Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Z drugiej strony, ja osobiście nie do końca jestem za tym aby wszyscy szybko i łatwo zdobywali wiedzę i doświadczenie jak skutecznie trejdować - może nie tyle chodzi o to, że źle życzę innym ale zwyczajnie RYNEK WAS POTRZEBUJE... i to nawet nie zdajecie sobie jak bardzo :D

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

c_e_r_v_u_s pisze:NIE każdy może zarabiać daną strategią
Ty też niestety nie rozumiesz co to jest strategia, więc nie krytykuj bez sensu. Może faktycznie bankrut coś spaprał ale naprawdę trudno uwierzyć, że dostał strategię która rzekomo miała być dochodowa i specjalnie grał niezgodnie z zasadami żeby celowo tracić i potem obsmarować Grzegorza na forum. Jak narazie fakty są takie:

1. Grzegorz gwarantuje zysk jeśli się będzie grało zgodnie z określonymi przez niego zasadami.

2. Na moje ponad 10 próśb, żeby napisał coś bliżej o wynikach, czyli jak rzeczywiście wygląda zarabianie grając wg. tych reguł nie ma odpowiedzi do tej pory. Są za to kłamstwa na mój temat i kilka transakcji z marca z poukrywanymi najważniejszymi parametrami, które mają stanowić "precedens".

BTW. Grzegorz nie trudź się już proszę z następnymi "wynikami", tak jak wspomniałeś, po tak długim ignorowaniu próśb o pokazanie towaru który oferujesz, nikt nie uwierzy że nie spędziłeś ostatnich dni na modyfikacji statementu. To miało sens na początku, teraz już nie.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Stforex pisze:dla których nie wziąłeś kapitału w zarządzanie,mimo że miałeś takie propozycje?
Jak czytałeś w tym wątku, zobacz jaki dym się zrobił, a ja nadal nie wiem kto to bankrut (na 100% nie jest to ta osoba z którego konta niby było to pisane i pierwotne konto zostało zbanowane, ponieważ znam osobiście xkubas i jestem z nim w ciągłym kontakcie), a tym bardziej nie zarządzałem czyjąś kasą nie miałem dostępu do konta, nigdy nikt podczas szkolenia nie wypowiadał się jakie ma depo i co naprawdę wyczynia ze swoją kasą, ale bezpodstawnie zamieszanie się spore zrobiło.

Zresztą jako pierwszy stanąłeś w w obronie niby poszkodowanego, bez wysłuchania mojej wersji :shock: ... nic to, było minęło i nie ma do Ciebie pretensji.

Z tego co się orientuję to dzisiaj sprawa została zgłoszona na policję odnośnie włamania na serwery i komputery xkubas.

Ktoś bardzo chciał mnie oczernić, zaszkodzić mi i stąd te bezpodstawne, wymyślone oskarżenia wypisywane na mój temat.
Nie mam nic na sumieniu i za stary jestem, żeby pozwolić na to bcicie piany pod moim adresem.

Jeżeli zdarzyłaby się podobna sytuacja wobec jakiejś innej osoby, to moja gorąca prośba, żeby z dystansem i bez emocji podchodzić do takich zdarzeń, a osądy poszczególnych osób zachować do momentu pełnego wyjaśnienia sprawy.

Pozdrawiam, :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

matka pisze: Ty też niestety nie rozumiesz co to jest strategia, więc nie krytykuj bez sensu.
wiesz, mam to gdzieś co sądzą o mnie inni, mogę być również dla każdego debilem, ale swoje wiem i swoje zdanie mam.

poznałem kilkanaście osób które grało daną strategią/nie niemiaszka/, kilku odpadło/zrezygnowało bo im nie szło, nie mieli predyspozycji do grania daną strategią ... /być może stare nawyki/

swoją drogą wiem co to jest strategia :pray:
...podążaj za swoją ciekawością

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

niemiaszek pisze:(na 100% nie jest to ta osoba z którego konta niby było to pisane i pierwotne konto zostało zbanowane, ponieważ znam osobiście xkubas i jestem z nim w ciągłym kontakcie)
Sprawa jest obecnie rozwojowa. Pierwszy z postów bankruta faktycznie był pisany z serwera VPS z którego wcześniej były wysyłane posty xkubas.

Wczoraj skontaktował się ze mną xkubas zapewniając że nie ma nic wspólnego z bankrutem, przedstawił wersje o włamaniu na VPS podając adresy IP które zgadzały się z dresami postów.

Sprawa ma być przekazana na policje i w dalszym toku prawdopodobnie do administratora.

Osobiście nie mogę na podstawie tego co wiem wykluczyć czy potwierdzić żadnej wersji. Jednak sprawa na tą chwile w mojej opinii jest niejasna.
matka pisze:Może faktycznie bankrut coś spaprał ale naprawdę trudno uwierzyć, że dostał strategię która rzekomo miała być dochodowa i specjalnie grał niezgodnie z zasadami żeby celowo tracić i potem obsmarować Grzegorza na forum.
Należny tu wspomnieć że w przypadku systemy stosowanego manualnie dochodzi kwestia psychiki czy jak kto woli charakteru predyspozycji która w przypadku EA nie istnieje.

