Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

crossy 1206b.png
No popatrz tak auro jak i dolar dostają ...

TO gdzie kapitał ucieka?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Nie wiem, czy już ktoś o tym nie pisał, ale przy tak drastycznej cenie hiszpańskich długów zbliżamy się do interwencji EBC na rynku długu. Pewnie będzie to sygnał do sporego UP na Edku. Dlatego z S-kami trzeba uważać, chociaż ja popłynąłem dzisiaj na L-kach.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Powiem Ci na pocieszenie, że dwa razy Kangur rozmijał mi się dzisiaj z TP o pip czy dwa, a sprzedałem go w sumie trochę i nie bardzo mi się podoba wisieć z tym przez kilka dni. A tym bardziej oglądać go jak skutecznie tym razem przebija parytet.
Co prawda złoto mi to kryje bo są ujemnie skorelowane, ale nie tak miało być :-) No cóż, tak po prostu bywa. I to w cale nie tak rzadko jakbym sobie tego życzył.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

DigitalSmoke pisze:Nie wiem, czy już ktoś o tym nie pisał, ale przy tak drastycznej cenie hiszpańskich długów zbliżamy się do interwencji EBC na rynku długu. Pewnie będzie to sygnał do sporego UP na Edku. Dlatego z S-kami trzeba uważać, chociaż ja popłynąłem dzisiaj na L-kach.
ECB robi wszystko co może aby tego nie zrobić. Nawet jeżeli miałoby to spowodować płacz i zgrzytanie zębów. Inaczej wrzuciliby kij w mrowisko...
Poza tym bez przesady - 6 czy 7% przez jakiś czas to nie jest tragedia wbrew temu co pieją w mediach. Hiszpania zaciągnęła już większość pożyczek państwowych na ten rok dużo, dużo taniej. A wbrew pozorom zadłużenie państwa nie jest w Hiszpanii duże - to olbrzymie długi banków im tak ciążyły, a nie bieżące potrzeby.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Coś sie dzieje na crossach aud.

Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

6 czy 7% przez jakiś czas to nie jest tragedia wbrew temu co pieją w mediach. Hiszpania zaciągnęła już większość pożyczek państwowych na ten rok dużo, dużo taniej.
A rolowanie długu? Też już zrobione? Bo to jest najgorsze. Rolują dobrych parę procent drożej.
Powiem Ci na pocieszenie, że dwa razy Kangur rozmijał mi się dzisiaj z TP o pip czy dwa, a sprzedałem go w sumie trochę i nie bardzo mi się podoba wisieć z tym przez kilka dni. A tym bardziej oglądać go jak skutecznie tym razem przebija parytet.
Zagrożenie dla parytetu cały czas bardzo realne, ale u mnie sygnały down na kangurze. Niestety coś za długo wiszą w tym samym miejscu.

Uf, na rynku jakby odwrócenie wszystkich reguł nastąpiło... Naprawdę nic nie rozumiem...!

EDIT:
TO gdzie kapitał ucieka?
Nad tym samym się zastanawiam :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

EURO-DOLLAR: Pops to $1.2505 or so and one trader says "there's no news
out," while another suspects that a Greek goal scored against the Czech
Republic may have been the reason to buy euros! Either way, pair is on
approach to the morning high around $1.2515 with offers eyed ahead of
$1.2530.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Stforex pisze: Uf, na rynku jakby odwrócenie wszystkich reguł nastąpiło... Naprawdę nic nie rozumiem...!
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 817#474817
Choppy markets

259
Maniak
Maniak

Stforex pisze: A rolowanie długu? Też już zrobione? Bo to jest najgorsze. Rolują dobrych parę procent drożej.
Prawdę mówiąc przestałem to śledzić gdzieś w kwietniu ale z tego co pamiętam to i Hiszpania i Włochy miały ustawione rolowanie zasadniczej części w pierwszej połowie roku i zgarnęły łącznie jakieś ponad 110 miliardów, z czego przynajmniej połowa w pierwszym kwartale...

W pierwszym kwartale sprzedawali dług po 3-4% i rozchodził się jak świeże bułeczki.

EDIT - coś mi się tu pomieszało i zduplikowało :?:
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 19:52 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

259 pisze: EDIT - coś mi się tu pomieszało i zduplikowało Question
Załatwione.

Teraz wyżej detal chce sprzedawać.

Podejrzenia skuteczne są w tym tygodniu te poziomy.

Może to wina zmniejszonej płynności.

Zablokowany