Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

andy11 pisze: moze ktos strescic w 3 zdaniach..?
Ktoś zarabia na szkoleniach.....ktoś nie zarabia......
Generalnie ludzie chcą zarabiać uczciwie na spekulacji uważając to za nobliwe zajęcie podczas gdy inni chamsko zarabiają na ich naiwności i marzeniach.

Moim zdaniem problem jest tylko jeden.
Ludzie myślą że za pieniądze kupią wszystko.

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

bankrut a mnie zastanawia jedna sprawa... piszesz, że wtopiłeś 100k - ja pytam HOW? Chyba nie grałeś np za 3% CAŁEGO kapitału ucząc się kogoś strategii a do tego nie mając jakichkolwiek statystyk czy to w ogóle się "zamyka"? Jeśli tak to chciałbym się zapytać WTF? Co z Wami się dzieje? Gdzie uciekł Wam rozum? tyle się pisze a Wy ciągle to samo....

ps bankrut mam nadzieję, że szybko to odrobisz a przynajmniej, że to nie była lekcja życia za którą przyjdzie Ci płacić kolejne kilka lat...

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

daromanchester pisze:
andy11 pisze: moze ktos strescic w 3 zdaniach..?
Ktoś zarabia na szkoleniach.....ktoś nie zarabia......
Generalnie ludzie chcą zarabiać uczciwie na spekulacji uważając to za nobliwe zajęcie podczas gdy inni chamsko zarabiają na ich naiwności i marzeniach.

Moim zdaniem problem jest tylko jeden.
Ludzie myślą że za pieniądze kupią wszystko.

aaa ktos zaplacil za szkolenie i myslal ze dzieki niemu bedzie zarabiac no stop...pewnie jeszcze chce certyfikatu na to zarabianie...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

daromanchester pisze:Ludzie myślą że za pieniądze kupią wszystko.
Nie , ludzie mysla ze leza na ulicy ...
Spokojnie panowie , ciekawe co powie Niemiaszek ...
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

matka pisze: ta strategia zarabia czy traci?
Tak...

Wiem, że preferujesz handel automatyczny EA i masz pojęcie o programowaniu, ja natomiast nie mam kompletnie pojęcia w tej kwestii i wolę klikanie z palca, zresztą nie da się puścić lub podpiąć EA na platformie Saxo

nie jest to reklama moich szkoleń :569:
Napisałem, że uczę strategii, a powinienem, bardziej szczegółowo, bo chodzi konkretnie o trzy strategie:

1. fontanna (oparta na GMMA, średnich i trendfollowerze) (można na różnych TFach klikać, na M1 jest najwięcej sygnałów wejścia/wyjścia, ale ruch ceny jest ograniczony zasięgiem) - EA kiepsko wychodzi, bo za wiele parametrów do określenia zajęcia pozycji i wyjścia z niej, zresztą krąży w sieci EA za freee:
http://codebase.mql4.com/4006#13693

jestem autorem szablonu do mt4, który udostępniam, podczas szkolenia

Każdy kto posiada mój szablon fontanny, zna i wie jaka jest różnica do tego co przedstawił fxlamer:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3787

Najważniejsze w tej strategii to określenie trendu, który to pokazuje układ średnich, a jak ogólnie wiadomo na ekg "trend is your friend" :wink:

2. "21" - moja autorska strategia do agresywnego scalpu (M1) - w tym przypadku dałoby się to uporządkować pod EA, zresztą rozmawiałem jakiś czas temu z osobą z forum co ma pojęcie o pisaniu EA, programowaniu, ale jak narazie nic z tego nie wyszło,

3. "dłuższy trejd z D1" - też moja autorska strategia, sygnał z D, jak również prowadzenie i wyjście z pozycji tylko na tym TFie

Szkolenie trwa od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 17:30
1. dzień: ogólne, podstawowe informacje o co chodzi na ekg, udostępniam materiały, szablony do mt4
2. dzień: teoria strategii
3. dzień: teoria strategii
4. dzień: część praktyczna (wspólne klikanie)
5. dzień: część praktyczna (wspólne klikanie)

bankrut, jeżeli ze mną grałeś to tylko 4 i 5 dnia, podczas szkolenia i wtedy straciłeś te 100k o których piszesz? Sam jestem bardzo ciekaw co Ty za zawodnik jesteś i kiedy to było?

