Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Esco pisze:
DigitalSmoke pisze:Faktycznie chyba lepiej nie sugerować się danymi, tylko trzymać się swojej wizji.
Rozumowanie jaknajbardziej poprawne.
Trzymający się "wizji" wzrostowej kupili ten dołek.
Bezcenna wskazówka, zmieniła moje dotychczasowe spojrzenie na dane makro. Dzięki Esco.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Tekron, a co jest nie tak z tym poziomem w kółku, jesli można wiedzieć ?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

H4 i Daily jest nie tak. Porównaj sobie co pisałem o USDCAD i jak wyglądał rysunek. Po to robiłem, żeby pokazać czy tam nauczyć mojej gry. Napisałem, że analogicznie jest z USDCHF, porównaj i zobaczysz. Poziom jest zachęcający, kiedyś się łasiłem na takie, ale nie brałem uwagi większych TF i poległem nie jeden raz. Teraz jest filtr.
Obrazek

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

co myślicie o kablu?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Koncentruje się na jednym. Kabel był dobry do buy dla mnie wtedy gdy pisałem, teraz jest za dużo miejsca, a kabel lubi przepychanki, zawsze się boje tej pary ze względu na zakres korekt i moc ruchu.

Takie pozycje zostają u mnie otwarte. Depo wynosiło 1700. Jest już zysk i jest ostro napakowane konto. Do osądu, żeby nie było, że ściemniam z wielkością pozycji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Chętnie walnę taki sam screen z wynikiem po powrocie. Ktoś chce?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Pewnie się kilka osób zastanawia dlaczego oczekujące na supportach. Bo to dobre supporty.Tylko kierunek nie ten. Tutaj support to akcelerator spadków. i resistance broniący mnie przed pullbackiem.
Obrazek

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Tekron pisze:orównaj sobie co pisałem o USDCAD i jak wyglądał rysunek.
Chodzi o ten rysunek usd/cad z dzisiaj z 00.30 ?

Co do usd/chf, to wchodząc na H4 widzę, że cena w ogóle nie zrobiła sobie przerwy na tym poziomie, nie ma żadnej małej świecy, jak były kilkanaście godzin wyżej. Chociaż nie wiem czy o to Ci właśnie chodzi z tym filtrem. Na D1 to już w ogóle zjazd całodniowy, tz. spadający nóż, jednak już nie raz widziałem jak tak "nóż" jest właśnie przez taki ładny poziom zatrzymywany, więc chyba nie zobaczyłem tego co mi sugerowałeś.

Zrobienie 70% na 15 pipsowym ruchu, szacunek. Niby bez sl, ale może w tym szaleństwie jest metoda, ważne by mieć sporą skuteczność i nie bać się MC, tak jak to opisywałeś.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Chodzi o symetrię, jeśli cena odbija nie na dnie korekty z lewej tylko wyżej to cel się nie zmienia i jest dnem korekty z lewej. Więc gdy cena odbije i wróci spadając do momentu odbicia po prawej to jest do objęcia cały ruch z lewej i mamy ładne wejście, bezpieczne na 90% z TP dobrze wykreślonym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

9X34X60=
Wymiary jakie chce uzyskać w ten śliczny deszczowy dzień.
Obrazek

ODPOWIEDZ