danymi, tylko trzymać się swojej wizji.
Trzymający się "wizji" wzrostowej kupili ten dołek.
Ja tylko pociągnął.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
H4 i Daily jest nie tak. Porównaj sobie co pisałem o USDCAD i jak wyglądał rysunek. Po to robiłem, żeby pokazać czy tam nauczyć mojej gry. Napisałem, że analogicznie jest z USDCHF, porównaj i zobaczysz. Poziom jest zachęcający, kiedyś się łasiłem na takie, ale nie brałem uwagi większych TF i poległem nie jeden raz. Teraz jest filtr.

Koncentruje się na jednym. Kabel był dobry do buy dla mnie wtedy gdy pisałem, teraz jest za dużo miejsca, a kabel lubi przepychanki, zawsze się boje tej pary ze względu na zakres korekt i moc ruchu.
Takie pozycje zostają u mnie otwarte. Depo wynosiło 1700. Jest już zysk i jest ostro napakowane konto. Do osądu, żeby nie było, że ściemniam z wielkością pozycji.
Chodzi o ten rysunek usd/cad z dzisiaj z 00.30 ?Tekron pisze:orównaj sobie co pisałem o USDCAD i jak wyglądał rysunek.
Co do usd/chf, to wchodząc na H4 widzę, że cena w ogóle nie zrobiła sobie przerwy na tym poziomie, nie ma żadnej małej świecy, jak były kilkanaście godzin wyżej. Chociaż nie wiem czy o to Ci właśnie chodzi z tym filtrem. Na D1 to już w ogóle zjazd całodniowy, tz. spadający nóż, jednak już nie raz widziałem jak tak "nóż" jest właśnie przez taki ładny poziom zatrzymywany, więc chyba nie zobaczyłem tego co mi sugerowałeś.
Zrobienie 70% na 15 pipsowym ruchu, szacunek. Niby bez sl, ale może w tym szaleństwie jest metoda, ważne by mieć sporą skuteczność i nie bać się MC, tak jak to opisywałeś.