Nie interesuje mnie kto i ile ma na koncie, ale zwracam uwagę, ostrzegam żeby klikać: NAJMNIJESZĄ DOSTĘPNĄ POZYCJĄ U SWOJEGO BROKERA
Mam Ci je oddać czy co? Twoje żale to reklamacja co do formy szkolenia czy do tego, że się nie nadajesz i nie masz predyspozycji do klikania?

Nie prowadzę szkoleń co tydzień, nie żyję tylko z tego,nie jest jedynym moim utrzymaniem ale owszem jest to dodatkowa kasa...Czy coś w tym złęgo?
Nie reklamuję się, nikogo na siłę nie namawiam i nikogo nie prosiłem, aby to robił w moim imieniu,
Nie sprzedaję sygnałów,
Nie zarządzam cudzą kasą (wiele takich ofert miałem i nie skorzystałem)
Każdy z zainteresowanych szkoleniem zawsze otrzymuje info co do warunków uczestnictwa i je akceptuje lub nie
Każdy nowy termin szkolenia jest uzależniony od ilości chętnych

Oczywiście nie ma strategii idealnych (tylko zarabiających), a SL jest naturalnym elementem tego "biznesu"
To samo się tyczy osób, nie każdy się nadaje do klikania i tego nie załatwi najlepsze, super profesjonalnie, za kilkaset, kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy szkolenie w PL czy na świecie...

"jeżeli kogoś nie stać na małą stratę to tym bardziej nie stać go na duże zyski...SL należy zawsze mieć lub ratować się hedgem, gdy idzie coś nie tak" :idea:

widzę, że temat się rozkręca więc teraz ciąg dalszy Panie „bankrut”
bankrut pisze:hej,

chcę pozostać anonimowy, dlatego nie ujawnię się na forum. nie mniej jednak byłem uczestnikiem szkolenia niemiaszka. oto co mnie spotkało (możesz to wykorzystać wklejając na forum):

Grzesiek chwalił się, że jeden z jego uczniów robił tym systemem po 150 pipsów dziennie, więc poprosiłem go, żeby mnie z nim skontaktował, bo chciałem dowiedzieć się jak On to robi.

Kiedy się z nim skontaktowałem od razu zaproponował mi konsultacje i magiczny wskaźnik, który rzekomo był podstawą jego sukcesu za jedynie 1000zł miesięcznie. Zapytałem o jego wyniki, to uparcie twierdził, że teraz robi po 100 pipsów dziennie, bo gra dużym lotem w 20 transakcjach. Przez pomyłkę prawdopodobnie wysłał mi statment z jednego dnia z którego wynikało, że wcale nie było to 100 pipsów, a dwadzieścia kilka i nie w 20, a w przeszło 30 transakcjach, a pozycje opiewały na 0,1-0,5 lota. Kiedy poprosiłem, żeby mi to wytłumaczył, mój kontakt się z nim urwał.

Spytałem Grześka z kim On mnie skontaktował i co za magiczny wskaźnik próbował mi wcisnąć ten człowiek, to stwierdził, że ten gość chyba się zmienił od kiedy On go uczył, a wskaźnik dał mi za darmo (był to DoubleCCI). I tak się skończyła moja przygoda z n tym systemem i z nimi, nigdy więcej się nie odezwał żaden z nich.

jest jeszcze zbanowane konto ale nie wklejam jeszcze.

Kolejny kwiatek uczciwości Niemaszka!!!! 
Ta wiadomość jest prawdą, taka sytuacja miała miejsce, tylko nie wiem dlaczego Łukasz chcesz być anonimowy i przedstawiasz to w taki sposób, że to ja jestem ten zły?
Łukasz - chciałeś kontakt, więc Ci przekazałem do tej osoby i nie obwiniaj mnie, że „ktoś” chciał od Ciebie jakieś dodatkowe pieniądze, za coś co dostałeś odemnie za darmo.(mam historię rozmowy z Tobą na skype, więc sprostuj, napisz prawdę bo wyjdzie, że tylko dolewasz oliwy do ognia)
Jak coś chciałeś to wiedziałeś jak napisać bezpośrednio do mnie na skype...sorry, ale brak mi słów na takie zachowanie.

