Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

DB. ZEW nie jest czymś co może odwrócić generalny trend, ale może zrobić zwrot intraday jak coś nie tak. Z tego co widzę spodziewane są słabe dane. Jak ļędą w punkt to nic specjalnego się nie stanie. Jak gorzej to w dół, jak lepiej to... tylko trochę lepiej. Ale to loteria.
Możesz sobie sprawdzić jak to w przeszłości bywało:
http://www.forexpeacearmy.com/forex_news_calendar/ - w ostatniej kolumnie jest ikonka szafeczki - prowadzi do danych historycznych.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

259 pisze:loteria
Znaleźli chwilowe obejście problemu
DJ Seeking Lower Yields, Spain Eyes Lottery Debt Issues - Report
19-cze-2012
MADRID (Dow Jones)--Spain's government is planning to issue as much as EUR6 billion worth of debt through its national lottery, a state-owned firm, to secure lower yields than those currently required to issue government debt, newspaper Expansion reported Tuesday, citing government sources.
Madrid has also mulled a possible privatization of the national lottery, but this has been ruled out due to its strong profitability, Expansion adds.
Newspaper website: www.expansion.com

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witajcie :)

Fajnie, że dyskusja się toczy :).

259
Świetny post z tym rozpracowaniem fundamentów.

Ja trochę nie rozkminiam tego LVOE. Wieczorem zabezpieczyłem pozycję na BE, a dzisiaj patrzę rano, że mam SL. Coś ostatnio świruje mi ten robot... :roll:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na złocie mam sygnały w dół na jakieś 40-50$ przynajmniej. Zastanawiam się tylko, na ile zostały ostatnio skupione i czy te zakupy zostaną jeszcze wyzerowane przez głębokie kieszenie..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GREECE: Picking up on talk around last week, the Daily Telegraph says Greece is set to ask for a third bailout soon after the formation of a new government.
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
* Euro-dollar; $1.2500
* Dollar-yen; Y78.50, Y79.75
* Cable; $1.5680, $1.5560
* Euro-sterling; stg0.8000, stg0.7950
JAPAN STOCKS CLOSE: Japan's benchmark stock indices ended Tuesday's session lower, unable to hold earlier gains. The Nikkei 225 was lower by 0.75% at 8655.87.
UK: At 1500GMT, the Bank of England gives the size of it's Jun 20 ECTR.
EDIT:
Ransquawk pisze:The Bank of Spain asked the four auditors to delay their reports to conduct a more thorough study and the report will now be published after the summer instead of by July 31, citing people close to the auditors.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Italy risks becoming the next Euro-area state to need a bailout unless it presses ahead with reforming its economy according to Germany's BGA exporters group President

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

AUSSIE: Aussie-Dollar continues to trade around unchanged levels ahead
of the European cash equity opening. Offers remain camped around
$1.0140/55, with some medium buy stops placed above around $1.0155/60.
Retail bids are showing around $1.0100/05 with some Asian named accounts
showing some larger buys around $1.0080, with sells stops scattered
around $1.0050/65 and also below a break of $1.0050.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are initially seen trading on a mixed note Tuesday. Macro concerns are likely to remain top of the agenda as G20 leaders meet in Mexico. The summit is telling Europe it must do more to get its house in order, while Europe has vowed to move towards a more closely integrated banking system. IMF chief Christine Lagarde says member states have promised $456bln for its new crisis fund. Spain's auction of up to E3bln in treasury bills will be closely watched amid the increased Eurozone tension.

259
Maniak
Maniak

Fusy marudzą mi coś o 1.27 na Edku...
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

259 pisze:Fusy marudzą mi coś o 1.27 na Edku...
Mi wczoraj z pseudo mojej analizy S&D wyszło dzisiaj na 1.2712.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Strzał w górę na otwarciu londynu... albo ktoś kupuje FOMC na złocie, albo to jest zmyła. Się okaże...

259
Maniak
Maniak

Złoto na razie nigdzie się nie wbiera - takie tam górki dołki.

Z fusami ciężko się gada więc nie jestem w stanie powiedzieć czy to miałoby być dzisiaj czy jutro... z tym, że jak już będzie to 1.27 (o ile będzie) to nie należy się do tego za bardzo przyzwyczajać i szukać czegoś na wyrost. Przynajmniej na razie tak to widzę.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

785-800 jest mocny poziom i jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to powinniśmy tam dotrzeć. Jednak rynek jest dość nerwowy i może mu wystarczyć poniedziałkowe odbicie od 740, wtedy 690-700 to by był max dla drugiego podejścia.

Zablokowany