ZERO LINE Journal
- DonForex:-)
- Gaduła
Cześć,
wstawiam dzisiejsze wejście. Było to zelcenie oczekujące. Mam taki problem, otóż gdybym był w domu to pewnie bym zamknął z ręki ze stratą na tej świeczce, która przebiła i zamknęła się pod czerwoną linią, uznając że jest to jednak FBO. A że nie było mnie w domu to zamknąłem po powrocie na +34p. Ale i tak pewnie za wcześnie zamknąłem chociaż cena spowolniła i wolałem nie ryzykować.
No właśnie, jak sobie radzicie z takimi przebiciami co najpierw wydaje się że jest to BO potem jednak twierdzisz, że jest FBO, które na końcu okazuje się BO tak jak na poniższym screenie?
wstawiam dzisiejsze wejście. Było to zelcenie oczekujące. Mam taki problem, otóż gdybym był w domu to pewnie bym zamknął z ręki ze stratą na tej świeczce, która przebiła i zamknęła się pod czerwoną linią, uznając że jest to jednak FBO. A że nie było mnie w domu to zamknąłem po powrocie na +34p. Ale i tak pewnie za wcześnie zamknąłem chociaż cena spowolniła i wolałem nie ryzykować.
No właśnie, jak sobie radzicie z takimi przebiciami co najpierw wydaje się że jest to BO potem jednak twierdzisz, że jest FBO, które na końcu okazuje się BO tak jak na poniższym screenie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
- Gaduła
Wrzucaj scriny z odpowiedziami, zobaczymy jak stoisz z wiedzą o ZL.DonForex:-) pisze:Mógłbyś to zobrazować na wykresie na moim wejściu?
Nie podam Ci tego na tacy, chociaż i tak dużo podpowiedziałem. Jak dopatrzysz się sam co właściwie się stało walniesz komentarz "o ja pier****

Patrze teraz na moje dzisiejsze wybory i krew zalewa, że tyle to męczyli

Nie wierzyłem w kabla a ten z miejsca ruszył edka nie pilnowałem bo miałem 2 pozycje i rozsądek nie pozwalał na więcej.... ehh ten złośliwy forex

- Gaduła
Fajny setup może być na EUR/AUD. Moga zrobić podwójne FBO i polecieć do BO.
Do obserwacji nie ma pośpiechu jest trochę pipsów do zgarnięcia.
Chyba zacznę grać bardziej uważnie i czekać na potwierdzenia chociaż jeszcze myślę nad tym, wczorajszy dzień mnie trochę zawiódł. Ale dzisiaj nowy dzień i nowe szanse.
Do obserwacji nie ma pośpiechu jest trochę pipsów do zgarnięcia.
Chyba zacznę grać bardziej uważnie i czekać na potwierdzenia chociaż jeszcze myślę nad tym, wczorajszy dzień mnie trochę zawiódł. Ale dzisiaj nowy dzień i nowe szanse.
Już zakończyłem ten trade trochę dał zarobić, zlecenie był sell limit gdyż nie mogłem być podczas wejścia.czerwinek pisze:Fajny setup może być na EUR/AUD. Moga zrobić podwójne FBO i polecieć do BO.
Z drugiej strony jakbym czekał na potwierdzenie to bym się nie załpał na ten trade ale jak widać co do pipsa odbili.
TP miałem dużo dalej ale wyszedłem z ręki, mogłem TP ustawić na ekstremum i parę pipsów więcej bym ugrał, ale nic trade nawet OK.
- Gaduła
Damfry, co do mojego poprzedniego wejścia:Damfry pisze:Wrzucaj scriny z odpowiedziami, zobaczymy jak stoisz z wiedzą o ZL.DonForex:-) pisze:Mógłbyś to zobrazować na wykresie na moim wejściu?
Nie podam Ci tego na tacy, chociaż i tak dużo podpowiedziałem. Jak dopatrzysz się sam co właściwie się stało walniesz komentarz "o ja pier****"
Patrze teraz na moje dzisiejsze wybory i krew zalewa, że tyle to męczyli![]()
Nie wierzyłem w kabla a ten z miejsca ruszył edka nie pilnowałem bo miałem 2 pozycje i rozsądek nie pozwalał na więcej.... ehh ten złośliwy forex
Było to zlecenie oczekujące, nie było mnie w domu, nie miałem dostępu, nie wiedziałem co się dzieje na rynku. Ale gdybym był to rozumowałbym to tak:
Oznaczyłem na screenie dwie czarne świece. Świeca nr 1 zamknęła się pod czerwoną linią (ekstremum?), długa biała świeca, która ją poprzedza przebiła tę linię. I skoro ta czarna zamkneła się pod to ja bym już grał shorta bo uznałbym to za FBO.
Następnie aktywowało się moje zlecenie, gdybym był przy kompie to wyszedł bym z Longa i zagrał SHorta ponieważ świeca nr 2 zamknęła się pod linią i dla mnie byłoby to kolejne potwierdzenie że mam do czynienia z FBO.
W Twojej 'zagadce'

Proszę o krytykę

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.