DonForex:-) pisze:1. Pierwsze to Short, jak widać kiepski, zdałem sobie sprawę że kolejna świeczka (następna po tej na której wszedłem) ma pina w dół. Czyli te wejście na shorta właściwie było za wcześnie, nie można było określić czy mamy BO czy FBO, prawda?
Wejście spoko w dobrym miejscu tylko właśnie trzeba uważać z takimi wejściami bo grałeś bez potwierdzenia, na niższym interwale powinieneś szukać ZL i wtedy próbować wejść. Ja czasem gram tak sell limitem ale to co pisałem jak nie chcą iść w dół to trzeba wychodzić.
DonForex:-) pisze:2. Wejście LONG. Czy te wejście nie było za późne? Czy nie powinienem wejść zaraz na otwarciu tej świecy czy też może w ogóle nie powinienem wchodzić, ponieważ poprzednia świeca wskazywałaby że nie pójdziemy do góry?
Tak czy inaczej był long z BE+1, doszli tak gdzie się spodziewałem do ZL z D1 ale nie było mnie przy kompie więc z palucha nie zamknąłem. Tylko te wejście mnie gryzie... czy ono w ogóle tam powinno być a jeżeli tak to czy nie było za późno?
Fakt, że wszystko przepowiada ze świec że pójdą UP ale jest dużo możliwości FBO na shorta jednak nie chcą konkretnego FBO zrobić z potwierdzeniami na niższych interwałach. Tylko szczerze Ci napiszę że w ogóle nie wiem dlaczego grałeś LONGA? Jeżeli grasz BO i FBO to ja tutaj nie widziałem wejścia bo próbowałeś grać na BO a skąd wiedziałeś że zrobią BO? Ty grasz wtedy kiey rynek zrobi dopiero BO, a tak to wchodziłeś w longa nie wiem dlaczego? Ja chciałeś wejść w longa to wczoraj zrobili BO na H1 dzisiaj cofka do BO i jazda w górę pytanie gdzie się zatrzymają, ja grałem dzisiaj kilka longów ale na raty bo duże korekty robili. Więc jak dla mnie na takim poziomie wejść w longa nie ma chyba, że grasz inną metodą. Jak chcesz grać longa to poczekaj na BO następnie zrobią korektę do BO i wtedy się łąduj.
Ja na przykład czekam na EUR/AUD na longa wydaje się być idealna sytuacja ustawiam na noc buy limit bo mogą tam dość a ja będę spał więc wejście na czuje bez potwierdzenia. Dzisiaj grałem na tej parze shora i wyszedłem na ekstremum ale jak widac można było trzymać do BO tylko trzeba było przetrzymać korektę.
Tak swoją drogą ktoś mnie ostatnio pytał się na priv żebym rozrysował dokładnie jak ja widzę BO i FBO to tutaj jest idealna sytuacja jakiej szukam.
Zrobili BO potem ja to nazwyam podwójne FBO i jadą do BO na BO jak będzie Ok powinni odbić i przebić ostatnie szczyty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.