ZERO LINE Journal
Myślisz, że na EU na tym poziomie już nigdy nie dołoży? Spadki to realizacja opcji z niższych poziomów zapewne. Ale jak zagrają dalej? kto powiedział, że po realizacji zysków nie wejdą jeszcze raz skoro realizacja zrobi korektę do fajnego supportu 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyszedłem z pozycji, po głębszej analizie nie przekonuje mnie to nie jest dla mnie FBO i BO, a tam mam grać tylkoczerwinek pisze:ZL nakazuje gram shorta

W szerszej perspektywie nie przekonują mnie na dzisiaj shorty, więc narazie nie gram czekam aż weźmie mi longa na EUR/AUD.
Na EDKu już było BO dawno na D1 niedawno doszli do BO i były te ostatnie spadki więc teraz raczej faktycznie podskoczą trochę do góry.
Tekron zacząłem trochę czytac Twój dziennik fajne analizy i fajne podejście do rynku, jak znajdę chwilę to bardziej się wczytam

Swoją drogą fajnym lotem grasz mam nadzieję, że kiedyś też takim zacznę

Gra jeden lot jest luźna dopiero jak się ma ponad 15tyś zainwestowane i jeśli nie są to zaharowane w robocie 15tyś tylko ugrane bo to dodatkowy komfort psychiczny i pewność siebie. Dasz radę bo widzę, że porządnie ogarniasz. Nie wiem na jakich teraz środkach obracasz nie wnikam
, jestem przeciwnikiem grania oszczędnościami, lepiej powolutku doskubać się na forexie i wtedy grać z myślą, że nie tracisz i zarobiłeś tyle z małych pieniędzy. Zresztą zauważ że ryzykuje dużą część konta bo a) zarobiłem to co miałem i jest mi z tym dobrze w kieszeni b) do kasy obracanej doszedłem z 400zł więc w pewnym sensie tracę tylko 400zł max i godziny poświęcone na grę, biorąc pod uwagę stopę zwrotu to się sam doceniam bardziej 

Ja gdzieś za pięć lat mam nadzieję, przejść na samę grę.Tekron pisze:Gra jeden lot jest luźna dopiero jak się ma ponad 15tyś zainwestowane i jeśli nie są to zaharowane w robocie 15tyś tylko ugrane bo to dodatkowy komfort psychiczny i pewność siebie. Dasz radę bo widzę, że porządnie ogarniasz. Nie wiem na jakich teraz środkach obracasz nie wnikam , jestem przeciwnikiem grania oszczędnościami, lepiej powolutku doskubać się na forexie i wtedy grać z myślą, że nie tracisz i zarobiłeś tyle z małych pieniędzy. Zresztą zauważ że ryzykuje dużą część konta bo a) zarobiłem to co miałem i jest mi z tym dobrze w kieszeni b) do kasy obracanej doszedłem z 400zł więc w pewnym sensie tracę tylko 400zł max i godziny poświęcone na grę, biorąc pod uwagę stopę zwrotu to się sam doceniam bardziej
Zaczynałem od około 5tyś. Spadłem na 2 i odkad zacząęłm grać BO i FBO w ciągu 1,5 miesiąca mam już 4,5 więc jestem spokojny

A grę od 1 lota to faktycznie gdzie powyżej 20tyś można zacząć próbować, nie jestem chciwy

Najlepiej jak zrobią ZL i następnie cofkę i ciała w kierunku zysku a wick w kierunku strat, takie ZL, tak przynajmniej przedstawiał to Thorez, wtedy mamy potwierdzenie na niższych interwałach.Damfry pisze:czerwinek jakie występują potwierdzenia na niższych TFach na FBO
Wzięło mi oczekujące na EUR/AUD zobaczymy.
Kurczę można było w longa na Edku wejść zrobili FBO.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Witam Wszystkich.
Podzielę się kilkoma obserwacjami
Przede wszystkim wg mnie dużo łatwiej rozegrać FBO, dlatego iż widzimy jak się cena zachowuje na danym poziomie zazwyczaj wystarczy potwierdzenie z m15 - pin (a na nizszym TF czyli m5 objecie) najlepiej jak ta m15 jest ostatnia swieczka ktora wchodzi w h1 a h1 ostatnia ktora zamyka h4
czyli dziennie takich solidnych setupow dla cierpliwych mozna miec 4 (09:00 | 13:00 | 17:00 | 21:00 - czas AM)
Większy problem jest z "BO" które gramy na re-test, jak widzę po wejściach tutaj zamieszczonych często gracie BO ustawiajac limit bez zadnego potwierdzenia co wg mnie jest duzym błedem...nie raz sa lamane BO z h4 bez najmniejszego odreagowania więc taka gra jest bardzo ryzykowna..
Posłuże sie tu przykładem czerwinka, jezeli mozesz to odpisz jak to rozwiazales:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=62318
edit: Lub tez jaki masz pomysł na dzisiejsze eur/aud.
Posłużyłem się Twoimi wejściami czewinek bo wiem że jestes troche na rynku i napewno wiedziałeś co w takiejn sytuacji zrobic, a przy okajzi zaznaczyć że nie każdy re-test BO musi działać!
Jak można filtrować te mocnjeisze BO od tych słabszych?
Wiadomo ze jezeli mamy Break Out to na rynku ktoras strona miala przewage, kupujacy nad sprzedajacymi albo na odwrot. Tutaj mamy do czynienia z SD. Pytanie do Was:
-zwracacie uwagę na baze z ktorej cena wybija?
-z jakim impetem cena wybija?
-czy cena robi nowe High lub nowe Low? wtedy mozna okreslic czy dany ruch byl falszywy czy ten prawdziwy
-jak cena powraca do BO na re-test?
Np. BO z nizszych TF czyli m5/m15 ktore tworzą FBO na high/low są nie do gry na re-test.
Najlpeiej jezeli BO jest na widocznym poziomie SR do tego jezeli utworzy sie tam ZL
Podsumowując tedy droga BO grane na re-test i FBO grane z sygnału PA który się utworzył ale trzeba pamietać ze pomimo tego że rynek poruszą się np. od BO do Ekstremum od FBO do BO i tak dalej to po drodze może zrobić psikusa bo rynek nic nie musi
Pozdrawiam
wng
Podzielę się kilkoma obserwacjami