bankrut pisze:Gratuluję odwagi i trzymam kciuki za to aby ten typ znikł z forum. Propnował mi informacje oraz poziomy wejść za kase. Płacąc miesięczny "Abonament" w wysokosci klikuset złotych miesiecznie. Informacje mówił że ma z płatnej platformy. Jak się okazało były to infa które są dostępne na zwykłej platformie w SAXO za DARMO!!!!! Esco te same informacje wkleja w DT. Cieszę się bardzo, że w porę się opamiętałem. Ale ile osób /troszkę naiwnych/ się nabrało na słowa tej osoby?
Gratulujesz? Tylko czego?
Nadal zmyślasz...widzę, że się coraz bardziej sam nakręcasz.(Quo vadis?)
Nie mam czegoś takiego w swojej ofercie jak „Abonament” i nigdy nie miałem, ale dzięki za podpowiedź, może wprowadzę taką usługę ;)

Osoby, które pisały do mnie na PW w sprawie info/danych które zamieszczam w DT, może się wypowiedzą w tym temacie, czy od kogoś chciałem kasę? Też się czują oszukani, że im odpowiedziałem na PW? Co jest prawdą a co wymyślone przez bankruta?

bankrut pisze:Spokojnie, spokojnie uderz w stol a norzyce sie odezwa.
Ty zarabiasz ? na tym czym szkolisz? Watpie! Podeslij statement za ostani rok. Tylko swoj!!! Nie zrobisz tego wiadomo. Demo lub klienta konto bedzie łatwo rozpoznac. To podepnij konto pod portal ktory umozliwia wglad w statystyki. A prosilismy cie o to nie raz!! i jak sie okazuje nie tylko my. Wystaw fakture za szkolenie. Wiadomo, nie zrobisz tego bo nie mozesz juz. Pan smutny krazy kolo domu. Dlaczego juz w 'biurze' nie pracujesz atmosfera zla. No wiadoma sprawa. Dobrymi autami nie lansujesz sie, jakis przybity jestes ostatnio czy co. No trudno jak szlo to szlo.
TAK, zarabiam...

W każdej grupie podczas szkolenia wrzucam na bieżąco screny z trejdów, zresztą wszystko się odbywa na realu w czasie rzeczywistym.
Nie wiem nadal ktoś Ty, więc podaj termin, kiedy byłeś na moim szkoleniu a ja wrzucę wtedy screny co przesyłałem i jakie trejdy były podczas szkolenia. Komu szło lepiej a komu gorzej...

Nie będę nty raz tłumaczył, jakie są wymagania i do jakiej platformy można a do jakiej nie "coś" podpiąć, żeby pokazać staty ze wszystkimi szczegółami.

Ze szkolących chyba nikt tego do tej pory nie zrobił, więc dlaczego mam być pierwszy? Nie lubię mt4, a platforma na której klikam mi odpowiada.

Mam dać pożywkę takim jak Ty, że stat jest kombinowany, tuningowany w fotoshopie...
Daj komuś palec to uwali całą rękę...

Nie wiem jaki to ma związek z wątkiem: jak się czuję, skąd klikam, co jem i czym jeżdżę...ostatnio tylko rowerkiem w weekendy :)

bankrut: widzę że następny, anonimowy pomocnik...nie mają odwagi się ujawnić, ale brawo Tobie biją? poprostu "mucha nie siada"
http://www.youtube.com/watch?v=5ZW5cIaRu18

bankrut: wiesz co, też trzymam za Ciebie kciuki, ale nie wiem czy Ci to pomoże i nie jestem anonimowy.

rabit pisze:Prawda to Panie Grzegorzu ?
Tak , prawda, z jednym małym ale, że nie dokładki po a maksymalnie do... taka malutka różnica, ale jak wielkie ma znaczenie
Łatwo policzyć jakie trzeba mieć depo przy dźwigni w Saxo 1:200 i nie są to miliony, żeby nie było że mam takie pieniądze!!!
bankrut pisze:Rabit jak najbardziej byla to moja i tylko moja wina. Ale dobrze napisales
z jakich elementow nalezy robic szkolenia. Co do MM mojego moze i ja dalem sie poniesc fanazj.
bankrut: tu piszesz prawdę, naprawdę czyja to wina, że poniosłeś stratę o ile poniosłeś i w takiej wysokości jak piszesz

