Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

:) No staram się pisać dużo żeby troszkę napięcie czytających zmniejszyć. Myfxbook już chyba ruszył, wygląda jakby miał wszystkie wejścia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) http://www.youtube.com/watch?v=XcQdJyo1B-8
Taniej kupie drożej sprzedam, to wódki się też napije :lol:
Obrazek

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Tekron pisze:Ja trzymam bardzo dużą pozycję na 40pky straty na BUY EU, uważam że niedługo odbicie, poniżej 635 uciekam na stracie.
Rozumiem, że zamknięte ?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ciało świecy nie zamknięte poniżej, więc próba przebicia, więc trzymam. Dopiero, na korektę przy zamknięciu ciała na lub poniżej będę szukał ucieczki, lub jeśli depo zejdzie do poziomu który sobie ustaliłem.
Obrazek

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

Nie dywaguje z tym czy ktoś gra na fart czy nie trend na teraz na średnio Day trading time jest na UP, a na teraz widzę powrót do 72/75 i ele od dołów powinno się grać. pozdro K.
P.S. nie łatwo też się zapodaje poziomy i jeszcze z wglądem na gościa konto jak ktoś jest taki twardy to niech pokaże sam...jak to się robi:)

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Tekron pisze:Ciało świecy nie zamknięte poniżej
Na jaki TF patrzysz ? H1, w sumie M30, również się nie zamknęło,a m15 pinem.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Swoją drogą przez weekend nocami przysiadłem, żeby napatrzeć się na piękne pejzaże wykresów. Widzę sam po sobie, że zaczynam się starać bo widzę, że ktoś mi patrzy na łapki. Dzisiaj niefart ale nie z mojej winy, po prostu zarządzam pozycją gdy nie miałem dłuższy czas dostępu do internetu, a tego powinno pilnować się na bieżąco. Za to nauczyłem się kilku nowych sztuczek Panów sprawujących włądzę nad wykresem i zamierzam to wykorzystać, gdy tylko zobacze podobne zdarzenia na wykresie. A ta pozycja teraz dla mnie nadal przemawia za buy, inaczej bym ją uciął. Nie gram greed i nie raz już ucinałem straty chyba było widać. Co do farta nie gram na fart, może nie maluje wszystkie na wykresie ale wystarczająco dużo. Tak to wygląda ze względu na wielkość pozycji i na stratę na jaką się narażam, ale zarządzanie kapitałem może być różne u każdego, ważny jest wynik + - zarobku na koniec miesiąca i roku.
Z ciekawostek zobaczcie wstecz jak miałem ustawione oczekujące i co chciałem zagrać na EU. Wymiękłem bo pierwszy raz się spotkałem z podobną myślą, ale widać, że dobrze wnioskowałem i następnym razem zagram bezbłędnie. A teraz jakiś energetyczny napój :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Patrze na TF od 15 minutówki jeśli ma nastąpić przebicie to chce wiedzieć w jaki sposób i czy np podwójny top świec jest ogarniany, czego nie widać na wyższych TF. TF H1 H4 i daily najważniejsze są dla mnie. A uwielbiam z dalsza H4, najbardziej czytelne i pewne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Przykładowo dlaczego trzymam pozycję.
Obrazek

P.S. Fibek też się w oczy rzucać powinien.
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Cholera nie spojrzałem na m15, a widzę, że sytuacja jest do wejścia w longa. Nie zamknęło pod poziomem + długi cień (+cień następnej świecy doszedł do połowy) + ZL na m15 wzrostowe. Może coś z tego będzie :)

ODPOWIEDZ