Przede wszystkim wg mnie dużo łatwiej rozegrać FBO, dlatego iż widzimy jak się cena zachowuje na danym poziomie zazwyczaj wystarczy potwierdzenie z m15 - pin (a na nizszym TF czyli m5 objecie) najlepiej jak ta m15 jest ostatnia swieczka ktora wchodzi w h1 a h1 ostatnia ktora zamyka h4

Większy problem jest z "BO" które gramy na re-test, jak widzę po wejściach tutaj zamieszczonych często gracie BO ustawiajac limit bez zadnego potwierdzenia co wg mnie jest duzym błedem...nie raz sa lamane BO z h4 bez najmniejszego odreagowania więc taka gra jest bardzo ryzykowna..
Posłuże sie tu przykładem czerwinka, jezeli mozesz to odpisz jak to rozwiazales:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=62318
edit: Lub tez jaki masz pomysł na dzisiejsze eur/aud.
Posłużyłem się Twoimi wejściami czewinek bo wiem że jestes troche na rynku i napewno wiedziałeś co w takiejn sytuacji zrobic, a przy okajzi zaznaczyć że nie każdy re-test BO musi działać!
Jak można filtrować te mocnjeisze BO od tych słabszych?
Wiadomo ze jezeli mamy Break Out to na rynku ktoras strona miala przewage, kupujacy nad sprzedajacymi albo na odwrot. Tutaj mamy do czynienia z SD. Pytanie do Was:
-zwracacie uwagę na baze z ktorej cena wybija?
-z jakim impetem cena wybija?
-czy cena robi nowe High lub nowe Low? wtedy mozna okreslic czy dany ruch byl falszywy czy ten prawdziwy
-jak cena powraca do BO na re-test?
Np. BO z nizszych TF czyli m5/m15 ktore tworzą FBO na high/low są nie do gry na re-test.
Najlpeiej jezeli BO jest na widocznym poziomie SR do tego jezeli utworzy sie tam ZL
Podsumowując tedy droga BO grane na re-test i FBO grane z sygnału PA który się utworzył ale trzeba pamietać ze pomimo tego że rynek poruszą się np. od BO do Ekstremum od FBO do BO i tak dalej to po drodze może zrobić psikusa bo rynek nic nie musi

Pozdrawiam
wng
Cześć Wng.
Masz dużo racji dzięki za Twój wpis.
Tę sytuację z GBP/JPY zamknąłem oczywiście na minusie
Masz dużo racji w tym ustawianiu limitów, parę razy się przejechałem.
Dzisiaj podobnie na EUR/AUD, jednak muszę trochę zmienić swoją grę i czekać na potwierdzenia rynek nie ucieknie a ja się trochę spieszę za bardzo. fakt, że czasami wejdzie co do pipsa, ael z tego co pamiętam sam ustawiałeś kiedyś limity fakt, żę wąskim SL kilka pipsów nawet. Ale muszę przemyśleć trochę jeszcze swoją grę, czasami za dużo wychodzi i potem człowiek jara się tym, że rynek bedzei chodził tak jak ja chcę.
Masz dużo racji dzięki za Twój wpis.
Tę sytuację z GBP/JPY zamknąłem oczywiście na minusie

Masz dużo racji w tym ustawianiu limitów, parę razy się przejechałem.
Dzisiaj podobnie na EUR/AUD, jednak muszę trochę zmienić swoją grę i czekać na potwierdzenia rynek nie ucieknie a ja się trochę spieszę za bardzo. fakt, że czasami wejdzie co do pipsa, ael z tego co pamiętam sam ustawiałeś kiedyś limity fakt, żę wąskim SL kilka pipsów nawet. Ale muszę przemyśleć trochę jeszcze swoją grę, czasami za dużo wychodzi i potem człowiek jara się tym, że rynek bedzei chodził tak jak ja chcę.
daję zrzut, wejście w Edka z FBO, zrobili dużą swiecę wzrostową ZL i następnie po kilku świecach zrobili wicka w kierunku strat ciała w kierunku zysków. To jest wejście z potwierdzeniem. Siedzę w tym ale zobaczymy co zrobią. TP i SL ustawione.Damfry pisze:Prosiłbym o wizualizacje na scrinie, bo pisząc ZL możesz mieć wiele na myśli od zwykłego extremum po BO, przez poziom ceny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.