No popatrz tak auro jak i dolar dostają ...crossy 1206b.png
TO gdzie kapitał ucieka?

ECB robi wszystko co może aby tego nie zrobić. Nawet jeżeli miałoby to spowodować płacz i zgrzytanie zębów. Inaczej wrzuciliby kij w mrowisko...DigitalSmoke pisze:Nie wiem, czy już ktoś o tym nie pisał, ale przy tak drastycznej cenie hiszpańskich długów zbliżamy się do interwencji EBC na rynku długu. Pewnie będzie to sygnał do sporego UP na Edku. Dlatego z S-kami trzeba uważać, chociaż ja popłynąłem dzisiaj na L-kach.
A rolowanie długu? Też już zrobione? Bo to jest najgorsze. Rolują dobrych parę procent drożej.6 czy 7% przez jakiś czas to nie jest tragedia wbrew temu co pieją w mediach. Hiszpania zaciągnęła już większość pożyczek państwowych na ten rok dużo, dużo taniej.
Zagrożenie dla parytetu cały czas bardzo realne, ale u mnie sygnały down na kangurze. Niestety coś za długo wiszą w tym samym miejscu.Powiem Ci na pocieszenie, że dwa razy Kangur rozmijał mi się dzisiaj z TP o pip czy dwa, a sprzedałem go w sumie trochę i nie bardzo mi się podoba wisieć z tym przez kilka dni. A tym bardziej oglądać go jak skutecznie tym razem przebija parytet.
Nad tym samym się zastanawiamTO gdzie kapitał ucieka?
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 817#474817Stforex pisze: Uf, na rynku jakby odwrócenie wszystkich reguł nastąpiło... Naprawdę nic nie rozumiem...!
Choppy markets
Prawdę mówiąc przestałem to śledzić gdzieś w kwietniu ale z tego co pamiętam to i Hiszpania i Włochy miały ustawione rolowanie zasadniczej części w pierwszej połowie roku i zgarnęły łącznie jakieś ponad 110 miliardów, z czego przynajmniej połowa w pierwszym kwartale...Stforex pisze: A rolowanie długu? Też już zrobione? Bo to jest najgorsze. Rolują dobrych parę procent drożej.