Na tyle rzeczy co ja w życiu widziałem jak ludzie sami sobie szkodzili wiedząc co mają robić a nie robiąc tego ze względu na emocje nie uznał bym takiego scenariusza za nieprawdopodobny.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2012, 13:50 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Nie widzę powodu żeby kwestia bankruta miała być tematem zastępczym w tym wątku. Nie można wykluczyć żadnej wersji ale ta, że włamano się koledze Grzegorza na VPS, żeby poflejmować na forum, wydaje się najmniej prawdopodobna.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

niemiaszek pisze:
Zresztą jako pierwszy stanąłeś w w obronie niby poszkodowanego, bez wysłuchania mojej wersji :shock: ... nic to, było minęło i nie ma do Ciebie pretensji.
Nie stanąłem w niczyjej obronie.
Moja sugestia odnośnie zasięgnięcia porady prawnej była absolutnie neutralna i miała raczej na celu zmienić kierunek działań delikwenta. Jak widać, flejm na forum ma znikomą wartość jeśli chodzi o rozwiązywanie sporów.
Często widziałem na forach tematycznych przypadki, gdzie ktoś krzyczał i groził, a na pytanie "czy zgłosił sprawę policji" padała odpowiedź, że nie. I wtedy od razu wiadomo o co chodzi. Na forum każdy może palnąć co chce. Przed prokuratorem odpowiadasz za swoje słowa i oskarżenia (przynajmniej teoretycznie).
Jeżeli zdarzyłaby się podobna sytuacja wobec jakiejś innej osoby, to moja gorąca prośba, żeby z dystansem i bez emocji podchodzić do takich zdarzeń, a osądy poszczególnych osób zachować do momentu pełnego wyjaśnienia sprawy.

Pozdrawiam, :wink:
Spoko. Nie zwykłem oceniać ludzi zbyt pochopnie.

Również pozdrawiam

PS. Jeśli uważasz, że zostałeś w jakikolwiek sposób pokrzywdzony działaniami Bankruta, również możesz szukać sprawiedliwości drogami oficjalnymi.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

już licz na to, że to gdzieś zgłosi, szkoli na czarno, pieniądze każe wpłacać na konto babci, to z tym można rzeczywiście iść na policję i się skarżyć.

A w ogóle czy nie tak dawno modzi nie pisali, że każdy szkolący musi podać imie nazwisko i mieć zarejestrowaną działalność? Inaczej wypad z forum?
Bo tutaj padają słowa jak klienci, szkolenia, a to ciągle szara strefa a modzi siedzą cicho.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

kupidyn pisze:już licz na to, że to gdzieś zgłosi, szkoli na czarno, pieniądze każe wpłacać na konto babci, to z tym można rzeczywiście iść na policję i się skarżyć.
Większość problemów w temacie szkoleń powstaje z powodu braku sformalizowania relacji szkolący <>szkolony.

Jeśli nie ma umowy (faktury, zlecenia) to nie sposób dokładnie określić co jest przedmiotem szkolenia.

Sprzedaż algorytmu, systemu?
Przekazania wiedzy teoretycznej?
Praktycznej z zarządzania zleceniami?
Z obsługi platformy?
Subiektywach doświadczeń z tradingu?
Obietnica zysków po szkoleniu?

Każdy po takim szkoleniu może być niezadowolony szczególnie gdy w grę wchodzą duże pieniądze a co za tym idzie często ekstremalna chciwość, strach i głupota.

Podejmując się szkoleń w sposób płatny i jednocześnie nieformalny szkolący bierze na siebie ogromne ryzyko
o czym wspominałem Niemiaszkowi dziwiąc się ze w ogóle podejmuje się takiej działalności.

Dla mnie jest to delikatnie mówiąc nieracjonalne.
kupidyn pisze: A w ogóle czy nie tak dawno modzi nie pisali, że każdy szkolący musi podać imie nazwisko i mieć zarejestrowaną działalność? Inaczej wypad z forum?
Bo tutaj padają słowa jak klienci, szkolenia, a to ciągle szara strefa a modzi siedzą cicho.
Nie ma reklam bezpośrednio na forum. Nie był to nakaz, raczej zalecenie.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

kupidyn pisze:już licz na to, że to gdzieś zgłosi, szkoli na czarno, pieniądze każe wpłacać na konto babci, to z tym można rzeczywiście iść na policję i się skarżyć.
A co ma piernik do wiatraka? Czy kogoś, kto pracuje na czarno nie da się znieważyć? Nie da się go pomówić? Przecież te dwie kwestie są od siebie zupełnie niezależne.

ODPOWIEDZ