Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Co do EUR USD to widzę czy poziomy, które będą mocno odbijać ruch w górę, będę obserwował czekał na przestuj, wyczerpania ostatnich podrygów, wejdę po korekcie początku spadków.
Jak na teraz long.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Stanowczo wolę grać na spodki, tzn gdy mamy płaski rynek po spadkach lub wzrostach. a nie gdy jest konsola na 100 pkt, Wtedy kumulują się sup/res i pytanie kto gdzie trzyma najwięcej kasy. A cena dostaje biegunki w korytarzu zamkniętych drzwi. Dzisiejszym supportem dla GU, NU itd jest moje wejście na EU gdzie fundament zbudowany z mnóstwa supportów będzie wyznacznikiem czy mam trzymać long na pozostałych parach.
Nadal jest też sprawa USDCHF, które odbija się ładnie od fibo przy których ma support i może celować w niezdobyty TP wysoko wysoko. Tam czeka mój sell limit ^^

Co do GU to boje się takich wejść jakie teraz trzymam i nie ryzykowałbym gdyby nie EU, wejście na przebicie tzn oczekiwanie przebicia może kończyć się źle, ponieważ pod nami nie ma zbyt wiele supportu i liczymy że kolejne uderzenie się przedrze. Niestety jak nie da rady to brak supportu oznacza duża ruch w kierunku przeciwnym niż chcemy. Liczę jednak, że przejrzystość na wykresie i dwa nęcące cele do TP zrobią swoje i jacyś więksi gracze się skuszą.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

W złych scenariuszach może się to skończyć powiedzmy czymś takim. Więc ryzyko tylko dla bogatych, żeby balance wytrzymał nadrabianie z takiej korekty.
P.S. To nie jest analiza ani moje wejście tylko tak poglądowo czym się kończą słabe, wykorzystane sup przy grze na breakout.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Na GU widzę UP w terminie dłuższym niż DT, wstępnie do 700, może do 850. A dalej pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

EU będzie szukać w granicy 1,3100 zejścia do 1,2150 minimalnie inaczej nie ma prawa wzrostów większych. Na GU jestem UP też ale między sup dem się poruszam, staram się nie mierzyć wyżej niż jeden poziom naraz, sell buy sell buy swing trade. Ale fakt jest miejsce, rozważałem Nad i Pod tam, ale nie wierze formacjom bardzo.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zamknę wszystkie pozycje LONG gdy dotrze cena do oczekującego sell limit na NZD USD po kwocie 0,7895 bo bardzo sympatycznie poziom wygląda, i min TP 80pkt

nppr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nppr »

Tekron pisze:Co do EUR USD to widzę czy poziomy, które będą mocno odbijać ruch w górę, będę obserwował czekał na przestuj, wyczerpania ostatnich podrygów, wejdę po korekcie początku spadków.
Jak na teraz long.
Witaj,
chciałbym tylko zapytać czy masz jakieś informacje, że wybory w grecji pójdą po myśli europy,że obstawiasz takie zwyżki na euro/dolar

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Cześć, nie mam żadnych informacji odnośnie Grecji. Oby im się dobrze żyło. Nie interesuje się i nie zainteresuje się fundamentalami. Takie postanowienie mam. Uprościłem grę do maksimum i ograniczyłem ryzyko. Gram wg tego co uważam.
:) nie pomogę zabardzo chyba.
Co do Admirali to się baaardzo wyrobili. A problem requote rozwiązują scrypty np BossyFX na zamykanie wszystkiego. Jeszcze tylko rozłączenia z serwerem ale nie scalpuje więc mi to średnio przeszkadza.

Miły smaczek:
Jednakże, ze względu na politykę Admiral Markets AS opartą na budowaniu długoterminowych relacji z Klientem, zdecydowaliśmy się dokonać korekty ujemnego salda rachunku inwestycyjnego. Stan Pana rachunku z wartości ujemnych zostanie przywrócony do wartości zerowej maksymalnie do dnia 15 czerwca b.r.

edit:
:D masakra przemęczony jestem już napisałem "czy" zamiast "trzy" ^^ ale no to chyba nie jest tak istotne.
Dzięki temu, będzie Pan w stanie prowadzić obrót na rynku Forex bez konieczności uzupełniania ujemnego stanu środków na rachunku.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

USDCHF mi się w oczy rzuca, ale nie gram tego.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ja pierdu... rozłącza mi net w robocie tak często, że szlak mnie trafia.

Co tam Towarzystwo :)? kupujecie sprzedajecie tego EU i dokąd? :)
Jakieś info tajne mają wyjść :)? 15-16 czarodziejska godzina.

ODPOWIEDZ