Klikałeś sam(zajmowałeś pozycję) niczego Ci nie podpowiadałem i nie prowadziłem za rączkę a to że chciałeś zarobić a nie wyszło i straciłeś, to przez to nazywasz mnie oszustem?
Bardzo dziwny tok rozumowania, ale pozostawiam to do oceny innych...
Wirus pisze:Wysłałem więc kolejną wiadomość, zawierającą konkretne pytania:
…..
Wirus pisze:Nigdy nie dostałem odpowiedzi. Takie postępowanie dyskwalifikuje dla mnie tego Pana.
Też się czujesz oszukany?
Nie byłeś u mnie na szkoleniu, poprzez PW był jeden kontakt między Nami więc dalszy komentarz uważam za zbędny, a pieniaczy i zadymiarzy widzę coraz więcej w tym wątku.

daromanchester pisze:Ktoś zarabia na szkoleniach.....ktoś nie zarabia......
"Ludzie myślą że za pieniądze kupią wszystko. "

Zawsze powtarzam, że doświadczenia się nie kupi, a trzeba je samemu zdobyć

Ciekawy pisze:bankrut a mnie zastanawia jedna sprawa... piszesz, że wtopiłeś 100k - ja pytam HOW?
Ciekawy pisze:Jeśli tak to chciałbym się zapytać WTF?
Mnie też to zastanawia???
Zresztą, nadal nie mam pojęcia kim w ogóle jest „bankrut”?
andy11 pisze:aaa ktos zaplacil za szkolenie i myslal ze dzieki niemu bedzie zarabiac no stop...pewnie jeszcze chce certyfikatu na to zarabianie...
Dokładnie...
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

cieawi mnie jak to sie dalej potoczy...

tylko nie rozumiem jednej rzeczy:

dlaczego kursanci maja pretensje do szkolacego ze traca kase a nie zarabiaja...?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze: tylko nie rozumiem jednej rzeczy:

dlaczego kursanci maja pretensje do szkolacego ze traca kase a nie zarabiaja...?
Z tego co mówi Niemiaszek zarobienie 30 pipsów dziennie wg. tej strategii nie jest niczym niezwykłym i jest jakby "gwarantowane" akurat tyle mogę powiedzieć bo sam z nim rozmawiałem.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

brother pisze:
andy11 pisze: tylko nie rozumiem jednej rzeczy:

Z tego co mówi Niemiaszek zarobienie 30 pipsów dziennie wg. tej strategii nie jest niczym niezwykłym i jest jakby "gwarantowane" akurat tyle mogę powiedzieć bo sam z nim rozmawiałem.
jesli mowisz ze z nim rozmawiales to nie mam podstaw aby ci nie wierzyc...
tylko ze nie o to mi chodzilo..:

chodzilo mi o to ze kursanci maja pretensje do szkolacego o to ze nie zarabiaja...

a ja zadam takie pytanie:

czy uczen w szkole moze miec pretensje do nauczyciela o to , ze nauczyciel nie nauczyl go jezyka angielskiego...?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:czy uczen w szkole moze miec pretensje do nauczyciela o to , ze nauczyciel nie nauczyl go jezyka angielskiego...?
Ale to nie jest jęz. angielski tylko konkretny i jak mówi Niemiaszek nieuznaniowy system, więc są jasne wytyczne co do wejść i wyjść. Jeśli osoba na szkoleniu wchodzi wg. tych zasad i traci to znaczy, że coś jest nie tak.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

brother pisze:
andy11 pisze:czy uczen w szkole moze miec pretensje do nauczyciela o to , ze nauczyciel nie nauczyl go jezyka angielskiego...?
Ale to nie jest jęz. angielski tylko konkretny i jak mówi Niemiaszek nieuznaniowy system, więc są jasne wytyczne co do wejść i wyjść. Jeśli osoba na szkoleniu wchodzi wg. tych zasad i traci to znaczy, że coś jest nie tak.
ja dalem porownanie dotyczace szkolen/nauk...

efekt jest taki sam:\
1)uczen/kursant ma pretensje poniewaz nie nauczyl sie jezyka/ nie zarabia..

konkluzja :
zawsze byly, sa i beda flustracje dotyczace szkolen/nuk/problem od bardzo dawna...

ODPOWIEDZ